Tiistai 18.6.2019

”SAK on puolue, joka tuhoaa työpaikkoja!” – Kokoomuslaiset tyrmistyivät verolinjasta

Luotu: 
5.2.2019 11:33
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent
    Kuva
    "Olisiko tosiaan parempi, jos suomalainen arvonluonti olisi jatkossa kokonaan ulkomaalaisten pääomasijoittajien käsissä?" Lepomäki kysyy SAK:n verolinjaan viitaten.
|

Kokoomuksen kansanedustajat Harri Jaskari ja Elina Lepomäki ihmettelevät verolinjauksia, joita ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ajaa seuraavalla hallituskaudella.

SAK välttäisi työn verotuksen kiristämistä, mutta peruisi useita muuhun verotukseen tehtyjä kevennyksiä ja ottaisi käyttöön uuden, entistä laajemman varallisuusveron. SAK:n veronkiristykset tuottaisivat järjestön mukaan kaikkiaan peräti 662 miljoonan euron lisätulot valtiontalouteen. SAK kertoi verolinjauksistaan perjantaina. LUE LISÄÄ: SAK löi vaatimukset tiskiin: Veronkiristyksiä yli 600 miljoonalla eurolla – käyttöön uusi laaja varallisuusvero

Jaskari reagoi SAK:n avaukseen Twitterissä:

”SAK on poliittinen puolue! Puolue, joka tuhoaa työpaikkoja!”

 

 

Elina Lepomäki ihmettelee SAK:n kantoja Facebookissa.

”SAK ajaa Suomeen varallisuusveroa ja kiristäisi perintöveroa. Se on mielestäni outoa. Olisiko tosiaan parempi, jos suomalainen arvonluonti olisi jatkossa kokonaan ulkomaalaisten pääomasijoittajien käsissä? Sen sijaan, että meilläkin saisi omistaa. Kaipaan aikaa, jossa palkansaajajärjestöt keskittyvät ajamaan jäsentensä eli alansa ihmisten - työllisten ja työttömien – etua”, Lepomäki kirjoittaa.

SAK haluaa, että verotuksen painopiste siirrettäisiin työstä pääomiin ja varallisuuteen.

Tulevan hallituksen verolinja on puhuttanut viime päivinä myös siksi, että valtiovarainministeriön virkamiesten linja asiassa on muuttunut. LUE LISÄÄ: ”42%, maailman korkeimpia veroasteita jo nyt” – VM:n uusi verolinja säikäytti työnantajat

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Eihän SAK päätä verotuksesta. Tietenkin SAK on kädellä Demareita, aivan kuten MTK on lähellä Kepua. Demarit kyllä kuuntelevat näitä SAK:n ulostuloja.
Joten siitä saattaa kummuta tämä Kokkareiden verotuksen pelko.

Pasi Käyhkö

Tällä hetkellä ei ole mitään syytä korottaa mitään veroa. Kulut kuriin.
Voisimme karsia kansallista maataloustukea n. 800milj.€. Yritystukia 400milj.€. Tuulivoimatulia 300milj.€ ja turpeenpolton tuet pois.
Julkishallinnon kulut kuriin niin valtion kuin kuntien osalta.
Välttää turhia hallinnon lisärakenteita. Kuten nyt suunniteltu väliportaan maakuntahallinto.
Va

SAK:n lakimies peräsi myös työantajamääritystä kirjattavaksi lakiin.

Myös siihen tulisi saman lakimiehen ts. naisen mukaan puuttua, että työntekijöitä ei voida heidän tietämättään siirtää työsuhteesta kevytyrittäjiksi, kuten nyt on kuulema esim. jonkun maahanmuutajan kohdalla tehty.

Myös alustatalouden verotuskysymykset olivat ihan aiheellisesti samassa Yle 1:n keskustelussa esillä TV:ssä, jos joku ohjelmaa katsoi.

SAK on huolissaan ihan oikeista työelämän pelisäännöistä ja lainsäädännöstä tässä kohdin.

Markku Nieminen

Jos/kun tuloksella kikkaillaan ja kierretään veroja, niin varallisuusvero olisi omiaan oikaisemaan epäkohtaa! Ellet maksa tuloksesta, maksat omistamisesta.

Verojen kevennykset eivät auta tippaakaan köyhyydestä kärsiviä. Eiväthän he maksa nytkään senttiäkään veroa! tämä pitäisi näissä "veronkevennys" uutisissa ja innossa tuoda selvästi esille! Se hyödyttäisi vaan edelleen suurituloisia!

Mitä perintöveroon tulee se pitäisi kokonaan lakkauttaa pieniltä perinnöiltä ja muut sen epäkohdat korjata. On käsittämätöntä, että perillinen joutuu maksamaan perintöveroa, vaikka ei ole ehtinyt edes saamaan senttiäkään perintöä.

Juha Lapveteläinen

SAK on yhdistys, jonka tarkoituksena on edustaa työntekijöiden etuja ja oikeuksia jäseniensä puolesta perustuslaillista oikeutta noudattaen. Ammattiyhdistysliike ei ole poliittinen puolue, eikä sen tehtävänkuvaan kuulu puoluetoiminta eduskunnassa. SAK ei näin ollen yhdistyksenä pysty tekemään verotukseen liittyviä päätöksiä suuntaan tai toiseen Suomen kansalaisten-tai yritystoiminnan puolesta eduskunnassa. Edustajat Elina Lepomäki ja Harri Jaskari puolestaan kuuluvat poliittiseen puolueeseen eduskunnassa, heistä molemmat toteuttavat kansalaisiin-ja yritystoimintaan tehtäviä päätöksiä verotuksen osalta puoluejohdon haluamalla tavalla. Molemmat edustajat ovat Kansallisen Kokoomus puolueen jäseniä, joka puolueena harjoittaa poliittista toimintaa eduskunnassa perustuslaillisin oikeuksin yhdistyksenä. Toivottavasti Kansallisen Kokoomuspuolueen jäsenet ja edustajat ymmärtävät lähiaikoina, että Suomen perustuslaillisten kirjauksien, on oltava jatkossa tasavaltalaisessa isänmaassa eduskunnan päätöksenteon-ja päätäntävallan yläpuolella?