Keskiviikko 16.1.2019

Paavo Lipponen sai töitä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.8.2008 07:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Ex-pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ryhtyy saksalais-venäläisen maakaasuyhtiö Nord Streamin neuvonantajaksi. Asiasta kertovan Helsingin Sanomien mukaan Lipponen on solminut vuoden mittaisen konsulttisopimuksen yhtiön kanssa.

Lipposen tehtävä on vauhdittaa Itämeren kaasuputken ympäristölupien käsittelyä Suomessa ja pitää yllä hyviä suhteita suomalaispoliitikkoihin.

Nord Streamin Itämerelle suunnittelema kaasuputkea on vastustettu muun muassa sen epäiltyjen ympäristöhaittojen takia.

Lipposen mielestä kaasuputkihanketta ei pidä koplata muihin kysymyksiin kuten puutulleihin tai Itämeren suojeluun. Putki pitää hänen mielestään nähdä vain ympäristöasiana, ja silloinkin säädöksiä tulisi soveltaa kohtuudessa.

Lipponen kertoo, että hänen työstään saama korvaus vastaa kansainvälisen tason konsulttipalkkiota. Eli aivan pikkurahoista ei ole kyse.

-Isompiakin on nähty, hän vähättelee lehdessä.

Lipponen lähti tehtävään, koska hän pitää putkea kannatettavana yhteistyöhankkeena Venäjän ja EU:n välillä.

Lipposta pyysi tehtävään kuukausi sitten Nord Streamin toimitusjohtaja Matthias Warning ja hallintoneuvoston puheenjohtajan, Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa KNFIJV

- Ei kai se vaan näin mennyt: Georgian sodan myötä Venäjä-kriittiseksi herenneen Carl Bildtin tilalle ostettiin Paavo Lipponen? Samalla vaiennettiin keskeinen Nato-jäsenyyden suosittelija Suomessa.

Kaasuputkihanke näet on todella merkittävä ja paljon merkittävämpikin Venäjälle ja sen kehitykselle kuin tämä on julkisuudessa edes antanut ymmärtää.

http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article119104.ece?s=r&wtm=-15082008

Toivon todella, että tässä ei nyt olla ostettu yhtä merkittävintä Nato-suosittelijaamme vastapuolen eräiltä osin putinistissävytteiseen leiriin ja viemään Pohjois-Eurooppaa uuden tason riippuvuuteen Venäjästä. Ns. Molotov-Ribbentrop-putkihanke on monen mielestä sitä, eikä Georgian tilanne vähennä epäilyjämme nyky-Venäjän pyrkimyksistä energiantuottamisen ja -jakelun monopolipelissä.

Aiemmat Gerhard Schröderin ja Carl Bildtin lipsumiset kritiikittömänoloiseen NordStream-myönetisyyteen järkyttivät jo riittävästi. Miksi Lipposen valinnasta ilmoitetaan juuri nyt? Ei kai informaatiosodan taktiikkaa? Pikemminkin kun olisi luullut, että Bildtkin ilmoittaa selvästi kannattavansa hankkeen jäihinpanoa vastatoimeksi Venäjän aggressioille naapurustossaan ja pakotteeksi parempaan politiikkaan.

Toivon yhäkin, että Lipposen lähestymistapa putkihankkeen suhteen käytännössä on lähellä sitä näkökulmaa, mitä KNFIJV:n Mats Klangin luonnostelema Ehdotus 2007 on esitellyt jo runsaan vuoden ajan mm. Venäjän suurlähettiläälle ja kotimaiselle medialle. Juuri nyt olisi sopiva hetki tehdä tätä tiekarttaa pysyvään eurooppalais-venäläiseen hyvinvointiin ja kaikkia kunnioittavaan rauhaan tunnetuksi kansainvälisestikin. Siinä olisi esimerkkiä Kaukasuksellekin - ks.
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html#yhteistyoehdotus2007

Mika Eiramaa KNFIJV, tutkija, KNFIJV Web

M Eiramaa KNFIJV

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=200...

