Keskiviikko 19.12.2018

Timo Soini vastaa mepin kovaan brexit-väitteeseen: Britanniaa ei kyykytetä – saahan sitä toivoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.11.2017 18:09
Päivitetty: 
14.11.2017 18:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini ei usko europarlamentaarikko Heidi Hautalan väitteeseen brexitin peruuntumisesta.
|

Brexit toteutuu kyllä, vastaa ulkoministeri Timo Soini (sin.) europarlamentaarikko Heidi Hautalalle (vihr.).

Hautala kertoi viime perjantaina uskovansa, että brexit, eli Britannian irtautuminen Euroopan unionista, vielä peruuntuisi. Hän viittasi muun muassa kansalaisten muuttuneisiin kantoihin ja neuvottelujen hankaluuksiin.

–Kyllä se toteutuu. Britannia ei ole sellainen kansakunta, jota kyykytettäisiin äänestämään uudestaan. Mutta saahan sitä toivoa, sanoo ulkoministeri Soini Uudelle Suomelle eduskunnassa tiistaina.

Lue lisää: Suomalaismeppi jysäyttää: Brexit peruuntuu vielä

Lue myös: EU varautuu Theresa Mayn eroon ja antoi uhkavaatimuksen: ”Kaksi viikkoa aikaa”

Hautala perusteli väitettään muun muassa Britannian ja EU:n tahmeasti edenneillä neuvotteluilla sekä kyselytuloksilla, joiden mukaan enemmistö briteistä pitää brexitiä virheenä. Hänen meppikollegansa eivät jakaneet arviota brexitin peruuntumisesta, vaikka kokoomuksen Sirpa Pietikäinen myönsi toivovansa samaa kuin Hautala.

–Itse myös elättelen toivoa siitä, että brexit ei toteudu. Potkitaan nyt tölkkiä eteenpäin pitkin tietä ja katsotaan sitten. Mutta en minä sitä nyt kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona pidä, Pietikäinen sanoi Uudelle Suomelle.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Hämäläinen

Kaikki on mahdollista edelleen. On tarpeetonta kenenkään viisastella asiasta, joka jää nähtäväksi. Englannissa on piirejä, joille ero käy mainiosti. Maan suuria vaikuttajia on pankkimaailma, joka elää veroparatiisien rahan kierrättämisestä ja globaalin eliitin sijoitusten hoidosta. Nämä pankkiirit eivät kaipaa kasvavaa EUn painetta veroparatiisien toiminnan rajoittamiseksi. Toisaalta taas monet muut toimialat saattavat kärsiä paljonkin EU-erosta. Ja tämä vaikuttaa brittien työllisyyteen ja ansiotasoon negatiivisesti.

Kansalaiset yleisesti ottaen taas ovat tyytyväisiä maahanmuuton tukkimiseen seulana vuotavan EUn osalta, kiitos Merkelin. Britit eivät kaivanneet mitään Brysselissä päätettäviä pakolaiskiintiöitä. Heillä on jo pieni maa täyteen ahdettuna väkeä.

Näistä syistä on mahdotonta sanoa miten brexitin lopulta käy.

Lauri Kiiski

Hautala ja Pietikäinen ... heh heh. Varsinaisa asiantuntijoita kommentoimaan asiaa edes tässäkään yhteydessä ja varsinkaan brittien näkökulmaa tiedostaen.

Mitähän tämä Pietikäinen vielä tekee Kokoomuksen riveissä ?