Tiistai 13.11.2018

Suomalaiset laittavat veronpalautuksista säästöön muita vähemmän: "Vähintään osa rahoista tulee helposti kulutetuksi ylimääräisiin menoihin"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.12.2017 08:40
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Kaksi kolmasosaa suomalaisista saa veronpalautusta tänä vuonna, yhteensä 2,6 miljardia euroa.
|

Suomalaiset laittavat kyselyiden mukaan veronpalautuksistaan säästöön noin 15-20 prosenttia. Lento- ja hotellihakukone Momondon tekemän kansainvälisen vertailun mukaan muualla veronpalautuksia laitetaan säästöön enemmän, sillä keskimäärin joka neljäs kertoo säästävänsä veronpalautusrahat.

–Joulu sattuu Suomessa veronpalautusten kanssa niin yksiin, että vähintään osa rahoista tulee helposti kulutetuksi sesonkiin kuuluviin ylimääräisiin menoihin. Tämä vaikuttanee myös eri maiden välisten vastausten eroihin, Momondon Suomen edustaja Miina Malkki kommentoi tiedotteessa.

–Esimerkiksi Ruotsissa veronpalautukset maksetaan yleensä juhannuksena, Hollannissa tammikuun alussa ja Tanskassa huhtikuussa, hän jatkaa.

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen sanoo, että säästäminen on yleisempää suuria veronpalautuksia saaneilla. 

–Vähintään tuhannen euron veronpalautuksen saavista kolmasosa laittaa ainakin osan veronpalautuksesta säästöön ja joka kahdeksas suunnittelee hankkivansa veronpalautuksilla osakkeita tai rahasto-osuuksia, hän kommentoi.

Nordean mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista saa veronpalautusta tänä vuonna, yhteensä 2,6 miljardia euroa. Keskimääräinen veronpalautus on 712 euroa, mikä on yli 50 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Veronpalautukset maksetaan huomenna tiistaina.

Jaa artikkeli:

Kommentit