No tietysti tämä aiheuttaa tyrmistystä ja pitemmän päälle varmaan suomalaishalveksuntaakin sivistyneiden naapurimaiden silmissä samalla kun Internatsi-Venäjällä hymistellään tyytyväisinä. Voi Paavo, Paavo!

"Virolaiset solvaavat kaasuputki-Lipposta"
- Minusta tämä Paavon käänne on takaperoisuudessaan verrattavissa pahimmillaan mahdollisia seurauksia ajatellen päästöihin, joita lipsahteli kaasuhanoista Siperia-Auschwitz-akselilla 1939 lähtien...

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Ratsumies seitsemän

Jessus sentään. Minä olen tätä kahden Mannerheim-ristin ritarin sisarenpoikaa jotenkin yrittänyt pitää arvossa, vaikka mies myikin periaatteensa ja käänsi takkinsa Nato-kannanotossa aikaisemmin kyykyttämänsä naisen presidentinvaalien yhteydessä. Halosta ja Moskovaa alettiin hyysätä Suomen turvallisuuden kustannuksella.

Itämeren kaasuputkihankkeesta ja Paavo Lipposen roolista voi aiheellisesti kysyä: montako hopearahaa saat Paavo Venäjän intressien edistämisestä, ennenkuin välttämättömät lakisääteiset ympäristöselvitykset ovat edes valmiit.

Uhkaillaanko seuraavaksi Suomea ryssän panssareilla? Sekö on viimeinen valttisi?

leojohannes

Näin se eläkesossu palkitaan nöyristelystä, siis ruskien. Nyt on aika ulostaa mies eduskunnan tiloista poliittisen uskottavuuden nimissä. Nyt Tehtaankatu sai oman miehen eduskunnan tiloihin. Tai sitten kaikille muille lobbaajille myös omat tilat ja eduskunnan tietoverkko käyttöön.

Antero Kaarnavako

Demareilla olisi ollut tarjolla Nodstreamille parempikin ehdokas - Tarja Halonen.
Kävi kuitenkin ilmi, että hänellä on entistä pestiä liian kauan jäljellä.

Mikähän mahtaa olla Lipposen konsulttipalkkion arvo?
Jos hän pystyy maasuttamaan suomalaisia viranomaisia ja poliitikoita siten, että ympäristölupa heltiää vuotta aiemmin, Nordstreamin investoinnin koko huomioiden, pelkät korkovoitot ovat pulskia.
Kuka ryhtyy Lipposen kolleegaksi Virossa? Se taitaa olla vaikeampi kysymys.

Jusu

"Lipposen mielestä kaasuputkihanketta ei pidä koplata muihin kysymyksiin kuten puutulleihin tai Itämeren suojeluun. Putki pitää hänen mielestään nähdä vain ympäristöasiana, ja silloinkin säädöksiä tulisi soveltaa kohtuudessa."

Mitä ihmeen dementoitunutta houretta Lipponen suustaan päästelee??

Venäjä hoiti juuri kaasuputkihankkeiden koplauksen eräisiin muihin kysymyksiin Georgiassa. Mikäli Lipponen on liian sokea nähdäkseen asioiden välillä mitään yhteyttä, niin suosittelen kokopäiväistä eläkettä.

Venäjän laivasto ei ole vielä Helsingin edustalla, mutta Lipposen kaltaiset maksetut putkisuharit ovat sitä sinne kovasti vetämässä. Ellei joku vieläkään ymmärrä millainen naapuri meillä on itärajan takana kehittymässä, niin kannattaa varata aika neurologille.

Presidentin linnasta kannattaa tehdä ajanvaraus samantien.

attila

Punapääoman sortumisen jälkeen sdp-pomoilla on ollut puutetta sivutuloa tuottavista bisneksistä, vaikka tärkeä ja vaikutusvaltainen pankkiosakkuus sentään jäi. Tälläinen kilpailuton ja poliitikan voimalla kannattava bisnes on juuri se ihanne.
Nyt Urpilainenkin sai tietää, ettei Paavo pyri pääministeriksi tai presidentiksi.

