Sunnuntai 27.5.2018

Nordea-protesti alkoi heti Ruotsissa: Liitot vetävät rahansa pois

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2017 08:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Useat ruotsalaiset ammattiliitot aikovat vetää rahansa pois pankkikonserni Nordeasta, joka ilmoitti siirtävänsä pääkonttorinsa Suomeen.

Liittojen vastalauseesta kertovat muun muassa Kauppalehti ja Sveriges Radio.

– Ahneus on ottanut vallan Nordean sielussa, Ruotsin suurimman ammattiliiton LO:n puheenjohtaja Karl-Petter Thorwaldsson kommentoi.

LO:n lisäksi Ruotsin kaupanalan työntekijöiden liitto Handels ilmoitti heti tuoreeltaan Nordean päätöksen jälkeen, että se lopettaa yhteistyönsä Nordean kanssa.

– Minusta tämä on surullista. Minusta he toimivat vastuuttomasti. Me tulemme nyt vahvistamaan (lähtö)päätöksen, jonka teimme kesällä, sanoo liiton puheenjohtaja Susanna Gideonsson.

Liitot protestoivat ja arvostelevat sitä, että Nordean lähtö on reaktio Ruotsin hallituksen suunnitelmille nostaa pankeilta kriisien varalta perittävää vakausmaksua.

Lue myös: Jättivoitto Suomelle: Nordean pääkonttori siirtyy Helsinkiin Tukholmasta

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa mielipidettä. Vielä jokin aika näilläkin palstoilla kaikkein pahinta olivat EU ja eurojäsenyys.
Ruotsin itsenäisyyttä kadehdittiin ja haikailtiin devalvaatiota.
Kun meillä on taas hallitus, joka ei tee mitään, vaan antaa ajopuun kuljettaa, niin hyvin menee, liiankin hyvin.
Täähän on kuin ennen juhannusta: kaikki sade tulee laariin.
Mitäs sitten käy, kun tulee heinäkuun sateet. Mätäneekö vilja pellolle.

Erkki Vainionpää

Ruotsin ammattiliittojen pitäisi maksaa Nordealle lähtörahoja. Onhan Nordea huippukapitalismin edustaja Ruotsissa, ylikansallinen konserni. Ammattiliittojen pitäisi tukea pieniä kyläkohtaisia työväensäästöpankkeja. Kyllä Ruotsin valtio kattaa pienten pankkien vakuusriskit.