Tiistai 13.11.2018

Mitä ihmettä? Jopa Saksa tulee perässä – Suomi nousikin euroalueen kasvuhuipuksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.11.2017 18:46
Päivitetty: 
27.11.2017 18:53
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kimmo Haapala
    Kuva
    Suomen talouskasvu on hyvin voimakasta muihin euromaihin verrattuna ja olemme myös Saksaa edellä, sanoo Aktian pääekonomisti Heidi Schauman.
|

Suomi on yllättäen noussut euroalueen kasvuveturiksi, Kauppalehti kertoo.

Aktia-pankki nosti maanantaina ennusteessaan esille, että missään muussa euromaassa talouden kasvu ei ole tällä hetkellä yhtä vahvaa kuin Suomessa. Aktia ennustaa Suomen talouden kasvavan 3,1 prosenttia tänä vuonna.

– Suomesta on tullut euroalueen kasvuveturi. Meidän talouskasvumme on hyvin voimakasta muihin verrattuna ja olemme Saksaa edellä, sanoo Aktian pääekonomisti Heidi Schauman.

Euroalueen talouskasvuksi Aktia ennustaa 2,3 prosenttia tänä vuonna.

Suomen talous kasvaa Aktian ennusteen mukaan myös lähivuosina: ensi vuonna 2,6 prosenttia ja 2,2 prosenttia 2019. Schauman kuitenkin varoittaa tuudittautumasta kasvun jatkuvuuteen.

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Pohjamudissa kun vuosikaupalla makaa,ja elää velalla,niin jo pelkkä pään nosto on 100% kasvu.
Mikä lie joulumainos Aktialta,jotta kansalaiset kuluttaisivat enemmän.
Jos nyt sataa rahaa ovista ja ikkunoista Suomeen,niin että Saksakin kalpenee rahamääristä,niin hyvällä syyllä voidaan siirtää kaikki pakolaiset etelästä,heillä kun ei ole rahaa.
Mitähän nyt on myyty niin paljon.Uskoisin,sielut on pantattu pirulle.

Tapio Mäkeläinen

Kylläpä on taas mustat korpit haaskalla. Kas kun ei ehdoteta paluuta markkaan, eu eroa, kokoomus puolueen kieltämistä ja Huhtasaarta pressaksi. Me on hävitty tää peli...

Vuotta 2007 on ihan turha haikailla takasin. Se ei toistu sillä koko maailmantalous kävi ylikierroksilla ja Kiina veti ja tuotti. Meille haalittiin koneistajia Ukrainaa ja aasiaa myöden ja isompien työstökoneiden toimitusajat lähenteli 2,5 vuotta. Nikkeli maksoi 55000 taalaa tonni ja öljy yli 100$ barreli. Nykyhinnat voi kattoo hesarista. Muutama vuosi sit nikkeli 7900. Sit 08 tuli Stoppi.
Ilahduttava uutinen on että meidän palveluiden vienti nousee ja on jo täyttänyt Nokia katastrofin jättämän aukon. 07 muuten tais olla Nokian ikinä paras.

Näillä mennään. Think positive.