Erikoistutkija

Taitaa olla kateutta ilmassa. Paavollahan on pieniä lapsia ja asuntolainaa.

Yleensä vasemmistopoliitikkojen retoriikka tuloeroista on aina pelkkää kateutta, heille kelpaa kyllä raha, jos vain joku sitä tarjoaisi. Politiikka on keino rahan ja vallan haalimiseen.

Puolueveljet ja -siskot verotoimistossa sitten tarkkana, ettei Paavo yritä laskuttaa työtään firman kautta, niin kuin ne lakimiehet tai lääkärit, vaan kaikki pannaan ansiotuloksi ja että konsulttipalkkiosta pidätetään ennakonpidätys, sotu, eläkemaksu ja lomaraha.

Odotamme, alkaako Tarja konsultoida naapuria presidenttikautensa jälkeen.

huomaava nainen

ja Paavon rouvalla on hyvin istuva PUNAINEN nahkatakki puhuessaan vappuna huolestuneena kansalaisille.

PS. Koska demarit myivät aattensa ja isänmaansa. Oliko se Lipposen aikana vaiko jo ennen sitä.

Ruotsalaiset demarit ymmärtävät, mikä venäjä on. Suomen demarit taas ovat osa putinin järjestelmää.

Miksi niitä stasi-listoja ei edes avattu.

Onko Suomen ns. eliitti jo täysin idästä ohjattua. Suomella on nukke-presidentti ja vallan käytön elimiin on ujuttautunut Venäjä putineineen. paavo Lipponen muuten sai Putinilta venäläisen kunniamerkin. Hän ei kieltäytynyt siitä.

jonsu

Lipponen sai myös Freudentahl mitalin svenska-nu projektista toiminnastaan ruotsalaisten ja suomenruotsalaisten hyväksi suomalaisia vastaan. Suomalaset pitää kuulemma ruotsalaistaa. Kunnon rotupläjäys, varsinainen ruskeakielisten kruunamaton kuningas.

Tyyppi on myynyt itsensä niin monille ettei edes lukua osaa pitää, kaikki kelpaa.

Pitkässä juoksussa kaikki mitä se on ajanut, on osoittautunut myöhemmin turmiolliseksi Suomelle. Se maanpetturi pitää savustaa ehdottomasti ulos lymyilemästä eduskunnan kellareista.

jammo

Onko jo unohdettu että kaasuputken turvaamiseksi luodaan gazpromin oma armeja? Käitanossa voi Venajä sulke liikenteen merellä yli kaasuputken millon vain halua turvallisussyista tietenkin:) Kaasuputki jakaa koko meren kahden osan missä ylipääsua valvoo isoveli naapurista niin kuin halua milloin haluaa. Kylla historiotsiat ja kirjailijat saavat tulevaisuudessa paljon työtaa suomalaispoliitikoiden ja venäjaan seosten kirjamisessa.

Vieras

"Lipponen kertoo saaneensa tehtävään hyväksynnän pääministeriltä ja presidentiltä."

Kertokaapas viisaammat miksi Lipponen tarvitsee pääministerin ja presidentin hyväksynnän ryhtyessään saksalais-venäläisen maakaasuyhtiö Nord Streamin neuvonantajaksi? Miksi he olisivat antaneet hyväksynnän? Mitä se niille kuuluu, mitä Lipponen tekee tai minne hän menee.

tutkailija

Aivan niin, miksi ja mihin Lipponen tarvitsisi presidentin tai pääministerin suostumuksen, kun ei ole kummankaan alainen?

Päinvastoin presidentti ja pääministeri ovat, valtion viranhaltijoiden ja kansanedustajien tavoin, Lipposen - ja meidän kansalaisten, äänestäjien ja veronmaksajien - alaisia.

Jusu

"Onko jo unohdettu että kaasuputken turvaamiseksi luodaan gazpromin oma armeja? Käitanossa voi Venajä sulke liikenteen merellä yli kaasuputken millon vain halua turvallisussyista tietenkin:) Kaasuputki jakaa koko meren kahden osan missä ylipääsua valvoo isoveli naapurista niin kuin halua milloin haluaa."

Mutta eihän Venäjä koskaan voimatoimin voisi meitä uhata, ei suinkaan. Gazpromin armeijahan on nimenomaan rauhan tae ja turvaaja Suomenlahdella. Kuinka turvatonta Suomen edustalla onkaan ollut, kun sitä ei ole ollut venäläinen yksityisarmeija turvaamassa.

Kun kolina alkaa, se armeija varmasti noutaa paavo lipposet rannoilta ruhtinaiden hoveihin suojaan. Näinkin Venäjä suojelee Suomen valtion asukkaiden turvallisuutta.

Neuroply

"Lipposen mielestä kaasuputkihanketta ei pidä koplata muihin kysymyksiin kuten puutulleihin tai Itämeren suojeluun. Putki pitää hänen mielestään nähdä vain ympäristöasiana, ja silloinkin säädöksiä tulisi soveltaa kohtuudessa."

Ei pidä koplata ITÄMEREN SUOJELUUN! Ei J*****uta! Pistä Paavo sukelluspuku päälle ja käy katsomassa missä kunnossa Itämeri jo nyt on! Tuskin uskallat näin aseista riisuvaan operaatioon. Yksikin riski Itämeressä on liikaa enää tässä vaiheessa!

Ei vaan Venäjä uskalla vetää putkiansa Baltian tai Nato -maiden läpi joutuessaan antamaan etua vastakumppanilleen.

Älä sinä Paavo pelaa shakkia, edes näin moukkana, jos et peluuta hallitse. Ei sinua mihinkään ylennetä.

Muuta Venäjälle NYT, jälkeenpäin se voi olla myöhäistä!

Myötähävettää...

KKs

Venäjä toimii Suomen suhteissa tyylikkäästi;

Ensiksi annettiin Lipposelle korkea kunniamerkki ja nyt seuraavaksi "kunniavakanssi". Näin saadaan varmasti demarit riviin..

ja kuulemma Museovirasto vaatii Sallan radalle uudet kiskot .. museaalisesti tuiki tärkeälle rataosalle...

jälleen hommat hallinnassa.

Jusu

Ei voi olla tulematta monenlaista mieleen:

Lipposta "pyysivät tehtävään Nord Streamin toimitusjohtaja Matthias Warning ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Gerhard Schröder."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200808158106085_uu.shtml

Ja kuka on Warning?

"East Germany-born Matthias Warning is a former Stasi officer who is reputed to be friends with the Russian president since the late 1980s when Vladimir Putin worked as a KGB agent in East Germany. The banker, however, insists that he met Putin in October 1991 in St. Petersburg."
http://www.kommersant.com/p750975/r_500/VTB_IPO_Warning/

"Matthias Warnig -- according to media reports he denies -- has until 1989 been a high-ranking member of the communist East German intelligence service Stasi. "
http://eureferendum.blogspot.com/2005/12/guy-needs-job-ok.html

Lipposen on siis palkannut hommaan todennäköisesti Stasi-mies, joka on tutustunut Putiniin tämän ollessa itä-Saksassa KGB-upseerina.

Ketähän sillä Supon Stasi-listalla muuten mahtaa olla?

no surprise

26.11.2007
Ex-puhemies Paavo Lipponen (sd) sai viikonloppuna Virossa aikaan vilkkaan Venäjä-keskustelun arvostelemalla Viron Venäjän-politiikkaa.

Tallinnassa vieraillut Lipponen kyseenalaisti Viron toiminnan Georgiassa ja Ukrainassa, jos se vahingoittaa suhdetta Venäjään.

"Jos mielessä on jonkinlainen turvallisuusyhteisö (Georgian ja Ukrainan kanssa), siinä ei ole mitään realismia. Eikä tätä (yhteistyötä) pidä minun mielestäni sillä lailla harjoittaa, että se ikään kuin hankaloittaa suhteita Venäjään", Lipponen sanoi Viron television haastattelussa.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Lipponen+arvosteli+Viron+Ven%C3%A4...