Lauantai 21.7.2018

Kansanedustaja yrittäjien velkavastuusta: ”Kaikki olisivat yrittäjiä, mikäli kaikki olisi varmaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.10.2017 18:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Harri Jaskarin mukaan Suomessa on menetetty paljon yrittäjäpotentiaalia lukuisten konkurssien myötä.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari kiittelee oikeusministeriössä käynnistettävää yrittäjän uutta mahdollisuutta koskevaa kansainvälistä  vertailua.

–Me kaikki tiedämme, kuinka paljon olemme menettäneet yrittäjäpotentiaalia lukuisten konkurssien myötä. Konkurssien, jotka tekevät lähes mahdottomaksi uuden alun, aikaisemmin muun muassa Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtajana työskennellyt Jaskari kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

Oikeusministeriössä tullaan arvioimaan, mitä kehitystarpeita Suomen lainsäädäntöön mahdollisesti liittyy ja olisiko tarpeen esimerkiksi helpottaa henkilökohtaisesta velkavastuusta vapautumista velkajärjestelyssä. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan on tärkeää, että rehellisesti toimi ut konkurssin tehnyt yrittäjä pääsee uuteen alkuun.

Jaskari on samoilla linjoilla.

–Totta kai konkurssin tehneille yrittäjille voisi sanoa, että olisit vähän katsonut eteesi ja välttänyt turhia riskejä. Oma vikasi. Näin sanovat ihmiset eivät ole koskaan uskaltaneet ryhtyä yrittäjiksi. Yrittämiseen liittyy aina riski ja epävarmuus tulevaisuudesta. Kaikki olisivat yrittäjiä, mikäli kaikki olisi varmaa, hän toteaa.

Jaskari huomauttaa, että nykyisin konkurssin yhteydessä usein yrityksen omaisuus myydään nopeasti ja halvalla, eikä ketään kiinnosta yrittäjän tulevaisuus. 

–Ulosottoprosessi on usein julma ja vaikka sitä kuinka noudattaa, pääsy ”kunnon kansalaiseksi” kestää vuosikausia kauemmin kuin monissa muissa maissa. Viivästyskorkojen taso passivoi velanmaksajan innon lopullisesti, hän kuvailee.

Lue lisää: Suomi pohtii yrittäjien velkavastuuta - Ministeri: ”Tärkeää, että rehellisesti toiminut pääsee uuteen alkuun”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
–Me kaikki tiedämme, kuinka paljon olemme menettäneet yrittäjäpotentiaalia lukuisten konkurssien myötä.

"ME" Kepu,kok tietää varmaan kokemuksesta sen ?
Ahon -hallituksen -90 luvun pankkituet .
ja 65 000 PK-yritystä nurin ja velkavankeuteen.