Torstai 20.6.2019

Fortumin Uniper-kaupassa kovaa peliä – Ministeri Ylellä: ”Pyrkivät nostamaan osakkeen hintaa”

Luotu: 
10.10.2017 12:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi Ylen A-studiossa Uniperin pyrkivän ”viestinnällisin keinoin” nostamaan yhtiönsä osakkeen hintaa kesken Fortum-kaupan.

Valtion enemmistöomistama Fortum on ostamassa 47 prosentin osuuden saksalaisesta energiayhtiö Uniperista.

–Varmasti he tulevat käyttämään viestinnällisiä keinoja siinä, että heitetään epäilyksen varjoja. Minulle on kerrottu jo sellaisesta viestinnästä, että on väitetty, että hallituksen piirissä tätä pohdittaisiin. Ei ainakaan minulle ole hallituksen piirissä sanottu ja minun pitäisi se omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä siitä tietää, sanoo Lintilä Ylellä.

–Kyllä tällä hetkellä varmasti kyse on siitä, että nostatetaan niiden osakkaiden hintaa, ministeri jatkaa.

Uniper itse vastustaa kauppaa ja kokee sen aggressiivisena valtausyrityksenä. Markkinointi & Mainonta kertoi viime viikolla Uniperin aloittaneen Suomessa mainoskampanjan kaupan torjumiseksi.

Yhtiön tiedottajan mukaan Uniper on Fortumin vastakohta, ja että ei ole sattumaa, kuinka yhtiö aloitti mainostamisen muun muassa Helsingin Sanomissa samana päivänä, kun lehti julkaisi Uniperin toimitusjohtaja Klaus Schäferin haastattelun, missä tämä kritisoi kauppaa.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander

Suomi tulee ostamaan kalliilla. Ja myy takaisin saksalaisille halvalla. Mitään ei ole opittu sähköverkon myynnistä eikä Soneran ilmatilan ostosta. Lintila on mahtipontisesta esiintymisestään huolimatta nolla, niin kuin politiikot yleensä. Ei auttaisi mitään on hän mitä mieltä tahansa.

Marja-Liisa Kalkela

Miten voi olla että nykyään hallituksen ministerit on pihalla mitä suurissa yrityksissä tapahtuu? Valtionyhtiöissä vielä? Fortum,Finnair esim.
Niiden toimet ei kai mitenkään vaikuta esim.valtion talouteen eikä budjettiin?
Kun -08 Lissabonin sopimuksella valta on pääministerillä eikö silloin kaikki "langat" pitäisi olla käsissä?

-Valtio näyttää vihreää valoa Fortumin Uniper-suunnitelmille !
20.9. IS
Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mielestä Fortumin Uniper-kauppa vahvistaa merkittävällä tavalla Fortumia, jos se toteutuu.

JK.Eikö muka hallitusta pidetty ajantasalla miten tuo edistyy?