Torstai 15.11.2018

HS: Portugaliin muuttaneiden verovapauteen vuoden jatkoaika – Uutta sopimusta ei vahvistettukaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.12.2017 09:52
Päivitetty: 
1.12.2017 12:46
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Portugalin niin sanotut veropakolaiset ovat saamassa vuoden jatkoajan, kun Suomen ja Portugalin vahvistama uusi verosopimus viivästyy ainakin vuodella, kertoo Helsingin Sanomat.

Portugaliin muuttaneet suomalaiset ovat voineet hakea verovapautta yksityisille eläkkeilleen. Näitä eläkkeitä ei myöskään veroteta Suomessa. Verovapauden perässä Portugaliin onkin hakeutunut varakkaita suomalaisia.

Suomen ja Portugalin valtiovarainministerit allekirjoittivat jo vuosi sitten uuden verosopimuksen, joka laajentaa Suomen verotusoikeutta. Sopimukset vahvistaa molemmissa maissa parlamentti. Suomen Lissabonin-suurlähettiläs Tarja Laitiainen kertoo HS:lle, että Portugalin valtiovarainministeriö ei vienyt määräajassa sopimusta vahvistettavaksi.

–He [Portugalin valtiovarainministeriö] ovat tietoisia siitä, että Suomi toivoi vastausta ennen ensimmäinen joulukuuta, jotta sopimus olisi saatettu voimaan ensi vuoden alusta, Laitiainen toteaa.

Verovapaus koskee myös yritysten maksamia lisäeläkkeitä. HS:n mukaan jopa miljoonien eurojen lisäeläkepotit voidaan Portugalissa lunastaa verovapaasti vain kahdessa vuodessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Samy Arling

Vanha ylpeä puolen maailman valtias ei lähde ampumaan itseään jalkaan,verovapaus säilyy. Suomi ja suomalaiset veronmaksajat "mielellään" antavat rahaa EU:lle ( v.2015 488milj €). Vastaavasti Portugal vastaanotti 2015 EU:lta 2,595 miljardia.EU ostaa näin Portugalin jäsenekseen, jos joku luulee että Portugalista joskus tulisi nettomaksaja EU:lle, hän erehtyy.Vanha siirtomaa osaa pitää puolensa eikä ryhdy Brysselin riistettäväksi siirtomaaksi kuten esim. Suomi on nöyrästi alistunut .