Keskiviikko 22.5.2019

Kokoomusvaikuttaja: Suomeen +10 000 maahanmuuttajaa vuodessa tai palvelut alas – Rinteen eläkelupaus on ”pyramidihuijaus”

Luotu: 
19.11.2018 16:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Hyvinvointiyhteiskunnan palveluita joudutaan leikkaamaan, jos työperäistä maahanmuuttoa ei lisätä, Sakari Rokkanen toteaa. Kuvituskuva.
|

Hyvinvointiyhteiskunnan täytyy valita, haluaako se lisää maahanmuuttoa vai lisää leikkauksia, kirjoittaa kokoomusvaikuttaja Sakari Rokkanen blogissaan. Rokkanen on kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen sihteeri ja Vantaan kokoomuksen valtuustoryhmän johtaja.

Hän viittaa perjantaina julkaistuun väestöennusteeseen, jonka mukaan Suomen väkiluku kääntyy laskuun 2030-luvulla. Ilman nettomaahanmuuttoa väkiluku olisi jo voimakkaassa pudotuksessa, Rokkanen huomauttaa – vuosi 2018 on kolmas vuosi peräkkäin, kun Suomessa kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy.

”Syntyvyys on laskenut vuosikymmenen alusta 20 prosentilla. Muutos on dramaattinen, mutta ei ainutlaatuinen – vastaava kehitys on käynnissä monissa kehittyneissä maissa”, Rokkanen kirjoittaa.

”Julkisen talouden näkökulmasta ongelmaksi muodostuu huoltosuhteen heikkeneminen, minkä seurauksena jo entisestään korkean kestävyysvajeen on arvioitu heikkenevän edelleen noin miljardilla.”

Rokkasen mielestä viimeinen asia, jota vapaassa yhteiskunnassa tarvitaan, on poliittisten päätöksentekijöiden suunnalta tuleva painostus synnytystalkoisiin.

”Lisäksi vaikka syntyvyys tuplaantuisi ensi vuonna, vaikutukset työmarkkinoille heijastuisivat vasta parin vuosikymmenen päästä.”

Sen sijaan Rokkanen pitää selvänä, että Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa. Työikäinen väestö on jo supistunut Suomessa ja jatkaa ennusteen mukaan voimakasta laskua seuraavina vuosikymmeninä. Samaan aikaan työvoiman ulkopuolella olevien määrä ja palvelutarve kasvaa.

”Hyvinvointiyhteiskunta on valinnan edessä. Joko on hyväksyttävä se, että Suomen tulee määrätietoisesti kasvattaa työperäistä maahanmuuttoa nykyisestä noin 10 000 hengellä vuodessa, tai alkaa ajaa alas hyvinvointiyhteiskunnan palveluita. Kokoomukselle ja muille ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan purkua kannattaville puolueille valinta on selvä, mutta esimerkiksi SDP ja perussuomalaiset ovat vaikean valinnan edessä. Käytännössä työperäisen maahanmuuton lisäämisen vastustaminen tarkoittaa sitä, että on leikattava hyvinvointiyhteiskunnan palveluista sekä ajettava eläkeikää ylös ja eläkkeiden tasoa alas”, Rokkanen kirjoittaa.

LUE LISÄÄ: Suomi menettänyt 60 000 työpaikkaa – ”Byrokraattinen ja turha prosessi” pois heti, vaatii Keskuskauppakamari

 ”Parhaassa työiässä olevien työperäisen maahanmuuton helpottaminen sekä Suomen korkean rakenteellisen työttömyyden laskeminen voivat olla myös huomattavasti vaikuttavampia ja kestävyysvajeen kannalta perustellumpia keinoja syntyvyyden lisäämiseen kuin esimerkiksi perhe-etuuksien korotukset. Tilastot osoittavat, että nuorten miesten työllisyys on sukeltanut samanaikaisesti syntyvyyden kanssa. Tämä viittaisi siihen, että työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmat heijastuvat myös parisuhdemarkkinoille kohtaanto-ongelmina.”

Rokkasen mukaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu sen oletuksen varaan, että huoltosuhde kehittyy suotuisasti.

”Kun suunta onkin heikkenevä, on uusien palveluiden ja eläkesatasten lupaaminen pahimmanlaatuinen pyramidihuijaus. Musta Pekka jää pieneneville ikäluokille, joiden niskaan lyödään yhä kasvavia velvoitteita”, Rokkanen kirjoittaa viitaten oppositiopuolue sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen lupailemaan eläkkeiden tasokorotukseen. LUE LISÄÄ: Antti Rinne puski vappulupaustaan Juha Sipilälle – sai täystyrmäyksen: ”Tarkoittaa 1,4 miljardia euroa”

”Työperäisen maahanmuuton lisääminen olisi keskeinen keino hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi ja kestävyysvajeen selättämiseksi, mutta siihen ei haluta tarttua.”

Rokkasen mielestä osaksi seuraavaa hallitusohjelmaa tarvitaan siirtolaisohjelma, jolla ”määrätietoisesti avataan suomalaisia työmarkkinoita ulkomaiselle työvoimalle”.

Hän ei tyrmää kriitikkojen huolia ulkomaalaistaustaisten alhaisesta työllisyysasteesta.

”Erityisesti työmarkkinoiden ja sosiaaliturvan rakenteilla on keskeinen merkitys yhtä lailla niin maahanmuuttajien kuin vaikeammin työllistyvien natiivien työttömyyteen. Esimerkiksi lisäämällä paikallista sopimista ja kiristämällä sosiaaliturvan vastikkeellisuutta laskettaisiin molempien ryhmien työttömyyttä”, Rokkanen uskoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo: Tarvitaan ”erityisesti väkeä joilla työllisyysaste on korkea”

Myös kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) puhui työperäisen maahanmuuton tarpeesta kommentoidessaan väestöennustetta medialle perjantaina.

LUE LISÄÄ: Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi – ”Toivon että tämä avaa kaikkien silmät”

”Me tarvitsemme ulkomaista, osaavaa työvoimaa, se on selvä, mutta sillä ei pystytä ratkaisemaan tätä koko haastetta”, Orpo sanoi viitaten väkiluvun laskusuuntaan.

Kokoomusjohtaja korosti, että Suomi ei tarvitse mitä tahansa maahanmuuttoa, vaan nimenomaan työperäistä maahanmuuttoa ja ihmisiä, joiden työllistymistä voidaan pitää todennäköisenä.

”Osaavaa työvoimaaeli sellaista väkeä erityisesti, joiden joukossa työllisyysaste on korkea – jotka nostavat meidän [Suomen] työllisyysastettamme”, Orpo sanoi.

Hänen mukaansa ensimmäinen keino tehostaa työperäistä maahanmuuttoa olisi työvoiman tarveharkinnasta luopuminen. Se on kuulunut kokoomuksen tavoitteisiin. Orpo mainitsi perusteluna, että ”tälläkin hetkellä 40 prosentissa yrityksiä eri puolilla Suomea on osaajapula”, ja että osaavan työvoiman tuloa rajoittaa juuri tarveharkinta.

LUE MYÖS: Petteri Orpo: ”Yritykset kaikkialla Suomessa viestivät työvoimapulasta – samaan aikaan 270 000 työtöntä”

Orpo pohdiskeli, että tämän lisäksi työperäistä maahanmuuttoa voi ylläpitää vaikuttamalla siihen, millainen ja miten houkutteleva yhteiskunta Suomi on. Tähän vaikuttavat Orpon mukaan samat asiat kuin omien kansalaisten viihtyvyyteen: täytyy pitää huolta perheiden palveluista ja siitä, että yhteiskunta on turvallinen, Orpo totesi.

”Pidetään huolta siitä, että verotus kannustaa tänne tulemaan ja täällä työtä tekemään”, Orpo lisäsi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laine

Maahanmuuton aika on myöhemmin.

Tällä hetkellä on yli miljoona suomalaista työttömiä, osa-aikatyössä, nollatuntisopimuksella, pätkätöissä, määräaikaisena tai jopa ilmaistöissä.

Heille kunnon töitä ensin. Sitten aletaan katsoa ulkomaille.

Osaajia on saatu ennenkin jos Suomesta ei löydy.

Eero Pekonen

Totta kai yhteiskunnan palveluita pitää ajaa osittain alas. Jos lapsia ei synny, niin osa päiväkodeista, eskareista ja kouluista pannaan kiinni. Näin on toimittu aina; palvelut mitoitetaan tarpeen ja kysynnän mukaan. Varsinainen valopää tämä "kokoomusvaikuttaja".

Jari Kilpinen

Meillä on paljon maahanmuuttajia työttömänä, jotka saaneet oleskeluluvan, ollut jo vuosia maassamme ja ei osaa kieltämme. Huoltosuhde ei parane jos maahan voi jäädä ja aiheuttaa kustannuksia.

Meillä ei ole työpaikkoja ammattitaidottomille ja kieltä osaamattomille.

Meillä on omia kansalaisia työttömänä, työllistetään ne ensin.
Meillä on paljon maahanmuuttajia työttömänä, työllistetään ne ensin.
Meillä on jäämässä työttömiksi tuhansia ihmisiä digitalisaation vuoksi, ilmoitti Nordea ja Pohjola viime vuonna.
Työllistetään nämä ensin, suomen kieltä osaavat ja kulttuurin tuntevat on helpompi kouluttaa ja samalla työttömyytemme vähenee.
Ei ole järkevää tuoda halpatyövoimaa, jolle kela maksaa osan, tällainen toiminta ei huoltosuhdetta paranna.

Vuosi sitten vastailin näin :
http://jariekilpinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246005-suomi-ei-tarvitse-4...

Seppo Makkonen

Hyvinvointiyhteiskunta? Sairaanhoidon kulut ovat kasvaneet vuosittain jo kymmenien vuosien ajan. Mielialalääkkeiden käyttö lisääntyy jatkuvasti. Noin 30 000 pääasiassa nuorta miestä on syrjäytynyt yhteiskunnasta. Ulosotossa on noin puoli miljoonaa kansalaista. Itsemurhien määrä kääntynyt jälleen nousuun. Pääkaupunkiseudun asumiskustannukset ovat niin korkeita että yhden matalapalkka-alan työntekijän palkka ei riitä asumiskustannuksiin. Maahan päästetään kymmeniä tuhansia kouluttamattomia maahanmuuttajia joiden elinkustannukset kansalaisten pitää maksaa, todennäköisesti myös seuraavassa polvessa. Ja kaiken tämän päälle Viher-kommunistit kiusaavat autoilijoita ja parantavat muka maailmaa. Jos tämä on kuvausta hyvinvointiyhteiskunnasta, minä olen Kiinan Keisari.

Ari Perämaa

Siinä sitä onkin tekemistä, että tänne saadaan TYÖPERÄISTÄ maahanmuuttoa. Täällähän ei ole tarvetta juurikaan muulle kuin halpatyövoimalle ja se ei juurikaan taida ketään houkutella.

Nykyinen vetovoima ja etuudet houkuttelee ihan muuta porukkaa kuin TYÖPERÄISTÄ maahanmuuttoa ja vaikutus on päinvastainen.

marko nordlund

Mitä ollaan tienattu esim somaleilla, jotka kolmekymmentä vuotta täällä olleet, jos ei lasketa ammatteja mitä ilman ei täällä olisikaan, kannatan kyllä aasialaisten, virolaisten ym, miksei suomi kiinnosta koulutettuja länsi-eurooppalaiset, kannattaisi keskittyä suomalaisiin ja länsi-maalaisiin koulutettuihin, esim verotukseen, palveluihin ym

Mikko Toivonen

Minä, taatusti jokaisesta puolueesta täysin riippumattoman pidän suomalaisia työttömiä jo menetettynä mahdollisuutena jos ovat yli vuoden olleet työttömyys-tai sosiaaliturvalla.
Siksi koulutettua työvoimaa on heidän korvaamiseksi ja kustantamiseksi tuotava ulkomailta.

Kyse on vain kyetäänkö se tekemään sopivan itsekkäästi eli tuomaan nopeasti irtoavalla työluvalla laillisa työntekijöitä määräaikaisviisumeilla ja keveämmillä työnantajakustannuksilla ja sosiaalikustannuksilla töihin niin että työnantaja asuttaa heidät siirtolaikohtuullisesti koulutustason ja valmiuden mukaan ja maksaa palkkaa mikä riittää heille myös osin tai kokonaan erittäin halvan kotimaansa perheen ylläpitoon.
Näin toimitaan EU ulkopuolella monessa maassa ja kyetään työllistämään miljoonittain halpamaiden työntekijöitä laillisesti.

Tosin Euroopan unionissa yksittäinwen maa ei kovin hyvin kykene maakohtaisia rationaaleja toimenpiteitä tekemään. Siksi olisikin alkajaisiksi tärkeää, että EU täysin tiivistäisi ulkorajansa ja mahdollistaisi määräaikaisviisumit ja työluvat ja organisoisi asiat niin että viisumin päättyessä poistutaan unionin alueelta ellei lupaa ole uusittu

Jouko Pukki

Eipä noista nyt v. 2015 ja jälkeen tulleista moni ole vielä kieltä opetellut tai töihin asti päässyt.

Olen läheltä paikallisen voikin ja SPR:n touhuja seurannut ja niistä voisi kirjan kirjoittaa.
Nyt on SPR:n uusin keino työllistää itsensä seuraava: "asukas" saa toisen kielteisen päätöksen niin SPR pyytää häntä poistumaan vokista, asukas lähtee mutta hänelle soitetaan perään ja pyydetään takaisin.
Takaisin palattuaan häneltä otetaan uudelleen sormenjäljet ja prosessi alkaa uudelleen ja nyt se kestää kauemmin jopa kuudenteen hylsyn jonka jälkeen asukas ilmoittaa olevansa kristitty ja pam..lupa tulee positiivisena. ( On joutunut hieman kristinuskoa opettelemaan).

Poliisi ei ole kiinnostunut asiasta koska esim. Irakilaisten kanssa ei ole aktiivista palautus sopimusta.
Ei nämä "veljet" ainakaan huoltosuhdetta paranna.

Katsokaa ketä ja mihin ketäkun tuotteet ja onhan se niin että katotaan ja koulutetaan omat ensin.

Timo Hietanen

Kokoomuksen toive lienee toteutumassa, kun on Suomella koko hinku
allekirjoittaa alle kuukauden päästä Marokossa YK:n masinoima avoimen
ja rajattoman maailman siirtolaisuussopimus GCM. Vaihdetaan nykyinen
kansa halvempaan kansaan sopimusta luvassa ?

Jouni Lehmusruusu

Suomen 500.000 ilman palkkaa työtä tekevää kannattaisi ehkä työllistää ensin.

Kokoomuslaisilla on sekä matematiikka että empatia hukassa.

Mutta faktat pitäisi olla hallussa, maahanmuuttajat eivät työllisty pitkänkään ajjan kuluessa.

Juha-pekka Naukkarinen

Työperäinen maahanmuutto tottakai,se työpaikka pitää olla valmiina,kun muuttaa maahan,eikä jäädä sosiaaliturvan varaan roikkumaan,vihervasemisto on aiheuttanut sen,omalla politiikallaan,että osa suomalaisista ja mamuista eivät halua tehdä töitä,siitä johtuu korkea työttömyys,kulut näiden osalta johtuvat liian hyvästä sosiaaliturvasta,jota ei ollut 1960 luvulla,kun työttömiä oli 66000,niin Presidentti Kekkonen määräsi hätätila hallituksen hoitamaan asioita ja sillonkin elettiin!