Maanantai 27.5.2019

KL: Jussi Halla-aho sijoittanut metalleihin – ”Kartan velkaa ja abstraktioita kuten osakkeita”

Luotu: 
25.1.2019 16:16
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho haluaa pitää oman taloutensa yksinkertaisena.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kertoo Kauppalehden haastattelussa omasta taloudestaan.

Halla-aho sanoo, ettei hänellä ole kokemusta rahasto- tai osakesijoittamisesta, mutta hän on sijoittanut ”jonkin verran” metalleihin kiinnittääkseen varansa ”johonkin, joka säilyttää pitkällä aikavälillä arvonsa”.

”Haluan pitää oman talouteni mahdollisimman yksinkertaisena ja karttaa velkaa ja abstraktioita, kuten pörssiosakkeisiin sijoittamista”, Halla-aho sanoo.

Vaikka Halla-aholla ei itsellään ole kokemusta osakesijoittamisesta suhtautuu hän perussuomalaisten puheenjohtajana suopeasti Suomessa vuonna 2020 käyttöön otettavaan osakesäästötiliin.

”Se antaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden kartuttaa varallisuuttaan. Tällä hetkellä suuri osa säästöistä makaa talletustileillä, joissa rahan arvo katoaa”, Halla-aho toteaa.

Kauppalehdessä Halla-aho avaa myös perussuomalaisten talouspoliittisia linjoja. Ansiotuloverotuksen progressiota pitäisi Halla-ahon mukaan keventää keskituloisilla. Hän helpottaisi myös etenkin pieni- ja keskituloisten kukkaroa rasittavia energiaan, asumiseen ja liikkumiseen liittyviä tasaveroja. Perintöverosta voisi luopua Halla-ahon mielestä kokonaan pitkällä aikavälillä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Elis Aspelin

Halla-Ahon kerrotaan asuvan Eirassa, joka lienee Suomen kalleimpia kaupunginosia. Velkaa välttelevä 'tavallisten suomalaisten' asialla oleva lienee siis merkittävien varojen perijä. Tulot ennen poliittista uraa olivat naurettavan pienet.