Tiistai 11.12.2018

Patrialle 170 milj.e:n sopimus – Hamina-ohjusveneet päivitykseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.1.2018 18:20
  • Kuva: Puolustusvoimat
    Kuva

Puolustusalan tekniikka- ja palveluyhtiö Patria on allekirjoittanut sopimuksen Suomen puolustusvoimien Hamina-luokan ohjusveneiden peruskorjauksesta ja elinjaksopäivityksestä, Patria kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan peruskorjaus varmistaa riittävän merellisen puolustusvalmiuden jatkuvuuden väliaikana, jolloin Rauma-luokan ohjusveneistä luovutaan ja uusia korvetteja otetaan käyttöön Laivue 2020 -hankkeen myötä.

Toimitussopimuksen arvonlisäveroton kokonaisarvo ilman optioita on noin 170 miljoonaa euroa.

Koko elinjaksopäivityksen arvioitu työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 300 henkilötyövuotta.

Patria toimii projektissa kokonaisvastuullisena päätoimittajana, suunnittelijana sekä pääintegraattorina. Patrian toimitukseen sisältyy useita sensori-, ase- ja viestintäjärjestelmiä, järjestelmäpäivityksiä sekä laivateknisiä muutos- ja peruskorjaustöitä.

Ohjusveneiden eliniän jatkamisen lisäksi keskeinen tavoite on sukellusvenetorjunnan suorituskyvyn kehittäminen. Osana uutta suorituskykyä Patria toimittaa Hamina-luokan aluksille kehittämänsä uuden innovatiivisen SUTO-harjoitusmaalijärjestelmän, joka mahdollistaa sukellusvenetorjunnan harjoittelun joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla.

Patria allekirjoitti samassa yhteydessä mittavaan toimittajaketjun hallintaan liittyen myös keskeisimmät alihankintasopimukset taistelunjohto-, torpedo- ja sensorijärjestelmistä Saab AB:n kanssa sekä alusteknisestä peruskorjauksesta Oy Western Shipyard Ltd:n kanssa.

–Hamina-luokan peruskorjaushanke on erittäin laaja kokonaisuus, jota on suunniteltu yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Meillä on vankkaa osaamista ja kykyä johtaa sekä toteuttaa vaativia ja mittavia järjestelmäintegrointihankkeita päävastuullisena toimittajana. Vastasimme menestyksekkäästi myös Rauma-luokan ohjusveneiden peruskorjaushankkeesta, toteaa Patrian Systems-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pasi Niinikoski.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

En ole minäkään korvettien ystävä vaan näiden Hamina luokan ohjusveneiden nyt täydennetyn ja niitä vastaavien mallien.
Minulle riittäisi että olisi yksi täysmerikelpoinen koulutusfregatti millaisen voisi ostaa käytettynä sopuhintaan jostain Nato maasta.
Olen muuten itse palvellut fregatti Matti Kurjella silloin kauan sitten