Lauantai 25.5.2019

Uudelta Ferrari-pomolta dramaattinen kirje: ”Epäilemättä vaikein koskaan kirjoittamani”

Luotu: 
22.7.2018 11:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sergio Marchionne ja John Elkann esittelivät yhdessä uuden Ferrari 488 Pistan viime maaliskuussa.
|

Ferrarin hallituksen puheenjohtajaksi lauantaina nimitetty John Elkann on kirjoittanut koko Fiat Chrysler-konsernin henkilöstölle dramaattisen kirjeen Sergio Marchionnen sairastumisen vuoksi.

Elkann on myös Fiat Chryslerin hallituksen puheenjohtaja ja kuuluu Fiatin perustaneeseen Agnellin perheeseen. Agnellit ovat edelleen Fiat Chryslerin  suurimmat omistajat. 

–Rakkaat kollegat, tämä on epäilemättä vaikein koskaan kirjoittamani kirje. Syvää surua tuntien joudun kertomaan, että Sergio Marchionnen vointi on huonontunut viime tuntien aikana eikä hän voi palata tehtäviinsä, Elkann kirjoittaa kirjeessä, jonka Italian suurin sanomalehti Corriere della Sera julkaisi sunnuntaina.

Fiatin ja Ferrarin pääjohtaja sekä Ferrarin hallituksen puheenjohtajana toiminut Marchionne erosi lauantaina tehtävistään terveysongelmien vuoksi. Hän johti Fiat Chrysler -konsernia 14 vuoden ajan. Ferrarin johtoon hänet nimitettiin vuonna 2014, kun edellinen johtaja Luca di Montezemolo jätti yhtiön . Marchionne listasi Ferrarin pörssiin vuonna 2016.

Fiat Chryslerin toimitusjohtajaksi nimitettiin lauantaina Jeepin brittiläinen toimitusjohtaja Mike Manley. Ferrarin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin John Elkann ja toimitusjohtajaksi Louis Camilleri, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa tupakkajätti Philip Morrisin hallituksen puheenjohtajana.

66-vuotiaan Sergio Marchionnen oli määrä jäädä eläkkeelle ensi vuonna. Tilanteen muutti kesäkuussa Marchionnelle tehty olkapääleikkaus, joka aiheutti vakavia komplikaatioita.

 

 

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: