Keskiviikko 12.12.2018

Nyt se varmistui: Nordea muuttaa Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.3.2018 17:28
Päivitetty: 
15.3.2018 17:49
  • Kuva: Erja Lempinen / Alma Talent
    Kuva
    Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull sekä hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos tiedotustilaisuudessa torstaina.

Nordean osakkeenomistajat ovat hetki sitten äänestäneet Suomeen muuttamisen puolesta.

Yhtiökokouksen päätöksellä ratkesi, että Pohjoismaiden suurimman pankin pääkonttori siirtyy Helsinkiin. Nordea sai siirron taakse odotetusti tarvitsemansa määrän osakkeenomistajien äänistä yhtiökokouksessa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) toivotti tuoreeltaan Nordean tervetulleeksi Suomeen.

Ministeri Orpon mukaan päätös on Suomen kansantalouden kannalta merkittävä asia.

- Nordean päätös osoittaa, että Suomi on houkutteleva ympäristö suurille yrityksille. Haluamme lisää pääkonttoreita Suomeen, sillä ne luovat arvoa kansantalouteemme. Suomi tarjoaa vakaan toimintaympäristön, jossa asiat hoituvat ketterästi. Tämä hallitus ei kiristä yhteisöverotusta tai pankkien maksuja. Se ei olisi kenenkään etu, Orpo linjaa.

Nordean markkina-arvo on 38,7 miljardia euroa ja sen taseen koko on noin 580 miljardia euroa. Orpo kuvailee sen olevan vakavarainen pankki, jolla on suuret tappio- ja sijoittajanvastuupuskurit. Orpon mukaan "näitä hartioita levittää" Euroopan unionin yhteinen, vuoteen 2023 mennessä kerättävä 55 miljardin euron rahasto ja pankkiunioni, jota Suomi edistää.

- Suomi ei yksin ota vastuulleen Nordean valtavaa tasetta, Orpo sanoo.

Lähde osin: Talouselämä

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #4

Nordea tuli takaisin Suomeen aivan oikein - ja järkevin perustein. Muistan kun Nordean pääkonttorin paikaksi valittiin Tukholma niin kansa haukkui Nallen ym. Näin se maailma muuttuu. Kyllä tänne paljon haluttuja pääkonttoreita mahtuu enemmänkin

Juha Kuikka
Vastaus kommenttiin #5

Nordean pääkonttori ei koskaan aiemmin ole sijainnut Suomessa. Pankin nimi tulee ruotsalaisesta Nordbankenista ja Nordeaksi se muuttui parin muun pankin kanssa tehdyn fuusion jälkeen. Yksi niistä oli suomalainen Merita Pankki, jonka pääkonttori toki oli Helsingissä.