Perjantai 24.5.2019

Eduskunnasta sinetti: Osakesäästötili tulee 2020 – Näin se toimii

  • Kuva: Colourbox
    Kuva
|

Eduskunta on hyväksynyt toisessa käsittelyssä lakiehdotuksen osakesäästötilistä. Tilit tulevat yksityissijoittajien käyttöön vuoden 2020 alusta.

Pörssisäätiö on koonnut sivuilleen neuvoja tilin käyttöönottoon liittyen.

Osakesäästötilin voi avata verkkopankissa. Tilille voi siirtää rahaa enintään 50 000 euroa. Osakkeiden siirtäminen suoraan tilille ei ole mahdollista. Varoilla voi ostaa suomalaisia tai ulkomaisia pörssi- ja First North -osakkeita.

LUE MYÖS: Osmo Soininvaara: ”Suomalaiset mädättävät rahaa pankkitileillä – Yritystemme tulot menevät ulkomaisille omistajille”

Verottaja saa automaattisesti verotiedot tililtä, mikä tekee asioinnista mutkatonta sijoittajalle. Tilille maksettavat osingot voi sijoittaa uudelleen tilin sisällä ilman, että niistä menee veroa. Sijoittaja hyötyy näin pitkässä juoksussa korkoa korolle -ilmiön tehostumisesta, kun osinkojen verotus pitkin matkaa ei syö kertyvää pääomaa.

LUE MYÖS: KL: Jussi Halla-aho sijoittanut metalleihin – ”Kartan velkaa ja abstraktioita kuten osakkeita”

Osakkeiden luovutustappiot eivät kuitenkaan ole tilin sisällä verovähennyskelpoisia sijoittajalle, vaan sijoittajan pitää lopettaa tili, jotta vähennys olisi mahdollinen.

LUE MYÖS:

”Se on verot jaettuna bkt kertaa sata” – Juha Sipilä kuittasi Antti Rinteelle, yleisö räjähti nauruun

Antti Rinne hermostui talouskuripuheesta – Sipilä ja Orpo kuin yhdestä suusta: ”Myrkkyä”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit