Tiistai 18.6.2019

Suomen talous otti kunnon loppukirin v. 2017: +3,9%

Luotu: 
14.2.2018 10:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Rakentamisen ja teollisuuden tuotanto nousi 5 prosentilla vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä.

Bruttokansantuotteen ja työllisyyden ennakoidaan kasvaneen vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä.

Suomen työpäiväkorjattu bruttokansantuote oli vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 3,9 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan työllisten määrän ennakoidaan kasvaneen noin 3 prosenttia vuodentakaisesta. Tehdyt työtunnit olivat työpäiväkorjattuna 4 prosenttia vuotta aiempaa neljännestä ylemmällä tasolla.

Myös kausitasoitetun bruttokansantuotteen ennakoidaan nousseen vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 1,1 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kertoo Tilastokeskus.

Työpäiväkorjattu tuotanto oli joulukuussa 3,6 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Marraskuun 2017 työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 4,3 prosenttiin.

Työpäiväkorjattuna alkutuotanto laski reilun prosentin vuodentakaisesta. Jalostus nousi noin viisi ja palvelut noin kolme prosenttia vuoden 2016 joulukuusta. Alkutuotannolla tarkoitetaan maa-, riista-, metsä- ja kalataloutta. Jalostus sisältää teollisuuden ja rakentamisen. Palvelut sisältää kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan, liikenteen, liike-elämän palvelut sekä kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja julkiset palvelut. 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Voisiko joku US:n toimittaja kaivaa esiin vuonna 2016 tehdyt arvovaltaiset talousennusteet vuodelle 2017. Kaikki ennusteet meni totaalisesti pieleen. Ai niin se kikyhän piti saada hoideltua. Näin meitä sumutetaan, mukana kaikki asiantuntijat isopää-liikasesta alkaen.

Seppo Simonen

Kohta löytyy dosentti tai tohtori antamaan asiantuntija lausunnon että unta näette.
Kaikki on mediassa ja somessa tehty tämän hallituksen kaatamiseksi mutta siinä se vain porskuttaa eteenpäin.
Plakkarista puuttuu vielä sote/maakuntauudistus tämän jälkeenvoi rauhallisin mielin astua turvallisesti vaalikentille.

Jari Kaisla

Tilastot sanovat 3.9%:ia BKT:n kasvuksi.

Leipäjonot kasvoivat, köyhien määrä lisääntyi, velkaongelmat lisääntyivät, työttömien määrä lisääntyi, vakinaisten työsuhteiden määrä väheni jne...

Laitetaan vain laput silmille ja unodetaan nämä yksittäistapaukset. Ei pysähdytä pohtimaan epäkohtia kun nyt menee lujaa jollain taholla (ei koske tavallista kansanosaa). Pian tulee oikea BKT:n nousupiikki kun ostellaan miljardeilla kalustoa asevoimille pääasiassa velkarahalla. Sitten taas juhlitaan talouden kasvanutta loppukiriä!

Risto Salonen

50:stä 3.9% on puolet vähemmän kuin 100:sta eli, kun alhaalta lähtee saadaan isoja prosentteja.
Olemme bruttokansantuotteessa samalla tasolla kuin 10 vuotta sitten, mutta velkaa on 100% enemmän.
Ei pitäisi hirveästi iloita. Tällaisessa nousussa Lipponen ja Viinanen/Niinistö lyhentelivät jo kovasti velkaa.