Keskiviikko 22.5.2019

Näin autoverouudistus kohtelee Suomen suosituinta automallia: perusfarmarin hinta laskee toista tonnia

  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Škoda Octavia on pitkään ollut Suomen ostetuin yksittäinen automalli. Octavia on niin omalla rahalla ostajien kuin työsuhdeautoilijoiden suosikki. Tänään voimaan astunut autoverouudistus muuttaa myös Octavian hintoja.

Škodan maahantuojan Helkama-Auton markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen kertoo, että manuaalivaihteisten autojen hinnat laskevat. Esimerkiksi farmarimallin Octavia Combi 1.0 TSI Activen hinta laskee noin 1400 euroa 21 500:aan euroon. Sen sijaan nelivetoisten mallien hinnat nousevat.

"Jo nyt voidaan nähdä, että päästöarvoiltaan suuremmat autot kärsivät muutoksesta. Kyseessä ovat kuitenkin tavalliseen käyttöön tarvittavat autot, jotka tarjoavat riittävästi tilaa ja ovat siksi suurempikokoisia sekä päästävät hieman enemmän."

"Lisäksi verotus rankaisee nelivetoisia autoja, jotka ovat osalle autonkäyttäjistä tarpeellisia, esimerkiksi jos pitää päästä hankalan tien päässä olevaan kotipihaan. Nelivetoinen auto on tärkeä nelivetoisuuden tuoman turvallisuuslisän myötä, siksi niitä ei saisi rasittaa verotuksella", sanoo Kostiainen.

Kostiainen muistuttaa, että eduskunta jätti autoverolakiin lausuman, jonka mukaan valtiovarainministeriön täytyy seurata, onko uusi autoverotaulukko veroneutraali ja tarvittaessa tehdä siihen muutoksia.

"Tämä toivottavasti myös tehdään, muuten ei voida taata luvattua veromuutoksen neutraaliutta."

Lue koko juttu Kauppalehdestä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: