Torstai 23.5.2019

Onko tässä Kimi Räikkösen uusi pomo? Ferrari ja Fiat vaikenevat vielä

Luotu: 
21.7.2018 16:11
  • Kuva: Philip Morris International
    Kuva
    Louis Carey Camilleri saattaa nousta Ferrarin pääjohtajaksi.
|

Italialaistietojen mukaan Ferrarin uudeksi pääjohtajaksi nousee yhtiön hallituksessa nyt istuva Louis Carey Camilleri. Asiasta kertoo muun muassa Il Sole 24 Ore. Camilleri on tehnyt pitkän uran tupakkajätti Philip Morrisin palveluksessa.

Koko Fiat-konsernin pääjohtajaksi nousee mediatietojen mukaan ainakin väliaikaisesti Fiatin hallituksen puheenjohtaja John Elkann, joka kuuluu Fiatin perustaneeseen Agnellin-perheeseen.

Elkann itse on sanonut muun muassa Bloombergille, että yhtiön johto tullaan lopulta valitsemaan Fiatin sisältä. Talousjohtaja Richard Palmer, Euroopan-toimintojen johtaja Alfredo Altavilla ja Jeep-merkistä vastaava Mike Manley ovat nimiä, jotka ovat nousseet esiin.

Johtajavaihdokset tulivat ajankohtaisiksi Fiatia pitkään luotsanneen Sergio Marchionnen sairastumisen vuoksi. Marchionne kärsii ainakin olkapääleikkauksen aiheuttamista komplikaatioista. Hänen oli apun perin määrä jäädä eläkkeelle ensi vuonna.

Automotive Newsin mukaan Fiatin ja Ferrarin hallitukset kokoontuvat päättämään Marchionnen seuraajista myöhemmin lauantaina. Marchionne on Fiatin pääjohtajuuden ohella toiminut myös Ferrarin pääjohtajana.

Sekä Fiat että Ferrari ovat kieltäytyneet kommentoimasta lehtitietoja.

Marchionnella on ollut suuri rooli Ferrarin F1-toiminnassa. Espanjalaislehti Marca ennakoi, että Marchionnen siirtyminen sivuun antaisi väliaikaisesti enemmän valtaa Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenelle. Se puolestaan saattaisi tarkoittaa, että mahdollisuudet Kimi Räikkösen jatkamiseen Ferrarilla kasvaisivat.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: