Maanantai 27.5.2019

Kaksi kovaa vastausta Donald Trumpille: ”Kauppasota voi alkaa muutaman päivän päästä”

Luotu: 
3.6.2018 11:45
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump päätti viikolla nostaa teräksen tuontitullin 25 prosenttiin ja alumiinin 10 prosenttiin.
|

G7-maiden valtiovarainministerit ovat vastanneet kovin sanoin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätökseen nostaa teräksen tuontitullin 25 prosenttiin ja alumiinin 10 prosenttiin. EU:ta, Kanadaa ja Meksikoa koskevat korotukset astuivat voimaan perjantaina.

–Kauppasota voi alkaa muutaman päivän päästä, Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire sanoi BBC:n mukaan.

Kiina puolestaan on ilmoittanut, että sille asetettavat mahdolliset tullit voivat pysäyttää Yhdysvaltojen kanssa käytävät kauppaneuvottelut.

Trump määräsi Kiinalle tullimaksuja 50 miljardin dollarin arvosta jo maaliskuussa, mutta maksut jäädytettiin aikaisemmin tässä kuussa. Valkoinen talo otti ne uudelleen esille tällä viikolla.

–Kiinan ja Yhdysvaltojen sopimusten pitäisi perustua molemminpuolisuuteen eikä kauppasodan lietsomiseen, Kiina hallinto sanoo lausunnossaan CNN:n mukaan.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on kuvaillut Trumpin toimintaa mahdottomaksi hyväksyä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Vaikka Trumpilla on irrallisia oikean suuntaisia ajatuksia niin hän on 100% kykenemätön sijoittanaan niitä tai kauppahankkeitaan osaksi kokonaisuutta objektiivisella tai suhteellisella tavalla.
Siksi lopputulos hänen toimistaan on poikkeuksetta maksimaalisen haitan teko sekä USA'lle, että globaalille yhteisölle.
On täysin selvää että hänen yksipuolisiin ja suuruudenhuihin toimiin vastataan muualta maailmasta

Heikki Rosti

Taas näitä Esson baarin huippuosaajia.Eu poliitikkojen lausunnot ovat tietysti omia äänestäjiä varten.Hybridisodan tässä vaiheessa varsinkin meidän ylipäällikkölle pieni vinkki.Kun 15.06 jo tässä kuussa sodan seuraavassa offensiivissa Eu tietoverkot huolimatta niiden huikean korkeasta suojautumistasosta voivat heittää totaalisesti häränpyllyä niin vain Saksan liittolaisarmeijan IDF huippuasiantuntijat sen pystyvät estämään.Eli nyt verkot kuumiksi.Voit tietysti sanoa ,kuten aikanaan Mannerheimin kenraalit -44 keväällä ,ne on vain partiomies Rostin höpinäitä,vihollinen on muualle menossa.Nyt kuitenkin vihollinen on ,eikä minnekään menossa.Leppoisaa ylipäällikön vuosipäivää 04.06.2018.

Heikki Rosti

Nyt tämä EU lue Eläkeläisten Unioni heitettiin ulos G 7 neuvotteluista.Unionin höpöukot ei ainakaan täällä Suomessa huomanneet,että kauppasotaa käydään Tyynen Valtameren puolella .Eu tämä eläkeläisyhdistys saa sodasta ne rippeet joka eläkeläisille kuuluukin.U.S.A ,Kiina ja Venäjä sanelevat tämän sodan rauhanehdot .Niinkuin joskus Jaltan konferenssissa.Onneksi nyt EU lla ei paljon sotarikoksia,joten eläkejätti EU voi rauhassa jatkaa touhuamistaan.