Perjantai 24.5.2019

Saksasta suora varoitus USA:lle - Lähteet Valkoisesta talosta: ”Autojen tuontitulleille ei löydy tukea”

Luotu: 
22.7.2018 19:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jean-Claude Junckerin (kuvassa) on määrä nostaa uhkaava kauppasota pääaiheeksi, kun hän tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskiviikkona.
|

Tuontitullit ja kauppasodan mahdollisuus ovat pääaiheita, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat ensi viikolla Washingtonissa.

Saksalainen teollisuusjärjestö BDI varoitti sunnuntaina, että autojen tuontitullit vahingoittaisivat loppuviimeksi vain Yhdysvaltoja.

–Junckerin täytyy viedä Trumpille viesti, että Yhdysvallat vahingoittaa vain itseään. Eurooppa ei saa antaa kiristää itseään, BDI:n johtaja Dieter Kempf sanoi Reutersin mukaan.

Politico-lehden haastattelemien Trumpin hallinnon virkamiesten mukaan tuontitullit eivät saa tukea myöskään Valkoisen talon sisällä.

–Autojen tuontitulleille ei löydy suurta tukea. Monikaan ei halua nähdä niiden toteutuvan, nimettöminä pysyttelevät lähteet kertovat.

Donald Trump on uhannut asettavansa 25 prosentin tuontitullin Yhdysvaltoihin tuotaville autoille ja varaosille.

Juncker tapaa Trumpin keskiviikkona. Politicon haastattelemien lähteiden mukaan on kuitenkin epävarmaa, miten pitkään keskusteluun hänellä on tilaisuus presidentin kanssa.

–Juncker ei ole valtionpäämies eikä Trump ole tviittaillut EU:sta kovin ystävälliseen sävyyn.

Saksan liittokansleri Angela Merkel linjasi perjantaina, että Junckerin odotetaan tekevän keskustelun avauksia siitä, miten uhkaava kauppasota voitaisiin välttää.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire totesi G20-kokouksessa lauantaina, että kauppasota on jo todellisuutta.

Lue lisää: ”Kauppasota on nyt todellisuutta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

Nyt sitten varsinainen "dram team" koettaa saada jotain aikaan. Meidän etuja (mukamas) ajava tenukeppi raivoraittiin Trumpin kanssa voipi pidemmällä lounaalla lupailla mitä sattuu, ainakin viskitullit poistuvat, se on varmaa.

Jari Ikonen

Nyt sitten varsinainen "dram team" koettaa saada jotain aikaan. Meidän etuja (mukamas) ajava tenukeppi raivoraittiin Trumpin kanssa voipi pidemmällä lounaalla lupailla mitä sattuu, ainakin viskitullit poistuvat, se on varmaa.

Sami Rinta-Mänty

Kaupan ehtojen tulee olla reiluja. Jos EU asettaa tuontitulleja Yhdysvaltalaisille tuotteille ja kuvittelee voivansa viedä tavaraa Yhdysvaltoihin eri säännöillä lienee vain oikein että tälle asetetaan rajat. EU itse asettaa tuontitulleja tuhansille ulkomailta tuotaville tuotteille. Fair deal or no deal. Mitä pahaa siinä on?

Petri Hämäläinen

Kauppasota tulee. Hyvä niin.

Jenkit saa vaihtotaseen alijäämänsä kuntoon. Duunit palaa kotimarkkinoilla.

Euroopan on aina ottaa moraalinvartijalippis päästä ja alkaa miettiä millä saamaan omalle mantereelle duuneja.

Jos saisin ehdottaa, niin aloittaisin kieltämällä Facebookin, Amazonin, Applen ja Googlen (ja siinä samalla Instan ja Whatsappin ja Tintsun jne). Tai mätkäisemällä niille tullit. Jo alkaisi paikallisia start-uppeja kuhisemaan.

Harri Tapani

Ei sentään, elä tuollaisia ehdottele :P Amazon voisi korvata meidän rapautuvan ja huonosti toimivan postin, hyvällä tuurilla tilatut tuotteet tulisivat kotiovelle jo samana päivänä kuin tuotteen tilaa ja halvalla, sellainen ei meidän asiakkaista yhä vieraantuvalta ja hintoja korottelevalta postilta onnistu ikinä.

Google taas omistaa Youtuben, joka monella smart-tv:n omistajalla on korvannut kotimaan TV:n, jonka tila on yhtä surkea tai jopa vielä huonompi kuin Postin, ja jota ei oikein edes ilkeä katsella kuin suurta myötähäpeää tuntien surkean sisältönsä takia.

Youtuben sulkeminen saattaisi tosin saada kansanjoukot jopa kaduille...

Petri Hämäläinen

Kauppasota tulee. Hyvä niin.

Jenkit saa vaihtotaseen alijäämänsä kuntoon. Duunit palaa kotimarkkinoille.

Euroopan on aina ottaa moraalinvartijalippis päästä ja alkaa miettiä millä saadaan omalle mantereelle duuneja.

Jos saisin ehdottaa, niin aloittaisin kieltämällä Facebookin, Amazonin, Applen ja Googlen (ja siinä samalla Instan ja Whatsappin ja Tintsun jne). Tai mätkäisemällä niille tullit. Jo alkaisi paikallisia start-uppeja kuhisemaan.

Juha Himanen

Mitä alkoholisti Juncker menee sinne hourimaan, saksahan on periaatteessa U.S.A. : n miehittämä niin samat autot vois ottaa ilmaiseksi! Ilman jenkkejä ja niiden tukea koko maa kuuluisi Itä -eurooppaan vieläkin, ei edes sotakorvauksia ole maksaneet mihinkään!!!

petteri ritala

Täälläkin moni luulee, että jenkit hyötyvät tulleista, isot autonvalmistajat ovat jo ilmoittaneet, että tulee paljon irtisanomisia jenkeissä, jos tullit tulevat. Samoin maanviljelijät ovat pulassa kun Kiinan tullien takia soijan menekki romahtaa. Tulleilla ei ole koskaan saatu mitään hyötyä, historia osoittaa. Bush aikoinaan meinasi laittaa myös tulleja, mutta kun tuli omassa maassa irtisanomisia, hän peruutti ne. Matokin oppii, mutta Trumpista en olisi varma, onneksi taitaa senaatti estää nuo lisätullit.

Petri Tirkkonen

Trump on vaaleilla valittu ja siten kansan tahdon mukainen johtaja ( tosin ei saanut enemmistön ääniä). Mr. Juncker on taas Euroeliitin mädännäisyyden perikuva "Selkäkipuinen " sairas mies, joka käyttää liikaa lääkitystä. Pelottaa ja hävettää, että kyseinen mies voi edustaa meitä. Ei missään oikeassa demokratiassa voi toimia näin. Vahoissa kunnon diktatuureissa oli näitä lasirajoittuneita johdossa. Niin pitkään kuin EU ei tohdi tai pysty saamaan TERVETTÄ henkilö johtoon sen arvovalta on 0.

Jari-Jukka Annala

Selkäkipuinen sairas mies on mielestäsi soveltumaton suunnilleen kaikkeen mahdolliseen? Toivon vain, ettei iske sinuun.
T. Selkäkipuinen sairas mies, mutta pitkän työuran tehnyt

Ps. Rapakon toisella puolella twiiteistä päätellen herra suuriherra möläyttelee pössypäissään mitä sattuu.

Kaj Nyyssönen

Tumppiin puree rajusti jos EU laittaa USA:n asetuonnille tullin. Tämän voisi tehdä samalla säännöllä millä USA rajoittaa omia sisämarkkinoita. USA:han ei saa viedä aseita eikä siihen liittyvää tekniikkaa kansakunnan turvallisuuteen vetoomalla. Samasta syystä Suomi ei saanut myydä jäänmurtajaa sinne. Muistakaa että USA on mailman suurin aseen viejä maailmassa. Onkohan tämä edes mukana Tumpin kauppataselaskelmassa?