Maanantai 17.6.2019

Autojärjestön laskelma: Trumpin tuontitullit osuisivat pahasti autonostajiin USA:ssa

  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin kaavailemat tuontitullit tulisivat erittäin kalliiksi amerikkalaisille autonostajille. Arkistokuva.

Muun muassa General Motorsia, Toyotaa ja Volkswagenia edustava autokaupan yhteenliittymä on laskenut, miten paljon presidentti Donald Trumpin ajamat eurooppalaisten autojen tuontitullit nostaisivat autojen hintoja Yhdysvalloissa.

Keskimääräinen korotus olisi noin 5 000 euroa, kirjoittaa Autoblog. Kaiken kaikkiaan se tarkoittaisi vajaan 39 miljardin dollarin lisälaskua autoalalle ja kuluttajille.

Trump on uhannut asettaa 25 prosentin tuontitullit henkilöautoille. Hanketta perustellaan kansallisella turvallisuudella.

Liittouman tiedottajan Gloria Bergquistin mukaan se toimittaa asiassa kirjalliset huomautukset Yhdysvaltain kauppaministeriölle myöhemmin tänä viikolla.

Bergquistin mukaan laskelma perustuu viime vuonna maahan tuotujen ja myytyjen autojen kokonaismäärään.

–Tämä kumoaisi suurelta osin veronkevennysten hyödyt, Bergquist sanoo.

Autojen hintojen nousun lisäksi kuluttajat joutuisivat maksamaan korkeampia hintoja maahan tuoduista autojen varaosista. Myös Yhdysvalloissa valmistettujen autojen osien hinnat saattaisivat nousta.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

" eurooppalaisten autojen tuontitullit nostaisivat autojen hintoja Yhdysvalloissa."

Niin, nostaisivat euroopalaisten autojen hintoja Yhdysvalloissa, ei amerikkalaisten autojen, se on sitten kuluttajan valinta sen jälkeen...