Perjantai 24.5.2019

EU:n uudet pakotteet iskevät Suomessakin tunnettuun Vladimir Putinin judokaveriin – Venäjä: ”Kumouksellista politiikkaa”

Luotu: 
31.7.2018 16:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkadi Rotenberg ja Vladimir Putin Kertšin sillan avajaisissa viime toukokuussa.
|

Euroopan unionin neuvosto on tänään päättänyt uusista Venäjän vastaisista pakotteista.  Neuvosto perustelee pakotteita Kertšin sillan rakentamisella. Silta yhdistää Krimin niemimaan ja Venäjän.

–Neuvosto katsoo osana Krimin ja Sevastopolin laitonta liittämistä koskevaa unionin tunnustamattomuuspolitiikkaa, että Kertšin sillan rakentaminen on jälleen Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttäheikentävätoimi. Sillan rakentaminen ja sen viralliset avajaiset 15. toukokuuta 2018 ovat keskeisiä symbolisia toimia, joilla vahvistetaan Venäjän federaation hallintavaltaa laittomasti liitetyssä Krimissä ja Sevastopolissa ja joilla jatketaan niemimaan eristämistä Ukrainasta, neuvosto kommentoi tiedotteessaan.

Pakotelistalla on kaikkiaan kuusi yhtiötä, jotka ovat osallistuneet siltahankkeeseen. Näistä kuudesta yhtiöstä kolmen omistaja on Arkadi Rotenberg, jonka tiedetään kuuluvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin. Rotenberg tunnetaan muun muassa Putinin judokaverina. Rotenbergit omistavat Suomessa Helsingin areenan sekä osuuden Jokereista.

Rotenbergit ovat myös Yhdysvaltojen pakotelistalla.

Arkadi Rotenberg on ainoa venäläinen liikemies, jonka Euroopan unionin neuvosto mainitsee tiedotteessaan nimeltä.

–Arkadi Rotenberg on jo merkitty (pakote)luetteloon Ukrainan suvereniteet­tia heikentävien toimiensa vuoksi, neuvosto sanoo.

Pakotelistalla olevat yhtiöt ovat: Institute Giprostroimost, Mostotrest, VAD, Stroigazmontazh, Stroigazmontazh-Most ja Zaliv Shipyard.

Venäjä on vastannut uusiin pakotteisiin heti kovin sanoin.

–Tämä on kumouksellista politiikkaa, jonka kohteena ovat Krimin kansalaiset, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kommentoi TASSille.

Lue lisää: 

Venäjältä kova vastaus USA:lle: ”Uusi takaisku suhteille”

Amerikkalaiskanava julkisti kolme nimeä: ”Putinin todellinen sisäpiiri”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kun kaikille on 100% ja erehtymättömän selvää, että Venäjä miehitti Krimin ja järjesti siellä "hallituksen" vaalit annexoinnin siunaamiseksi, niin ei demokraattisella maailmalla ole muuta mahdollisuutta kuin pakoitteet, jotka pysyvät voimassa niin kauan kuin laiton miehitys jatkuu.
Sen loppuminen ei taida olla ihan kohta näköpiirissä.
Tällä kannanotolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten Ukrainaa hallitaan. Joka tapauksessa hyvin demokraattisesti miehittäjään verrattuna vaan vain ilmiselvään thähänkin laittomaan miehitykseen ja suoraan annektointiin kun muualla annektointi on suoritettu nukkehallitusten avulla. (Etelä Ossetia, Abhasia, Transdniestria sekä Donbassin alue Itä Ukrainassa)

Eino Styrman

Tuosta Krimistä paasataan hamaan maailman loppuun saakka ja se pysyy osana Venäjää. Maailmassa on pahempiakin aluevaltauksia, esim Lähi-idässä. Eurooppa saa pakotteillaan vahingoittaa itseään niin kauan kuin haluaa. Miksiköhän kukaan media ei puhu siitä mitään miten tuo ikiaikaisesti Venäjään kuulunut alue joutui Ukrainalle ja mikä oli herran tausta joka sen siihen mielivaltaisesti liitti.
Täällä puhutaan jopa kauppasaarrosta. Entäpä kun Venäjä paukkupakkasilla lyö energiaputket kiinni? Tuleepi monelle pojalle vilu puseroon.

Harri Tapani

Muistakseni Venäjä sanoi jo vuosia sitten, että Euroopan ja USA:n tekemä Kosovon malli avasi oven tälläisille itsenäistymisille, ulkomaiden uutisissa oli jopa karttojakin jossa oli listattu noita itsenäistymiseen pyrkiväiä alueita ja valtioiden osia, niitä oli Euroopassakin yllättävän paljon.

Juha-pekka Naukkarinen

Krimin kansalaiset? He ovat ukrainalaisia,kansainvälisten sopimusten mukaan,näin korkealla taholla Venäjällä vähätellään omia allekirjoittamiaan sopimuksia,tältä valtiolta on odotettavissa mitä vaan,kuten hyökkäystä naapurimaihin ja täällä vaan odotellaan,josko Putin tulisi järkiinsä,voin kertoa,että psykopaatiti eivät tule järkiinsä,koska se osa aivoista heiltä puuttuu!