Tiistai 11.12.2018

KL: 75 000 suomalaisen kansanosake nurin – Ahtium eli entinen Talvivaara konkurssiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.3.2018 08:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pekka Perän perustamana Talvivaaran kaivosyhtiön perillinen hakeutuu konkurssiin.
|

Pörssiin nimellisesti listattu Ahtium eli entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö hakeutuu konkurssiin, Kauppalehti kertoo.

Yhtiö on etsinyt saneerausmenettelyn jälkeen uusia liiketoimintoja, mutta epäonnistunut rahoituksen hankkimisessa.

– Valitettavasti yhtiön omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa, Ahtiumin hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen kommentoi tiedotteessa.

Viime syksynä yhtiöllä oli 75 000 kotitalousomistajaa, ja se oli Helsingin pörssin kuudenneksi suosituin kansanosake. Kaupankäynti Talvivaaran eli nykyisen Ahtiumin osakkeilla on ollut keskeytettynä marraskuusta 2014.

Ahtiumin suurin omistaja on valtion sijoitusyhtiö Solidium.

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Ilman Pekka Perän innovaatiota Talvivaarasta emme tietäisi yhtäs mitään.
Talvivaara joutui ennen näkemättömä luontoaktivistien terrorismin hampaisiin ja jopa Pekka Perän piti viedä perheensä pakoon pois suomesta. Vihreät peesasi näitä puunhalaajia. Ehdotan että presidentti myöntää valkoisen ristin mitalin Pekka Perälle.
Talvivaaran perillinen Terrafame työllistää nykyisin jopa 1400 ihmistä Kajaanin seudulla. Talvivaara ihmeen julisti Juha Sipilä tapahtuneeksi joka on täyttä totta.

Jarmo Makkonen

"Ilman Pekka Perän innovaatiota Talvivaarasta emme tietäisi yhtäs mitään."

Olisi ollut parempi suomalaisille jos emme olisi kuulleet Perästä mitään. Ainakin miljardi on uponnut veronmaksajien rahoja Talvivaaran pohjattomaan kaivokseen ja kaivoksen ennallistaminen tulee joka tapauksessa maksamaan sen puoli miljardia.

Hannu Rautomäki

Talvivaaran perillinen Terrafamekin osoittautuu vielä kuplaksi.
Talvivaaran suuri esiintymä on malmipitoisuuksiltaan köyhä.
Perän idea oli energiaa säästävä jalostus, maailmalla hyvin vähän käytetty bioliuotus kasoissa avoimen taivaan alla.
Menetelmä ei yksinkertaisesti toimi tehokkaasti Suomen kylmässä ilmanalassa, jossa bakteerit menestyvät vain osan vuodesta.

Kaarlo Erjala

Pekka Perä oli rohkea innovaattori, joka valitettavasti epäonnistui. Ostin kansallismielisenä halvalla muutamia tuhansia osakkeita, joitten arvo taitaa nyt olla menetetty. Monet tutut ovat hävinneet paljon, mutta tuskin itkuun pillahtavat. Sijoittajahan ottaa aina riskin, josta itse joutuu vastaamaan. Toivottavasti Terrafame saa toiminnan kannattavaksi ja Kainuu saa pitää alueelle tärkeät työpaikat.