Lauantai 20.7.2019

”Selvä kasvun este ja työllistämisen tulppa” – Yritysjohtajien kysely: Suomen työmarkkinoiden jäykkyys rasittaa kilpailukykyä

Luotu: 
17.6.2019 07:54
  • Kuva: Sami Halinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Yritysjohtajien kyselyvastausten mukaan pahimmat yksittäiset kilpailukyvyn heikkoudet Suomessa ovat palkkojen joustamattomuus, ansiotuloverotuksen taso, työmarkkinajärjestelmä, osaavan työvoiman heikko saatavuus sekä omistamisen verotus
|

Yritysjohtajien mukaan pahimmat yksittäiset kilpailukyvyn heikkoudet Suomessa ovat palkkojen joustamattomuus, ansiotuloverotuksen taso, työmarkkinajärjestelmä, osaavan työvoiman heikko saatavuus sekä omistamisen verotus, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) tekemästä kyselystä yritysjohtajille. Kyselyyn vastasi yli 1200 yritysjohtajaa.

”Yritysjohdon polttavin ongelma liittyy työehdoista sopimiseen. Jäykät työmarkkinat ovat selvä kasvun este ja iso työllistämisen tulppa”, sanoo EVAn johtaja Emilia Kullas tiedotteessa.

Johtajien mukaan Suomella on viisi tekijää, jotka ovat kilpailukykymme kirkkaita vahvuuksia: ICT-infrastruktuuri, omaisuuden suoja, perus- ja toisen asteen koulutus, yliopistot sekä liikkeenjohdon toimintatavat.

Kyselyn mukaan 68 prosenttia yritysjohtajista katsoo, että Suomessa toimivien yritysten palkanmaksukyky on heikkenemässä ja 38 prosenttia johtajista arvioi, että yritykset työllistävät kolmen vuoden päästä vähemmän ihmisiä kuin nykyään.

LUE MYÖS:

Keskusjärjestöt sopuun eläkkeistä – EK: Työllisyys kohenee 9 000 henkilötyövuodella

Työministeri Timo Harakka kumoaa huhut hallitusneuvotteluista: 30 000 työpaikan tavoitetta ei valutettukaan järjestöille

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha-pekka Naukkarinen

Rinteen hallitus vastustaa kaikkia näitä tekijöitä,jotka parantaisi Suomen kilpailukykyä,joten yritykset tulevat etsimään kilpailukykyisempiä maita,joissa voisivat toimia,kuten rikkaampi väestö myös tulee tekemään,siinäpähän sitten etsitään veronmaksajia rahoittamaan maahanmuuttoa ja vähäosaisten etuuksia,kun töitä ei ole ja veronmaksajat kaikkoavat maasta,no sitä saa mitä tilaa!

Kari Saari

BKT:sta 40% syntyy pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, joissa yrittäjä usein maksaa ensin muiden palkat ja saa tulla toimeen sillä mitä jää jäljelle. Kuvasta päätellen sinullakin on haaste tehdä töitä, mutta silti tilille kilahtaa varmasti kuukausittain rahaa.

Jos yrityksellä menee heikommin niin työntekijöiden palkka on se viimeinen mikä joustaa. Onko tässä kohtaa parempi ajaa yritys konkurssiin ja porukka pihalle, kuin hakea tasapaino palkoista kunnes tilanne taas paranee?

Kun yrityksellä taas menee paremmin, niin tämä ei näy samalla tavalla työntekijän tilissä, sillä joku vetää välistä 60% veroihin ja maksuihin. Jyrkkä progressio ja jäykkyys palkoissa vaikuttaa yhdessä todella karusti, mutta jostain syystä tästä syytetään aina työnantajia.

Simo Taivalkoski

”Yritysjohtajien mukaan pahimmat yksittäiset kilpailukyvyn heikkoudet Suomessa ovat palkkojen joustamattomuus”? Täällä nykyisessä paikassa onnistui peruspalkasta neuvottelu paremmaksi kuin mitä työehtosopimuksen palkkaliitteessä seisoo. Ei ollut mitään ongelmaa asian suhteen.