Keskiviikko 14.11.2018

Palaako aikoinaan kritisoitu Nokian pelipuhelin? – Lähde: ”Suunnittelevat N-Gagen ja E72:n herättelyä eloon”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.1.2018 16:41
  • Kuva: Wikimedia / Evan-Amos
    Kuva
    Pelikännykkä N-Gage lanseerattiin alun perin vuonna 2003 ja se sai osakseen kritiikkiä, sillä puhelimen ja pelikonsolin yhteen sovittaminen ei toiminut.
|

Nokia -puhelimia lisenssillä valmistava HMD käy parhaillaan keskusteluja intialaisen operaattorin Reliance Jion kanssa retromalli 3310:n 4G –laitteesta sekä pelipuhelimen N-Gage:n paluusta.

Digit –verkkosivuston nimettömien lähteiden mukaan yritysten johtajat ovat solmineet hiljattain sopimuksen jossa HMD alkaa yksinoikeudella valmistaa eri mallisia retorkännyköitä Intian markkinoille.

–HMD ja Jio suunnittelevat alkuperäisten Nokian mallien kuten N-Gagen ja E72 – mallien herättelyä eloon. Laitteista valmistettaisiin uudet, päivitetyt versiot tämän päivän vaatimusten mukaisesti, Digit tiesi kertoa nimettömiä lähteitä siteeraten.

Pelikännykkä N-Gage lanseerattiin alun perin vuonna 2003 ja se sai osakseen kritiikkiä, sillä puhelimen ja pelikonsolin yhteen sovittaminen ei toiminut. Laitteesta tehtiin useita eri versioista kunnes sen valmistus päättyi vuonna 2005.

Retrokännykkä 3310 lanseerattiin viime vuonna maailmanlaajuisesti, mutta kännykässä oli vain perustoiminnot. Kännykkä leimattiin nopeasti markkinatempuksi.

Nyt lanseerattavassa 3310 -mallissa tulisi olemaan 4G – verkkoyhteys ja se tullaan julkistamaan Barcelonassa alan messuilla.

–Jio haluaa tarjota asiakkailleen 3310 – puhelimen seuraavaa versioita yksinoikeudella sopimuksella, jossa olisi soittoaikaa ja dataa samassa paketissa, kertoivat lähteet Digit – julkaisun mukaan.

Sivusto väittää, että Jio aikoo lopettaa oman, noin 20 euroa maksavan JioPhonen ja ottaa Nokian laitteet niiden tilalle.

HMD:n huhuttiin viime viikolla tuovan markkinoille jo kerran kuopatun Asha –laitteen. Yrityksen väitetään rekisteröineen Asha –tavaramerkin käyttöönsä hiljattain.

Nokian Asha –puhelinta valmistettiin alun perin vuosina 2011-2014. Laitteen kuoren alaosassa oli tietokoneen näppäimistöön perustuva mininäppäimistö.

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Jaa artikkeli: