Lauantai 21.7.2018

Asmo-laturin valmistaja selvitystilaan – Tarkoitus lopettaa koko yritys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.10.2017 13:00
  • Kuva: Asmo Solutions Oy
    Kuva
    Asmo-laturin taustalla olevan yhtiö on asetettu selvitystilaan.

Asmo-laturia valmistava oululainen Asmo Solutions Oy on asetettu selvitystilaan. Ylimääräinen yhtiökokous päätti ratkaisusta viime maanantaina. Yhtiökokouksen valitsemien selvitysmiesten tehtävä on ”selvittää ja myydä olemassa oleva omaisuus sekä mahdollisesti koko liiketoiminta ja lopuksi lopettaa yritys”.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Asmo-laturin erikoisuus on, että laturi irrottaa itsensä sähköverkosta, kun siihen ei ole kytketty laitetta.

IL kertoi aiemmin, että poliisi tutkii parhaillaan Asmo-laturin kehittänyttä Asmo Salorantaa. Poliisitutkinta liittyy siihen, että toinen oululainen yrittäjä syyttää Salorantaa hänen alkuperäisen liikeideansa varastamisesta.

Saloranta on itse kertonut julkisuudessa myös Uudelle Suomelle, että hänen ideansa Asmo-laturiin syntyi, kun Salorannan avovaimon lapsuudenkoti paloi maan tasalle verkkovirtaan kytketyn laturin takia. IL:n mukaan väite ei pidä paikkaansa, vaan Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuusselosteen takia palo sai alkunsa terassilla olleesta ulkogrillistä.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Viljakainen

Täällä yritin jo vuonna 2014 heiluttaa hätälippua " Teitä tekniikasta/taloudesta tietämättömiä hyödyllisiä idiootteja ( anteeksi , ilmaisu on muistaakseni Leniniltä..) taas kusetetaan.."

https://www.uusisuomi.fi/comment/604619#comment-604619

Muistanko oikein , että tähän huijaukseen käytettiin nykyajan laillistettua kerjuuta eli joukkorahoitusta?

Sitten kun muutaman vuoden päästä täällä voivotellaan vaikkapa " vuokraa oma aurinkopaneeli" - huijausta , pääsen taas hokemaan meidän dementikkojen iskulausetta : " Mitäs minä sanoin?"...

Rami Koivula

Ensimmäinen uutinen Asmo Solutionsiin liittyen, mikä ei herätä minussa lainkaan ihmetystä. Lopultaa mietityttää koko innovaatiotoiminta, onko se nykyään niin turhaa että kaikenlaista vähänkään patentoitavaa ja mahdollisesti hyödyllistä pitää tuotteistaa vaikkei taustalla olisi mitään viitteitä tarpeesta. Loppujen lopuksi oli kyse siitä, että käyttäjä on liian laiska ottamaan laturia irti seinästä ja se olisi rakenteeltaan niin kehnosti toteutettu, että oikosulun sattuessa kuori sulaisi ja syttyisi palamaan. En ole sähkölaitteiden asiantuntija, mutta uskoisin että edellä mainitusta syntymekanismiketjusta vain ensimmäinen tekijä toteutuu. Toivotaan että seuraavat innovaatiorahoitukset löytävät paremmin harkittuja kohteita tai kohta pitää muuten itsekin alkaa harkita innovointiuraa. Turvallisuus, terveys, ekologisuus ja energiatehokkuus edellä tietysti ja katson sitten millaiseen tuotteeseen se johtaa.

Jukka Sarjanen

Ikävää, että olin oikeassa tämän "keksinnön" tekniikasta ja tulevaisuudesta... Ei ole vaikeaa arvata miten laturi toimii...

Lisäksi, jos laturia ei irroita seinästä, aina siellä on sisällä jokin komponentti, joka voi aiheuttaa tulipalon...

Markus Kilpijoki

Käsi ylös ne, jotka irroittaa kaikki sähkölaitteet seinästä kotoa poistuessaan?

Aivan, aika vähän on niitä jotka oikeasti pelkäävät muuntajien, joka puhelimen laturikin pohjimmiltaan on, sytyttävän talonsa tuleen.

Ja kyllä, yhtälailla siinä televisiossa voi olla halpaa elektroniikkaa, joka syttyy stand by tilassa liekkeihin. Tai mikroaaltouunissa jne.