Tiistai 21.5.2019

Ay-liikkeen suuret Kojamo-myynnit hämmentävät taas – KL:”Erillisiä diilejä ei ole tehty”

  • Kuva: Olli Herrala / Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Ammattiyhdistysjärjestöt näyttävät takoneen heinäkuun aikana noin 40 miljoonan euron arvosta rahaa Kojamon osakkeilla. Asia käy ilmi Kojamon tuoreimmasta omistajaluettelosta, jonka yhtiö on päivittänyt sijoittajasivuilleen kuunvaihteessa. 

–Kaikki myynnit ja järjestelyt liittyvät listautumiseen. Sen jälkeen erillisiä diilejä ei ole tehty, koska lock-up on yhä voimassa, Kojamon talousjohtaja Erik Hjelt sanoo Kauppalehdelle.

Lock-up tarkoittaa, että osakkeita omistavat sisäpiiriläiset eivät saa heti käydä kauppaa osakkeillaan. Näin ollen kyseessä on listautumiseen liittyvät kirjaukset.

Kojamo on tuonut parin viime kuukauden aikana ammattiliitoille suuret määrät rahaa. Liitot saattoivat vuokra-asuntojätin pörssiin kesäkuussa ja tienasivat listautumisen yhteydessä myymillään osakkeilla yli 200 miljoonaa euroa verottomana.

Liitot eivät maksa osakemyynneistä veroa lainkaan – toisin kuin esimerkiksi tavalliset yksityissijoittajat.

Lue myös:

Ay-liikkeen verovapaus purkuun? – Kokoomus ja SDP väläyttävät toimenpiteitä

Ay-väelle satoja miljoonia Kojamosta – Riku Aallon palkkioksi 60 000 €

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Pento

Hämmentävää on se, että poliittiset puolueet ja ammattiliitot ovat voineet käyttää yhteiskunnan rahaa rikastumiseen, vieläpä verovapaasti. Demarit eivät ole loistavia bisnesmiehiä (OTK, Elanto, Valco) mutta tekivät hulvattomasti rahaa valtion rahoittamalla VVO:lla.
Keskustapuolueen nuorisosäätiö on nyt tilassa, jossa se vetää kadulle nuoria, joita sen tuli sääntöjensä mukaan auttaa. Niillä säännöillä se sai yhteiskunnan rahaa, jota on nähtävästi viety suuria määriä muihin suihin.
Miksi poliittiset ja AY piirit saavat kusettaa muita niin kuin haluavat?

Antti Harkila

Ainakin kaikissa muissa Pohjoismaissa mahdolliset sopimuksen aikaisista lakoista määrätyt sakot ovat henkilökohtaisia. Suomessa maksaa "liitot"! Johtuukohan siitä että Suomessa on enemmän lakkoja kun muissa Pohjoismaissa yhteensä kun ei tarvitse itse maksaa sakkoja?