Torstai 23.5.2019

Motonetin omistajalta suorat sanat: ”Saamme syyttää ihan itseämme – kaupan alan imago jäänyt 1970-luvulle”

Luotu: 
7.11.2018 19:17
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent
    Kuva
    ”Miksi suomalaiset kuluttajakaupan toimijat eivät menesty muualla kuin Suomessa? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että meillä Suomessa kaupan alan kulttuuri ei tue kansainvälistymistä”, Harri Broman sanoo.
|

Muun muassa Motonet-ketjun omistavan Broman Groupin toimitusjohtaja, kauppaneuvos Harri Broman patistaa kaupan alan tekijöitä käärimään hihansa alan kulttuurin muuttamiseksi.

”Miksi suomalaiset kuluttajakaupan toimijat eivät menesty muualla kuin Suomessa? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että meillä Suomessa kaupan alan kulttuuri ei tue kansainvälistymistä”, Kaupan liiton hallituksessakin istuva Broman kirjoittaa Kaupan liiton blogissa.

Kaupan yhteiskunnallinen merkitys on suuri, mutta ala ei valitettavasti nouse nuorten työpaikkatoivelistalla kovinkaan korkealle, Broman harmittelee.

” Tästä me kaupan toimijat saamme syyttää ihan itseämme. Ala on jäänyt monessa asiassa imagoltaan 1970–80-luvuille. Sen pitääkin panostaa oman brändinsä parantamiseen. Kauppa on tänä päivänä todella mielenkiintoinen ympäristö työskennellä, käytössä on muun muassa kaikki mahdollinen digitekeminen aina tekoälyyn saakka”, Broman kirjoittaa.

Broman vaatii myös parempaa koulutusta nimenomaan vähittäiskaupan tarpeisiin. Apua voisi Bromanin mielestä löytyä myös ulkomaisista huippuyliopistoista yhteistyön kautta.

Talouselämä kertoi keväällä Broman Groupin taustoista. Yhtiöllä menee taloudellisesti hyvin: viime vuonna liikevaihto kasvoi noin kymmenen prosenttia ja oli 333 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on noin 1 500, yli 500 enemmän kuin viisi vuotta sitten. Kasvu on kannattavaa ja omavaraisuusaste 70 prosenttia. Motonet-ketjun laajentamista ulkomaille suunnitellaan.

LUE MYÖS:

S-ryhmä: ”Moni uskoo ostavansa enemmän salaattia kuin suklaata, mutta datasta paljastuva totuus voi yllättää”

Häviääkö kaupoista kassatyö? Ikea-pomo: Euroopassa puhutaan jo 5 vuodesta

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Koponen

Ulkomaalainen ei saattaisi selvitä Motonetin verkkokauppaostoksesta. Kokeilee itse jos ei usko. Rengasonline/Mynetmoto ja sieltä valkkaamaan motskarin rengas ennalta valittua kokoa. Ja sitten Motonetin kauppaan...

Motonetissa on kaikenlaista kivaa ostettavaksi jos sattuu saldot täsmäämään. Usein sitä yhtäkään ei löydy.