Sunnuntai 17.2.2019

Valtio myi Nesteen osakkeita – Hallintarekistereissä nyt joka kolmas osake

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.7.2018 18:16
  • Kuva: Neste Oil
    Kuva
    Arkistokuvassa Nesteen jalostamo Porvoossa.

Suomen valtio on myynyt 12,8 miljoonaa nesteen osaketta. Se vastaa noin viittä prosenttia kaikista Nesteen osakkeista. Tämän päivän kurssilla mitattuna osakkeiden yhteisarvo on noin 846 miljoonaa euroa.

Valtio omisti vielä vuodenvaihteessa enemmistön Nesteen osakkeista, mutta kesäkuussa osuus laski 49,7 prosentista 44,7 prosenttiin.

Nesteen kesäkuun omistajaluettelon mukaan osakkeet päätyivät valtaosin ulkomaisille omistajille. Hallintarekisteröityjen osakkeiden osuus kasvoi neljä prosenttiyksikköä 36,5 prosenttiin. Kappalemääräinen kasvu oli 10,35 miljoonaa kappaletta.

Reippaasti omistustaan kasvattivat myös suomalaiset instituutiosijoittajat.

Lähde: Kauppalehti

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Hissa

Tuo hallintarekistereiden kielto koskee vain suomalaisia eli ulkomaiset sijoittajat omistavat suomalaisia osakkeita edelleenkin hallintarekistereiden kautta. Helsingin pörsin osakkeiden markkina-arvosta noin puolet omistetaan hallintarekistereiden kautta.

Harri Tapani

Totta noinkin, lakia muutettiin:

"Helsingin Sanomissa oli 19.10.2005 mielenkiintoinen uutinen: ”Suomalaiset pörssiyhtiöt ovat jättäneet perimättä ennakolta noin miljardi euroa vuodessa ulkomaisilta osakkeenomistajilta, jotka on merkitty hallintarekisteriin”.
Siis ”jättäneet perimättä”.
Siis ”miljardi euroa”.
Siis ”vuodessa”.

Kun suomalaiset pörssiyhtiöt olivat ottaneet lain omiin käsiinsä ja jättäneet perusteettomasti lähdeveron perimättä, lakia muutettiin vuonna 2005..."

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/03/17/julkisen-sektori...

Mutta kuten uutisetkin ovat kertoneet:

"Valtionyhtiötkin välttelevät veroja – ”1,5 miljardia takkiin”

https://www.uusisuomi.fi/raha/104407-valtionyhtiotkin-valttelevat-veroja...