Maanantai 20.5.2019

Viranomainen ottaa tarkempaan syyniin Terveystalon ja Attendon yhdistymisen

Luotu: 
17.7.2018 17:42
  • Kuva: Lauri Olander / Alma Talent
    Kuva
    Aihekuvitus. KKV haluaa selvittää tarkemmin Terveystalon ja Attendon yhdistymisen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa jatkokäsittelyn Terveystalon ja Attendon välisen yrityskaupan kilpailuvaikutuksia. KKV:n on yrityskaupan arvioinnissaan otettava huomioon myös se, että sote-uudistuksella on toteutuessaan vaikutuksia kilpailuun markkinoilla.

Jatkokäsittelyssä yrityskauppa voidaan hyväksyä sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tekemän alustavan arvion perusteella Terveystalon ja Attendon yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia vaikutuksia kilpailulle Suomen terveyspalvelujen markkinoilla. Yrityskaupan seurauksena syntyvän keskittymän markkinaosuus kohoaa huomattavan korkeaksi osalla paikallisista markkinoista, joilla sekä Terveystalo että Attendo toimivat.

KKV:n on yrityskaupan arvioinnissaan otettava huomioon myös se, että sote-uudistuksella on toteutuessaan vaikutuksia kilpailuun markkinoilla.

Jatkokäsittelyssä tutkitaan, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla.

Lähde: Kauppalehti.

Jaa artikkeli: