Perjantai 19.7.2019

Näin neuvottelet itsellesi palkankorotuksen – 10 vinkkiä

Luotu: 
27.8.2008 10:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Brittilehti Times listaa kymmenen vinkkiä, joiden avulla pitäisi voida neuvotella itselleen 10 prosentin palkankorotus.

Tässä kymmenen vinkkiä:

1. Tee kotiläksysi.
Ota selvää, paljonko työsi palkkahaitari on esimerkiksi työpaikkailmoitusten ja kollegoiden kautta. Sen jälkeen kehitä niitä taitoja, joita sinun täytyy parantaa saadaksesi palkankorotuksen.

2. Kerro tavoitteesi suoraan
Kun pyydät tapaamista, älä puhu epämääräisesti ”näkymistä”, vaan kerro selkeästi esimiehellesi, että haluat keskustella panoksestasi työyhteisölle ja että pyydät palkankorotusta.

3. Sano selkeästi, mitä haluat
Haluatko tosiaan palkankorotuksen, vai parantaisivatko joustavat työajat tai monipuolisemmat työtehtävät elämänlaatuasi enemmän? Sinun tulisi tietää tarkalleen, mitä haluat.

4. Tee oikeanlainen vaikutelma
Sinun tulisi näyttää, käyttäytyä ja puhua, kuin olisit jo sellaisessa työssä, jossa maksetaan parempaa palkkaa. Älä neuvottele palkankorotuksesta vanha puku ylläsi.

5. Aloituspuheenvuoron merkitys
Kun aloitat keskustelun, käsittele panostasi työyhteisölle äläkä niinkään rahaa. Kerro, mitä lisää olet tuonut työyhteisöön ja rooliisi.

6. Älä valita
Vaikka asetteletkin sanasi huolellisesti, esimiehellesi tulee helposti vaikutelma, ettet ole tyytyväinen työssäsi. Korosta sitä, miten paljon pidät työstäsi, erityisesti niillä alueilla, joissa olet laajentanut rooliasi.

7. Älä puhu tarpeesta
Torju houkutus puhua siitä, mitä tarvitset rahallisesti tai taloudellisista ongelmistasi. Puhu sen sijaan siitä, mitä arvoa tuot työyhteisölle.

8. Anna pomon ampua ensin
Pidä korttisi piilossa. Yritä selvittää ensin, mitä esimiehesi on valmis tarjoamaan. Vaikka esimies kysyisi suoraan, mitä summaa olit ajatellut, yritä silti selvittää, millainen korotus olisi mahdollinen.

9. Neuvottele kuten ammattilainen
Älä usko ensimmäistä tarjousta, varsinkaan jos se tehdään nopeasti. Suhteuta oletettu kokonaispalkkasi vähimmäispalkkaan ja ole tietoinen siitä, mitä korvaamisesi maksaa.

10. Puolusta itseäsi
Näytä esimiehellesi, että olet jämäkkä ja osaat neuvotella – ne ovat ominaisuuksia, joita esimiehesi odottaa sinun käyttävän myös työssäsi.

Vinkit perustuvat How To Get A Job You’ll Love -kirjaan, jonka on kirjoittanut John Lees.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit