Keskiviikko 22.5.2019

Applen epätoivo paljastuu – aloitti iPhone-mainoskikkailun

Luotu: 
5.12.2018 19:15
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Uusimmat iPhonet eivät näytä menevän kaupaksi odotetulla tavalla. Tyypillisesti menestyksellään retosteleva Apple ei paljasta myyntilukuja enää lainkaan, ja yhtiön yhteistyökumppanit ovat leikanneet tulosodotuksiaan tuntuvasti.

Saadakseen uutuusluurinsa kaupaksi on Apple aikeissa turvautua temppuun, jota sen ei ole aiemmin tarvinnut käyttää.

Cult of Macin mukaan Apple antaa tuntuvat alennukset, mikäli ostaja antaa vanhan iPhonensa vaihdossa. Esimerkiksi tuliterä iPhone XR irtoaa 450 dollarilla, mikäli ostajalla on vaihtaa kaupassa vanhentuva iPhone 7 Plus.

Vaihdon myötä tulevat alennukset eivät sinällään ole Applellekaan uutta, mutta näin suurista summista ei ole aiemmin puhuttu. Vaihtokauppoja myös mainostetaan näkyvästi, mitä Apple ei ole ennen tehnyt.

Mikä erikoisinta, mainos näyttää isolla vain alennetun hinnan, ja vasta pienessä präntissä kerrotaan Applen haluavan vanhan iPhonen vaihdossa. Tämänkaltaiseen kikkailuun Apple ei ole aiemmin turvautunut.

Myös Apple-kauppojen myyjiä on kehotettu alleviivaamaan vaihtokauppojen kannattavuutta.

Tämän lisäksi Apple on laskenut iPhone XR:n hintaa Japanissa, mikä on yllättänyt monet, sillä Japani on ollut yksi iPhone-markkinoiden tärkeimmistä kohteista.

LUE MYÖS: 

Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään – Pelätty ilmiö leviää

Eduskunta jakoi ”joululahjarahoja” liian innokkaasti – summa lipsahti 380 000 euroa yli Petteri Orpon rajan

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Tuominen

Kun Kiinassa aikanaan katosi neuvottelupöydiltä Nokiat, tiesi, että ei hyvin käy.

Nykyään puhelimella ei enää ole statussymbolia, niin voi seurata nuoria 10-15 v nuoria, etenkin poikia. Kukaan heistä ei kehu tai osta Applea. Kisaa käyvät Huawei, Oppo, Vivo ja jossain näiden perässä Samsung ja Xiaomi. Muitakin paikallisia merkkejä on jakamassa kakkua.

Kenellä on Applen osakkeita; vahva myyntisuositus.