Torstai 23.5.2019

Suomalaisarvio kaavailluista Venäjä-pakotteista: ”Olisi taloudellinen neutronipommi”

Luotu: 
4.8.2018 11:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Rupla laski perjantaina alimmilleen kahteen viikkoon uusia pakotteita ehdottaneiden lakiesitysten vuoksi.
|

Eläkevakutuusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto pitää erittäin kovana Yhdysvaltain kongressissa tehtyä lakialoitetta talouspakotteista, jotka koskisivat Venäjän valtionlainoja.

–Olisi taloudellinen neutronipommi, hän kommentoi Twitterissä.

Kahdessa eri lakialoitteessa ehdotetut uudet pakotteet kohdistuisivat Venäjän valtionvelkakirjoihin liittyviin sijoitustuotteisiin, energia- ja öljyprojekteihin sekä uraanituontiin.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on varoittanut valtionlainoihin kohdistuvien pakotteiden vaikutuksista myös muualla kuin Venäjällä.

Rupla laski perjantaina alimmilleen kahteen viikkoon lakiesitysten vuoksi. Uutistoimisto Bloombergin mukaan pakotteiden toteutuessa ruplan arvo voisi laskea jopa 15 prosenttia.

Lue myös: Ex-suurlähettiläs: Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisella yllättävä seuraus – ”Tulos täysin päinvastainen”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari-Matti Kytölä

Wall Streetin rahaeliitti haluaa uhkailla Putinia lopettamaan nk. BRICS-maiden puhetorvena toimimisen, koska se uhkaa koko dollaripohjaista maailmankauppaa. Jos viisi suurta lopettaa jenkkivaluutan käytön keskinäisessä kaupassaan, voidaan USAssa laittaa lappu luukulle. Kun velkaa on yli 20 tuhatta miljardia, on oltava tarkkana, mitä muutkin tekevät. Putin BRICS-maiden etumiehenä on Amerikan rahapiireille todella pelottava peikko, joka on jotenkin saatava huonoon valoon maailmalla uskottavuuden menettämisellä. Näitä rahapiirejä ei Ukraina tai Krim saatikka näiden ihmiset kiinnosta pätkääkään.