Tiistai 21.5.2019

Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään – Pelätty ilmiö leviää

Luotu: 
20.11.2018 19:31
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Yhdysvaltojen tekno-osakkeiden rankasta syksystä kertoo paljon se, että Netflix on jo kolmas FAANG-osake, jonka kurssikäyriin on ilmestynyt pelätty risti. Pörssin tähtiosakkeina pitkään tunnetusta FAANG-ryppäästä (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Googlen omistava Alphabet) myös Facebook ja Alphabet ovat saaneet riesakseen pelätyn termin syksyn markkinaturbulenssissa.
|

Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla on kuluvana vuonna totuttu synkkiin laskupäiviin myös teknologiaosakkeissa. Nyt sijoittajien kammoama kuolemanristi-ilmiö on ilmestynyt jo useamman merkittävän teknologiayhtiön osakekurssiin.

Maanantai oli jälleen tyly viikon alku, kun teknologiapörssi Nasdaq tuli alas kolme prosenttia ja laajemmat jenkki-indeksit yli 1,5 prosenttia.

Tekno-osakkeiden momentumista viime vuosina nauttineet sijoittajat joutuivat pohtimaan suoratoistopalvelu Netflixin kohdalla, onko yhtiön kurssissa edelleenkään nousuvaraa.

Netflixin osake on laskenut heinäkuun liki 420 dollarin hinnasta jo 35 prosenttia, reilusti alle 300 dollarin.

Maanantain laskupörssissä osake menetti arvostaan 5,5 prosenttia.

Huolestuttavaa Netflixiin sijoittaneiden kannalta on se, että eilisen laskun myötä Netflixin kurssikäyrään on ilmestynyt niin sanottu kuolemanristi (death cross). Teknisen analyysin termi tarkoittaa sitä, että osakkeen 50 päivän liukuva keskiarvo alittaa sen 200 päivän liukuvan keskiarvon.

Toisin sanoen osakkeen tuore lasku on niin jyrkkä ja pitkä, että se uhkaa kääntää kurssitrendin pidemmältä ajalta laskuun. Sijoittajat pitävät kuolemanristiä yleisesti sijoituskohteen laskusuuntaisen kehityksen, siis myynnin, merkkinä.

Viimeksi syksyllä 2016 Netflixiltä kesti neljä kuukautta saavuttaa pohjakosketus kuolemanristin ilmestymisen jälkeen.

Yhdysvaltojen tekno-osakkeiden rankasta syksystä kertoo paljon se, että Netflix on jo kolmas FAANG-osake, jonka kurssikäyriin on ilmestynyt pelätty risti. Pörssin tähtiosakkeina pitkään tunnetusta FAANG-ryppäästä (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Googlen omistava Alphabet) myös Facebook ja Alphabet ovat saaneet riesakseen pelätyn termin syksyn markkinaturbulenssissa.

Markkinasivusto Marketwatch on havainnut lisäksi, että koko Nasdaq-indeksi alkaa jo olla lähellä kuolemanristiä. Mikäli markkinat eivät korjaa selvästi ylöspäin, pelätty ilmiö iskee indeksiin marraskuun aikana.

Nasdaq on laskenut toistaiseksi 13,3 prosenttia elokuun huippulukemistaan. Indeksi on jo korjausliikkeessä, mutta yhä kuitenkin kaukana yli 20 prosentin korjausliikkeestä eli karhumarkkinasta.

Facebookin, Amazonin, Netflixin ja Alphabetin osakkeet osakkeet ovat kuitenkin kaikki karhumarkkinassa.

Alphabet taipui karhumarkkinaan näistä viimeisenä juuri eilen maanantaina.

LUE MYÖS:

Facebookin käyttäjät järkyttyivät – palvelu paljasti täydellisen puheluseurantansa

Entinen Facebook-pomo varoittaa: Ette ymmärrä miten teitä ohjelmoidaan – lopettakaa somen käyttö

Italian uusin puoluegallup hämmensi asiantuntijat – Suomalaistutkija: ”Poliittinen kenttä myllerryksessä – hallitusaika ei pienentänyt populistien kannatusta”

”Yritysten työllisyys lisääntyi 31% ja liikevaihto peräti 47%” – Ikääntyvään Suomeen syntyi miljardibisnes

Yritykset: 
Jaa artikkeli: