Lauantai 21.7.2018

Kysely: Pankinjohtajat odottavat vilkasta menoa lainatiskeillä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.9.2017 08:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
Kotitaloudet ovat kysellet luottoja kolmannella vuosineljänneksellä selvästi vilkkaammin kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana, paljastaa Finanssiala ry:n tekemä tuore Pankkibarometri.
 
Pankkibarometriin vastanneet suomalaiset pankinjohtajat arvioivat kotitalouksien oman asunnon hankintaa, remontointia tai peruskorjauksia varten otettujen lainojen olevan suosittuja jatkossakin.
Kovin hinku kotitalouksilla on pankinjohtajien mukaan luottoihin, joilla rahoitetaan oman asunnon hankintaa.
 
Pankinjohtajat uskovat myös kotitalouksien luotonkysynnän jatkuvan viime vuotta vahvempana.
 
Erilaisten lainanhoidon joustomahdollisuuksien käytössä laina-ajan pidennystä kysytään selvästi enemmän kuin edellisessä kyselyssä. Lyhennysvapaiden käyttö on hienoisessa kasvussa.
 
Finanssiala ry kysyy Pankkibarometrin avulla pankinjohtajien käsityksiä ja odotuksia luotonkysynnän ja eri sijoitusmuotojen kehityksestä neljännesvuosittain. Barometri toteutetaan nettikyselynä. Vastaajina on  pankin- ja konttorinjohtajia, konttorien esimiehiä ja luottopäälliköitä.
 
Barometrikysely lähetetään näille pankeille: Nordea, OP Ryhmä, Danske Bank, Aktia Pankki, Handelsbanken, Säästöpankkiryhmä, POP Pankki -ryhmä, Ålandsbanken, Oma Säästöpankki ja SEB. Vastaajien lukumäärät vastaavat pääpiirteissään pankkien markkinaosuuksia Suomessa.
 
Vuoden kolmas barometrikysely tehtiin elo-syyskuun vaihteessa ja vastauksia siihen saatiin yhteensä 84 kappaletta, joista 41 oli yritysasiakkaista vastaavilta pankinjohtajilta ja 43 henkilöasiakkaista vastaavilta pankinjohtajilta.
 
Luotonkysynnän kehitystä kuluvalla ja seuraavalla vuosineljänneksellä koskevissa kysymyksissä vertailukohtana on vuotta aiempi vuosineljännes.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit