Keskiviikko 26.9.2018

Nordean johtaja jätti-irtisanomisista: ”Tämä ei ole kululeikkaus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.10.2017 19:32
  • Kuva: Nordea
    Kuva
    Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull.
|

Nordena konsernijohtaja Casper von Koskull arvioi, että pankista irtisanomisten vuoksi häviävät työpaikat eivät tule koskaan takaisin. Hän sanoo Bloombergin haastattelussa sunnuntaina Nordean ratkaisun edustavan tulevaisuuden pankkitoimintaa.

–Olemme ehkä yksi ensimmäisistä. Tämä ei ole kululeikkaus sinänsä, tämä on tapa tehdä bisnestä erilailla, tavalla, jossa tarvitsemme vähemmän ihmisiä, hän kommentoi.

Nordea kertoi torstaina vähentävänsä vuoteen 2021 mennessä 6 000 työtehtävää, joista 2 000 on ulkoisia, muutokseen liittyviä konsulttitöitä.

Muun muassa Tradenomiliitto on tuominnut vähennykset.

–Vaikka rahoitusalan työtehtävät ovat murroksessa, eivät massairtisanomiset ole mikään ratkaisu. Tämä on Nordealta brutaali tapa laskea palkkoja, mikä on totaalisen tuomittavaa, yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula kommentoi liiton tiedotteessa.

Nordean suomalainen pääluottamusmies Paula Hopponen puolestaan arvosteli Talouselämässä Nordeaa siitä, yhtiö turvaa investointinsa ja osingonmaksun säästämällä henkilöstökuluista.

Von Koskull pitää reaktioita kummallisina.

–He ovat tienneet, mitä on tulossa. Olemme puhuneet tästä vuosia. Mielestäni on hyvin selvää, että tämä on finanssialalla meneillään oleva trendi, koska tämä ala on erittäin digitaalinen, hän kommentoi.

Lue myös: Nordean pääluottamusmies: ”Wahlroosin matematiikassa ihmiset unohtuvat valitettavan usein”

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

No jos se kerta tuollainen irtisanominen on niin konsernijohtaja Casper von Koskull hyväksyy varmasti sen, että NORDEA asetetaan työsulkuun?

Jäädytetään siten työntekijöiden määrä sille tasolle mikä se tulee olemaan irtisanomisten jälkeen. Luottamusmies voi varmana auttaa tämän sopimuksen aikaansaamiseksi?

Pasi Anttila

Jos työntekijät ja ay-liike olisivat saaneet päättää esim. metsäyhtiöiden asioista olisi rakennemuutos jäänyt tekemättä ja sen sijaan että nyt tekevät hyvää tulosta olisivat menneet nurin.

Tämä on aivan normaali liike tilanteessa missä ala muuttuu.

Jukka Mattsson

Normaalia on ilmeisesti sekin että NORDEA päätti lähteä ruotsista ja tulla takaisin suomeen? Jos täällä ei ole riittävän mukavaa niin ainahan voi lähteä muualle?

Ei AY liike ole meillä mikään ongelma. Käy vaikkapa kysymässä NOKIA:n tai Outotec:in johtajilta. Saksassa on tunnetusti pieni palkka ja lyhyet lomat? Ja AY liike on siellä vielä heikompi kuin suomessa? Turpiin ovat saaneet joka paikasta mistä ovat kuvitelleet ihmemaan löytyvän ja takaisin näyttää olevan kiire. Buahahahaaa...

Taisto Pihlajamaa

Ei tämä ymmärtääkseni yllätyksenä tullut. Johan se ensimmäinen vihje saatiin itseltään B. Wahlroosilta hänen huokaillessaan sitä, kuinka suuret siivouskulut ovat seurauksena siitä, kun IHMISET tuovat hiekkaa kengissään pankkisalien lattioille.

Pankki on bisnestä varten. Ihmiset hoitakoot asiansa "jossakin muualla", olivatpa sitten muka pankin työläisiä taikka nk. asiakkaita. Rönsyt on karsittava. Olennaiseen on keskityttävä. Päämäärä on kirkastettava.

Pankki on bisnestä varten. I

Jukka Mattsson

Riski on ja suuri! Tuon tunnustavat Finanssivalvonnan viranomaiset.

Kukaan ei ole puhunut eurooppalaisten pankkien yhteisvastuusta jota ollaan EU:ssa sorvaamassa. Sen takia ruotsi esitti NORDEA:lle riskirahastoon mukaantuloa.

Suomessa vastuu ja riskit ovat helppo realisoida kansalle ja voitot yritykselle.