Tiistai 18.12.2018

Björn Wahlroos KL:lle: Suomen pitää hyväksyä isot kannustimet – ”Ei mikään maa ole vaurastunut, elleivät myös yksilöt vaurastu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.11.2017 12:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuustossa istuva liikemies Björn Wahlroos vieraili kauppakamarin Suomi 100 -juhlaseminaarissa. Arkistokuva.
|

Liikemies Björn Wahlroos arvioi Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa satavuotisen Suomen taivalta eteen ja taaksepäin. Wahlroosin on vaikea vastata kysymykseen, mikä on Suomen suurin virhe, koska ”niitä on niin monia”.

–Ensimmäisenä mieleen tulee vahvan markan politiikka vuosina 1987–1991. Se oli valtava virhe, joka maksoi meille paljon, Wahlroos sanoo Kauppalehdelle.

Kun Wahlroosilta kysytään seuraavan sadan vuoden tärkeintä askelta, vastaus tulee sen sijaan heti: yritysilmaston ja yritysten kilpailuedellytysten parantaminen.

– Tämä merkitsee ennen kaikkea yrittäjyyteen, yrityksiin ja sijoituksiin kohdistuvan verotuksen uudelleen miettimistä sekä tietenkin siihen liittyen henkilökohtaisten kannustimien hyväksymistä. Ei mikään maa ole koskaan vaurastunut, elleivät siellä myös yksilöt ole vaurastuneet. Tässä mielessä Suomenkin olisi hyvä muistaa, että kateus vie kalat vedestä, Wahlroos sanoo Kauppalehdelle.

Viime aikoina julkisuudessa on kohistu etenkin toimitusjohtajien suurista lisäeläkkeistä.

Katso koko haastatteluvideo Kauppalehdestä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veijo Murtomäki

Maailmalla on tehty vaikka kuinka monta arvostettavaa tutkimusta siitä, kuinka miljonäärien vauraus ei hyödytä yhteiskuntaa, vaan heitä itseään, sekä tuottaa suurta eriarvoisuutta, sosiaalista levottomuutta ja sitoutumattomuutta yhteisiin arvoihin. Luulisi Nallella olevan jo riittävästi hunajaa tallelokeroissaan. Miksi tällaisia ulostuloja siedetään ja välitetään kansalaisille eli ketä moinen hyödyttää? Miljonäärillä on ilmeisesti erivapaus möläytellä mitä tahansa potaskaa.

Tuomas Sikander

Luultavasti kysymyksessä on sukurasituksellinen luonnevikaisuus, se on sitä kun veropakolainen yrittää epätoivoisesti ostaa ihmisiä ammuskelevalle idioottipojalleen viidennen kolonnan eliittipaikkaa.
Kansalaisten verta imevät luteet kantavat suurta huolta jälkeläistensä asemasta.
._.

Kaarlo Erjala

Meillä puhuttiin 1980-luvulla kansankapitalismista, joka käsittääkseni tarkoitti kaikkien kannustamista. Nyt on vallalla kapitalismi, jossa harvat ja valitut palkitaan ruhtinaallisesti.
Suurin osa meistä on vähään tyytyväisiä hyväosaisia, mutta monet todelliset puurtajat jäävät vähäiselle kannustukselle.

Pentti Westerholm

Whalroosin opeilla Suomi kyllä vaurastuisi ja työpaikkoja saataisi lisää.Sivutuotteena rikkaiden ja köyhien ero kasvaisi huimasti.Lisäksi tarvittaisi runsaasti maahanamuutajia eli halpaa työvoimaa.He asettuisivat kasvukeskuksien laitamille , itse kyhättyihin majoihin.Näin on käynyt muissakin maissa missä yksilöt ovat vaurastuneet.Juhalavuonna 100,tähän ei vieläole tarvetta,mutta kenties joskus...