Keskiviikko 19.6.2019

Kysely: Luottokortin käyttäjä, varo useiden satasten lisälaskua – 38% suomalaisista antaa rahastaa itseään

Luotu: 
19.2.2019 12:31
Päivitetty: 
19.2.2019 12:58
  • Kuva: Jarmo Koponen
    Kuva
    Kyselyn mukaan 38% luottokortin käyttäjistä ei noudata suositusta laskun maksamisesta.
|

Rahoituspalveluiden vertailusivusto Vertaaensin.fi:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan suuri määrä suomalaisista ei toimi järkevästi luottokorttinsa kanssa.

Sivuston teettämän tutkimuksen mukaan yli 18-vuotiaista suomalaisista 79 prosenttia omistaa luottokortin.

Useimmat luottokorttiyhtiöt tarjoavat ainakin 30 tai jopa 45 päivän korotonta maksuaikaa, Vertaaensin.fi kertoo tiedotteessaan.

"On suositeltua maksaa luottokorttilasku kokonaisuudessaan pois heti seuraavan laskun eräpäivään mennessä. Tutkimuksen mukaan peräti 38 prosenttia suomalaisista ei kuitenkaan lyhennä luottokorttilaskuaan tämän suosituksen mukaisesti", yhtiö kertoo tiedotteessa.

LUE MYÖS: Jopa sadattuhannet suomalaiset maksavat liikaa vakuutuksia autosta – helpolla toimenpiteellä voi tulla satojen eurojen alennus

Luottokortin vuosittaiset korkokustannukset vaihtelevat 2000 euron lainasummalla karkeasti kuudesta prosentista kuuteentoista prosenttiin. 2000 tai 3000 euron luottokortille kertyy vuoden aikana helposti useampi satanen korkoa.

"Kun korko alkaa juosta, luottokorttilasku kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti vaikkapa säästämisen sijaan. Säästöistä saatu korko on huomattavasti pienempi kuin luottokorttilaskusta maksettava", Vertaaensin.fi:n toimitusjohtaja Jussi Valsta kertoo.

LUE MYÖS: Riski verkkokaupoissa – Jos menee pieleen, tee näin

Näissä tilanteissa ei kannata Vertaanensin.fi-sivuston mukaan kannata käyttää luottokorttia:

1. Käteisen nostaminen

Rahan nostamisesta luottokortilla veloitetaan yleensä ylimääräisiä kuluja. Tyypillisesti veloitettavat kulut ovat kiinteä euromääräinen summa ja tietty prosenttiosuus (usein 2-3 prosenttia) nostetusta summasta.

2. Laskujen maksaminen

Laskujen maksamista luottokortilla kannattaa myös välttää. Jos laskuja maksaa luottokortilla, maksaa enemmän kuin laskun loppusumma on, koska voi joutua maksamaan provisiota laskun maksusta luottokortilla. Lisäksi joillakin korteilla ei saa korotonta maksuaikaa, kun luottoa käytetään laskujen maksuun.

3. Epämääräiset verkkokaupat

Luottokorttia kannattaa käyttää maksuvälineenä vain luotettavissa verkkokaupoissa. Jos kaupan turvallisuus epäilyttää, hyvä vaihtoehto luottokortilla maksamiseen voi olla esimerkiksi Paypal. Tilisiirrolla verkko-ostoksia ei kannata maksaa.

4. Ilman takaisinmaksusuunnitelmaa

Ostohetkellä kannattaa olla maksusuunnitelma siitä, kuinka luottokorttilaskun aikoo tulevaisuudessa maksaa. Jos luottokorttilaskun maksuaikataulu on suunniteltu realistisesti jo ennen tuotteen ostamista, pysyvät luoton kokonaiskustannukset huomattavasti kohtuullisempina.

Kyselytutkimuksen Vertaaensin.fi:lle toteutti tutkimusyhtiö YouGov. Vastaajamäärä oli 1003. Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä.

LUE MYÖS:

Kehuttu 228,90 €:n hintainen design-kahvinkeitin olikin huonoin tuote – huoltoprosentti hurja

Järkyttävä testitulos iPhone-feikkilatureista – ”Voivat maksaa sinulle henkesi”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit