Tiistai 21.5.2019

Suomalaisyritys tuo sirkat kauppojen hyllyille: ”Paljon potentiaalia Euroopan laajenevilla hyönteismarkkinoilla”

Luotu: 
12.5.2018 12:48
  • Kuva: Alma Media arkisto / Outi Järvinen
    Kuva
    Suomi hyväksyi hyönteisten käytön elintarvikkeena viime syksynä.
|

Samu Sirkka ei ole enää vain Disneyn sympaattinen hahmo silinterissä ja pikkutakissa, vaan Samu-nimistä sirkkaa voi ostaa ruokapöytään. Sirkkoja ruoaksi kasvattava ja tuottava espoolainen Entocube on saanut ensimmäisenä Suomessa sirkkatuotteilleen Hyvää Suomesta -merkin, joka takaa tuotteen kotimaisuuden.

Hyvää Suomesta -merkki päivitettiin koskemaan myös hyönteistuotteita. Merkki voidaan myöntää hyönteisille, jotka ovat syntyneet, kasvaneet ja lopetettu Suomessa, sekä niistä tuotetuille elintarvikkeille, jotka täyttävät merkin kotimaisuusvaatimukset.

Entocube ilmoittaa tiedotteessaan, että heiltä ensimmäisenä hyllyille ilmestyvät Samu-nimiset kotisirkat. Tarjolle tulee esimerkiksi paahdettuja ja pakastettuja sirkkoja. Otaniemen kampuksella sijaitseva Entocube on Pohjoismaiden suurin hyönteiskasvattamo ja johtavia yrityksiä hyönteisbisneksessä.

Suomi hyväksyi hyönteisten käytön elintarvikkeena viime syksynä. Suomea voi pitää yhtenä hyönteisruoan edelläkävijöistä, koska se kuului ensimmäisiin EU-maihin, jotka hyväksyivät hyönteisten tuotannon ruoaksi.

–Suomessa on korkeatasoista osaamista elintarvikealalla ja myös tietotaitoa hyönteisten kasvattamisessa. Uskomme, että suomalaisilla hyönteistuotteilla on myös paljon potentiaalia Euroopan laajenevilla hyönteismarkkinoilla, Entocuben toimitusjohtaja Perttu Karjalainen sanoo tiedotteessa.

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit