Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Olli Rehn vetäytyy IMF-kisasta

Luotu: 
2.8.2019 16:25
Päivitetty: 
2.8.2019 16:27
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    Olli Rehn.

Olli Rehn kertoo vetäytyvänsä pois Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtajakisasta.

Rehn kertoi asiasta Twitterissä.

”EU päättää juuri ehdokkaastaan IMF:n pääjohtajaksi. Tehtävä on erinomaisen mielekäs ja motivoiva. Jättäydyn tässä vaiheessa pois äänestyksestä, jotta voimme saavuttaa laajan yhteisymmärryksen Euroopan ehdokkaasta ja saada hänelle myös muun maailman kannatuksen”, Rehn tviittaa.

 

IMF:n edellinen toimitusjohtaja, ranskalainen Christine Lagarde erosi tehtävästään Euroopan huippunimitysten takia eli kun hänestä päätettiin tehdä Euroopan keskuspankin seuraava pääjohtaja.

EU-maiden valtiovarainministerit aloittivat pääjohtajaehdokkaasta sähköpostiäänestyksen tänään perjantaina. Äänestyksessä voidaan käydä useampia kierroksia.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa."
Tässä tosin Suomen Pankkiin.
Suomen Pankilla ei ole omaa valuuttaa valvottavaksi, joten sen tilastoimistehtävät voisi säästösyistä siirtää Valtiovarainmisteriön yhdelle osastolle.

Topi Rantakivi

@2. Rinteen hallituksella mitään osuutta tähän ollut. Näytät salaa haluavan Rinteen hallituksen kaatuvan lomakauden aikana ja niinä aikoina ei hallitus ole tehnyt yhtään mitään. Selityksiä nyt kehiin.

Olli Rehn on ollut talouslehdistölle vuosia kertonut ja useita listoja tarkastellen hänen osumatarkkuutensa maailman talouteen ja Suomen omaan on ollut 90% huteja. Tämä on faktaa.

Janne Rantala

Sain laadukkasta mediastamme sen kuvan että Ollin valinta oli sinettiä vaille valmis.Samaa on tosin missikisoissa,euroviisuissa ja muissa vastaavissa missä ylivoimainen suomalainen on ehdolla,siis suomalaisen mediakentän mukaan ylivoimaisia.

Kyuu Eturautti

Olen kovin ilahtunut tästä. Muutenkin ihmettelen että mitä me sinne Euroopan huippuvirkoihin täältä niin usein lähetämme aina niitä poliitikkoja, jotka ovat täysin menettäneet maineensa täällä ja ovat täysin vihattuja kotonaan. Eipä sillä, aika moni maa tekee sitä.

Rehnin maine on sysimusta. Niin oli Stubbinkin kun hänet viimeksi EU-karkeloihin laitettiin. Miksi emme joskus voisi lähettää täältä jotakuta josta olemme ylpeitä ja jota kansa kunnioittaa?