Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Anne Berner KL-uutisesta: ”Olen järkyttynyt”

Luotu: 
17.7.2019 11:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Anne Berner.
|

Kauppalehti julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

Kauppalehti kertoo, että Berner ei kertonut eduskunnalle sidonnaisuuksistaan kiinteistöbisnekseen ministerikautensa alussa. LUE LISÄÄ: KL: Anne Bernerin perheen yhtiö kävi aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä

Berner kommentoi uutista Kauppalehden verkkosivuilla julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

”Kauppalehden kirjoitus lehdessä 17.7.2019 antaa ymmärtää minun tulleen politiikkaan hakemaan henkilökohtaista etua tai etua perheyrityksellemme. Näin ei ole. Siihen ei ole minulla eikä yhtiöllä ollut tarvetta”, Berner kirjoittaa.

Bernerin mukaan YIT ja Tuusulan kunta ovat tehneet yhteistyötä maa-alueen kehittämiseksi vuosia ennen hänen ministerikauttaan.

Entinen ministeri kertoo mielipidekirjoituksessaan olevansa järkyttynyt.

”Mitä tulee viittauksiin siitä, että olisin omassa asiassani kehittänyt rahoitusmallia ratahankkeisiin tai keventänyt asuinkiinteistöksi muuttamisen lainsäädäntöä oma etu mielessä, olen järkyttynyt.”

LUE MYÖS: Näkökulma: Anne Berner astui samaan miinaan

”Molemmissa esityksissä on ollut laaja asiantuntija- ja virkavalmistelu taustalla. Mahdollinen hyöty on kaukaa haettua. Vallilan Interiorin logistiikkakäytössä oleva tontti sijaitsee lentomelualueella, eikä tontille voi asuntoja rakentaa”, hän jatkaa.

”Missään vaiheessa toimiessani ministerinä en ole toiminut vastoin vannomaani valaa”, Berner päättää kirjoituksensa.

LUE MYÖS:

”Tämän lopputuloksen kanssa pystyn elämään” – Anne Berner perustelee radikaaleja esityksiään Talouselämälle

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Rissanen

Niin juu. Ja ihan sattumalta myös yritit ministerinä toimia niin että juuri se yhtiö, johon siirryit ministerikautesi jälkeen voisi rahoittaa suomalaisia liikenneverkkoja siten, ettei lainoja lyhennettäisi koskaan, vaan maksettaisiin ruotsalaiselle rahoitusyhtiölle pelkkiä korkoja hamaan loppuun saakka.

Pertti Lindeman

Juhantalo laitettiin Valtakunnanoikeuteen, mutta siihen sitten loppui poliitikkojen valvonta ja vastuuseen saattaaminen. Nykyään vain kirjoitellaan puolin ja toisin mediassa, mutta siihen asiat jää.

Maakunnissa tilanne on täysin toivoton !

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278340-mika-erottaa-suomen-maa...

Nyt vielä vaaditaan lakia, joka suojaisi epärehellisiä virkamiehiä?

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278407-eparehellisten-virkamie...

Arvo Tammela

Lindeman, kirjoittaessanne maakuntien toivottamasta tilanteesta olisi tietenkin kohtuullista kertoa maakuntien nimetkin. Sama koskee epärehellisiä virkamiehiä. Voi perustellusti kysyä, eikö rohkeutenne riitä vai eikö teillä ole pitävää näyttöä syytöksillenne.

Jukka Mikkola

Lastenlaulua lainaten ”Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.” Näyttäisi siltä, että joillekin ”on lottovoitto syntyä Suomeen.”
Tämän tyyppiset esiin tulleet tiedot nopeuttavat Kepun syöksykierrettä pieneksi puolueeksi Ruotsin malliin, jossa puolueen kannatus on alle 10 prosenttia..

Seppo Simonen

Täydellistä Anne Bernerin demonisointia ja maalitusta jälleen somemedian taholta. Olisiko niin että muutamia vi#uttaa kun Anne Berner on älykäs osaaja joka kutsutaan suuren ruotsalais pankin hallitukseen.
Anne Bernerisai ministerinä aikaan lukuisia edistyksellisiä toimintoja aikaiseksi joiden edisteksellisyys huomataan vasta jonkin ajan kuluttua.

Seppo Simonen

Pasi Käyhköksi itseän nimeävä profiilissaan näyttää olevan stalinistisilla linjalla. On se merkillistä kun huudettiin kurkku suoraman että taksiala pitää vapauttaa taksi-isäntien ja valtion sosialismista. No se papautettiin nyt huudetaan ettei se ollut hyvä ratkaisu.
Nyttemmin on vapaus valita se taksifirma yön ks palveluja haluat, näin se vain on totuus.

Tuikku Karhu
Vastaus kommenttiin #13

Se kun ei onnistu se vapaus valita. Eli totuus on, että taksilaki on syvältä. Tuossa vanhoja ihmisiä autellessani saan kuulla, ettei taksi tullut, ei tullut vakitaksia jne. Myöhästyneet lääkäristä yms. Olen sitten parhaani mukaan kuskannut heitä omalla autollani, ilman maksua. Olisiko SS aika ottaa ne vaaleanpunaiset lasit silmiltä?!

Kari Kettunen

Hyvää päivää kirvesvartta. Sipilän suloisessa syleilyssä tuhosi suomen taksialan, trafin kanssa kepuloi miljoonia veronmaksajien rahoja ja muutenkin mihin koski, että ollaan tyhmiä, että äänestetään hallintoon vielä tyhmempiä kuin itse.. nyt vantaan maakaupat..

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #22

Kerrroin jo viime keväällä saaneeni positisa kotiosoitteeseeni kuvakaapausksen arvostellesani Keskustan toimintatapoja.
Kaappaus oli tehty US:n sivulle kirjoittamastani kommentistan kommentistani. Saattessa oli myös vihjaileva sanoma. Mutta ei allekirjoittajaa. Asiantuntija kertoi, että lähetyksessä on yksi moka, josta jopa lähettäjän nimi voidaan jopa selvittää.
Jos ei ole rohkeutta kirjoittaa kirjeekseenkään allekirjoitetaan niin ollaan jo heikoilla jäillä.

Vielä joku kepulainen haamu kirvoittaa vihapuheesta.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #28

Sain jo tältä nimimerrki Seppo Simoselta viime joulua ennen sanoman, että hän tulee ottamaan jostain kirjoittamastani kuvakaapauksen. Nimimerrkki Seppo Simonen kertoi sen täällä US:n kommentointipalstalla. Asiantuntija jonka mainitsin edellisessä on viranomainen.

Arvo Tammela

Ilman valokuvaa esiintyvän nimimerkki Kari Kettusen kommentti sisältää todellisia faktatietoja taksialan tuhoamisesta ja muista hirveyksistä, joten ymmärrän täysin nimimerkin halun pysyä näkymättömänä. Sitä joudun pohtimaan, miten kommentti on saanut tilaa itseään kehuvan Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Mikko Toivonen

Kyllä kait se on ihan selvää äänestäjäkunnan ymmärryksessä, että Kepu Berner kehitti ajatusia ja toimia, joilla perinteelliset ja jo rikastuneet rikkaat olisivat voineet jatj´kaa keskeytymätöntä tulonm uodostusta julkisesta omaisuudesta ja veroista omistajaryhmilleen. Nuo omistajaryhmät saattoivat iólla oankkeja, infrantoimittajia. Melkein mitä vaan paitsi jussit ja yhteiskunnan rattaiden toimivat pyörät.
Rahalaitokset, vanha raha ja spekulatiivinen raha ollisi ollut Bermerin ajatuksenjuoksun saantiryhmät.
Surullinen asetelmä, missä maksaja olisi ollut tuottava yritystoiminta.
Berner oli Kepu Sipilän kärkiä ja spekulointi yrittämisen perusta. Kepu ei sitä itse ymm´ärtänyt ja nyt ovat keskeytymättömässä liukumäessä ihan itse siihen hypättynä. Kepulla olisi ollut myös rehellisen vaihtoehdon valinnan mahdollisuus politiikassaan. Siitä he kuitenkin perintensä mukaisesti- kepu pettää aina- pidättäytyivät.
Paras olisi, että maataloustuotannon asioita hoitaisivat ymmärtävät ja realistiset ihmiset .

Jaakko Kalanen

NO terve kaikille! Sori vaan mutta rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy nyt vääristellyssä `` Markkinataloudessa`` EU: tarkoitus on tuhota kansallisvaltiot ja saada valta liittovaltiona, että kansa pysyisi hiljaa tarjotaan hömppää sirkushuvia ja hämätään eri agendoilla esim. lmastomuutos.

EU liittovaltio ottaa hallinnan ja yksi ``suuri`` johtaja määrää kaiken kuin ennen esim Stalin tai Hitler.... kuitenkin sillä erotuksella että valta otetaan ilman laukaustakaan.,,,,( vain infosota jota käydään )