Perjantai 24.5.2019

Putin-Trump-oluen lanseerannut kuopiolaispanimo joutunut myymään ei-oota: ”Russia Today otti yhteyttä”

Luotu: 
15.7.2018 11:08
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Helsinki Summit 2018 Special Edition -olutta on valmistettu noin 10 000 pulloa.
|

Kuopiolaisen pienpanimon RPS Brewingin panema, Donald Trumpinja Vladimir Putinin tapaamisen kunniaksi brändätty olut on saapunut tällä viikolla kauppoihin ympäri Suomen.

Panimo on valmistanut Helsinki Summit 2018 Special Edition -olutta noin 10 000 pulloa. Lager-oluen etiketissä kaksi hahmoa ovat aloittamassa kivi, paperi ja sakset -peliä, josta itse panimokin on saanut nimensä (englanniksi peli on rock-paper-scissors). Etiketissä lukee teksti Let's settle this like adults. 

RPS Brewingin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kertoo, että panimo on joutunut myymään kaupoille ei-oota miltei heti sen jälkeen, kun sana erikoiserästä alkoi levitä. Ensimmäiset artikkelit tuotteeseen liittyen julkaistiin viime viikolla. Mediahuomio on ollut hurjaa ja sitä on tullut myös kansainvälisesti.

–Russia Today otti yhteyttä jo alkuvaiheessa viime viikolla. Se oli hyvin jännittävää. En ole kovin paljon seurannut kyseistä mediaa, mutta suhtautuminen vaikutti siltä, että toimittaja on ymmärtänyt asian huumorin ja kysymyksetkin oli tehty vähän kieli poskessa. Toinen venäläinen tv-kanava tuli Helsingistä meille Kuopioon kuvaamaan ohjelmaa 1,5 tunniksi, Huuhtanen kertoo.

RPS Brewingin erikoisolut on näyttänyt saaneen nostetta kuin itsestään. Huuhtasen mukaan huomion eteen on tehty myös paljon töitä.

–Olemme tiedottaneet asiasta joka puolelle niin paljon kuin olemme ehtineet. Olemme twiittailleet presidenteille ja postittaneet näytteitä. Olemme yrittäneet saada myös kansainväliselle lehdistölle tiedon ja tehneet mahdollisimman hyvännäköiset materiaalit sosiaalista mediaa ajatellen, Huuhtanen kertoo.

RPS Brewingin taustalla oleva yritys valmistaa myös kahvia, josta tehdään Trumpin ja Putinin logolla varustetttu erikoiserä. Lisäksi yritys on teettänyt aiheesta t-paitoja.

Lue laajempi juttu Kauppalehdestä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Huom! Kauppalehden uutisen ensimmäisessä kommentissa kerrotaan myös mitä muuta isäntämaa voisi tarjota neuvottelijoiden eripuran tilalle kuin vain bissen ja lastenleikkivinkin. Eräs netin hopeatuotefirma on vieläkin kirjaimellisemmin kuin TrumputinAle tarttunut otolliseen tilaisuuteen tarjoamalla Trumpille ja Putinille jalometalliset näytekappaleet ja ehdottaa jopa panimoyrityksen markkinointiosaston ulostuloa konkreettisempaakin keskustelujen avausideaa yllätysaiheeksi. Se kun toimisi lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle Suomesta alkaen ja myöhemmin myös hankalammaksi osoittautuneella Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla samaan tapaan edeten. Tässä Uuden Suomen blogissa kerrotaan kuinka verkkokauppa esittelee nettipuodin tuotearsenaaliin entuudestaan kuuluvaa hopeapinssiä presidenttien rinnassa. Se tosiaan sopii sattumoisin Helsinki Summit 2018 -henkeen kuin jääpala mustaan silmään, ks. tarkemmin blogi US-Puheenvuorossa 5.7. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257885-hs-trump-putin-olut-tul...