Lauantai 25.5.2019

Lokakampanjan täyskäännös – KL: Venäläislehti yllätti ja herkesi ylistämään Fortumia

Luotu: 
24.4.2018 09:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Venäjällä virinnyt lokakampanja valtionyhtiö Fortumia vastaan näyttäisi tehneen täyskäännöksen, kertoo Kauppalehti.

Sama lehti, jossa alkujaan julkaistiin Fortumia mustamaalaava mielipidekirjoitus, julkaisi nyt Fortumia ylistävän artikkelin. Kyseessä on Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossijskaja Gazeta (RG). Lue lisää: Juha Sipilä: Hallitus puuttuu lokakampanjaan – ottaa Fortumin esille Venäjän kanssa

Alkuperäisessä jutussa vihjattiin, että Venäjällä merkittävänä energiantuottajana toimiva Fortum on turvallisuusuhka ja Suomi Venäjälle vihamielinen maa, joka hamuaa Natoon. Tuoreessa, sunnuntain jutussa RG kuitenkin ylistää suomalaisyritystä maasta taivaaseen. Venäjän energiaministerin mukaan Fortum on yksi alan parhaista yrityksistä.

Jutussa muistutetaan, että Fortum on investoinut 4,5 miljardia Venäjän energiasektorille ja yhtiön toiminta maassa on ollut kaikin tavoin kiitettävää. Lisäksi RG muun muassa vertaa Fortumia ja saksalaista Uniperia, joka on myös merkittävä energiantuottaja Venäjällä.

RG väittää, että Venäjällä arvostetaan huomattavasti enemmän Fortumin kuin Uniperin venäläisen tytäryhtiön Unipron toimintaa. Fortumia kiitellään vastuullisuudesta ja Uniproa moititaan yhtiön voimalaitosonnettomuuksista ja liiallisesta osingonjaosta länsiomistajille.

RG muistuttaa, että Uniper-kaupan myötä Fortumista tulee myös Gazpromin suunnitteleman Nord Stream 2-kaasuputken ”vastuullinen yhteistyökumppani”. Lue kauppakohusta tarkemmin: Entisen Nato-pomon varoitus "Putinin ansasta" liittyy myös Fortumin jättikauppaan: "Kaasu ei ole ainoa asia, mikä putkien kautta virtaa"

Lue myös:

Näkökulma: Iskeekö Venäjän lipominen suomalaisten omaan nilkkaan?

Venäjän-bisneksen konkari varoittaa Fortumia: Katsokaa mitä Shellille kävi 2006

”Venäjällä käynnissä maksettu lokakampanja Fortumia vastaan”

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Matikainen

Näyttää siltä,että Kremlissä vasta havahduttiin kuinka Forttumiin kohdistettu loka-kampanja saattaakin osua omaan jalkaan.Loka-juttu oli kuitenkin hyväksytty Putinin piireissä ja sen pitäisi olla varoitus Forttumille ja pistää uusiin arviointeihin venäläiseen energiasektoriin sekaantumisen.Mukanaolo kaasuputki2:ssa ja Rosatomin osaomistus
Hanhikiven ydinvoimalaitoksesta sitovat meidät yhä lujemmin energiapuolella Kremliin.Niin ja onhan siellä vielä Forttumin 4,5MILJARDIN euron investointipantti Suomalaisten veronmaksajain rahaa Siperiassa!!

Seppo Raami

Jos meillä uutisoidaan että Rosatomin investointi Suomessa on turvallisuusuhka niin miksi ihmetellä vastaavaa uutisointia Fortumista Venäjällä? Molemmissa uutisoinneissa olisi voinut käyttää reilusti sordiinoa. Turvallisuusuhkia syntyy kun haetaan konfrontaatiota.