Maanantai 20.5.2019

”Asuntolainan koron nousu on jo nurkan takana - tuntuu kukkarossa nopeasti”

Luotu: 
15.9.2018 11:31
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Nordean analyytikko Tuuli Koivu varoittaa, että odotus korkojen noususta tuntuu asuntovelallisten kukkarossa pian.

Nordea ennustaa Euroopan keskuspankin EKP:n nostavan ohjauskorkoa ensimmäisen kerran ensi vuoden joulukuussa pääjohtaja Mario Draghin kauden päätyttyä. Asuntovelalliset huomaavat muutoksen aikaisemmin.

”Korkojen suunta on Draghin aikakauden jälkeen ylös ja se tuntuu asuntovelallisten kukkarossa nopeasti. Vaikka ensimmäistä koronnostoa joudutaan odottamaan luultavasti joulukuuhun 2019, asuntolainan koron nousu on jo nurkan takana, jos laina on sidottu 12 kuukauden euriboriin”, Koivu huomauttaa blogissaan.

Vuonna 2020 koronnostoja on Nordean ennusteen mukaan luvassa lisää ja kahden vuoden kuluttua pankki odottaa EKP:n ohjauskoron nousseen jo prosenttiyksikön.

”Sitähän ehti jo tottua, ettei asuntolainalla ole korkoa lainkaan. Runsaan vuoden päästä tilanne voi kuitenkin olla toinen”, Koivu kommentoi.

Suomalaisten asuntolainojen yleisin viitekorko on 12 kuukauden euribor, joka noteerattiin perjantaina -0,168 prosentissa.

Lisää aiheesta: 

Suomalaisia asuntovelallisia varoitetaan nyt ainakin 4 koronnostosta: ”Mitä pidempi viitekorko, sitä aikaisemmin”

Asuntovelalliset saavat jännittää edelleen: ”Joka tapauksessa niin kauan kuin on tarpeen”

 

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Oikari

Voi voi sitä itkua ja hammasten kiristelyä kun liisinkibemut viedään pihasta kihlakunnanvoudin edestä ennen huutokauppaa. Ja voivoi sitä huutoa ja punoitusta kun EKPn haarakonttoreista muodostetaan roskapankkeja joita sitten pääsee työn sankarit taas tukemaan. Voi voi sen tähden.

Kim Forsell

Joo liity mukaan euhun korot on matalin ja passia ei tarvi no kohta on passit taas pakollisia kun rajoja ruvetaan valvoo ja korot nousee eista ei ole mitään hyötyä normitallaajalle vaan se on eliitin oma pikku vakuutus niitten bisneksille