Lauantai 15.12.2018

Venäläiset ostavat Suomea myös salaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.9.2008 17:03
  • Kuva: Sulkavan kunta
    Kuva
    Sulkavan kunta myi vuonna 2007 kirkonkylän lähistöltä Hirsilinnaksi kutsutun edustuskiinteistönsä venäläisille liikemiehille 1,1 miljoonalla eurolla.

Venäläiset maksavat itäisen Suomen rantatonteista kaksinkertaisen hinnan. Valtionhallinnossa ei kuitenkaan tiedetä sitä, milloin ostaja on ulkomaalainen. Saimaan tonttikaupoissa vallitsevat myyjän markkinat. Venäläiset ostavat usein bulvaaniyritysten kautta.

Superministeriöksikin kutsutun työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toimivan saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteerin Jorma Leppäsen mukaan kukaan ei ole selvillä siitä, ketkä tontteja ostavat.

Neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen ei osaa kertoa tarkkoja lukuja esimerkiksi venäläisten maaomistuksista Suomessa.
Tämä johtuu siitä, että venäläiset ostajat käyttävät usein Suomeen rekisteröityjä yhtiöitä, jotka näyttävät nimiään myöten suomalaisilta.

Silti Leppänen korostaa, että Suomessa on 314 000 kilometriä rantaviivaa eli lähes tulkoon kahdeksan kertaa maapallon ympärysmitan verran.

-Venäläisten omistukset voivat olla rannoista alle promillen luokka, joten rantoja ja onkipaikkoja riittää muillekin, Leppänen sanoo Uudelle Suomelle.

Hänen mukaansa kaikki huvilanomistajat kansalaisuuteen katsomatta maksavat kunnille kiinteistöveroja sekä tie-, teleyhteys- ja sähkölaskujen kaltaisia maksuja. Niinpä venäläiset mökkiasukkaat tuovat monille mökkikunnille merkittäviä lisätuloja.

Itsekin karjalaistaustainen Jorma Leppänen sanoo kuulleensa, että kesäasukkaiden tai tontinomistajien suhteen vastavuoroisuus ei valitettavasti päde Venäjällä.

-Jos Venäjä helpottaisi maanomistusta ja kulkuyhteyksiä, ostaisinpa itsekin sukuni vanhoja kotikontuja Tolvajärven Ägläjärveltä, hän pohtii.

Leppäsen mielestä Itä-Suomessa varsinkin sodankäyneet sukupolvet pohtivat nuoria helpommin sitä, kenelle maata voi myydä ja kenelle ei.

Sulkava osasi rahastaa

Eteläsavolaisen Sulkavan kunnanjohtaja Sami Sulkko sanoo itänaapurin ostajien maksavan helposti suomalaisiin verrattuna kaksinkertaisen hinnan hankinnoistaan.

Sulkavalla on tästä omaa kokemusta, kun kunta viime vuonna myi kirkonkylän lähistöltä Hirsilinnaksi kutsutun edustuskiinteistönsä. Kaksi venäläistä liikemiestä maksoi Hirsilinnasta 1,1 miljoonaa euroa, kun suomalaisten korkein tarjous oli puoli miljoonaa euroa.

-Lomakylän rakennustyöt lähtivät keväällä käyntiin vauhdikkaasti. Alueella on jo 17 mökkiä harjakorkeudessa ja lisää tulee, Sulkko kuvailee Hirsilinnan aluetta.

-Ihan silmämääräisesti arvioiden uskon, että Saimaalla kolmasosa kaikista tarjolle tulevista rantatonteista on viime vuosina myyty venäläisille yksityishenkilöille, Sulkko arvelee ja lisää, että kohteet ovat olleet isoimmasta ja arvokkaimmasta päästä.

Hän antaa esimerkin myös Sulkavan seurakunnan äskettäisistä kaupoista venäläisten kanssa.

-Seurakunta sai tonteistaan venäläisiltä yli 80 000 euroa kappaleelta, kun suomalaiset olisivat maksaneet niistä 35 000 euroa.

Etelä-Savolle piristysruiske Venäjältä

Samanlaisia mahtihintoja löytyy muista Saimaan alueen kunnista kuten Taipalsaarelta ja Savonlinnasta, missä on viime aikoina myyty isoja saarikiinteistöjä laadukkaine rakennuksineen suurella rahalla.

Sulkko ounastelee kauppojen painopisteen siirtyneen viime aikoina Etelä-Karjalasta kohti pohjoista ja länttä Etelä-Savoon. Tonttien tarjonta on vähentynyt lähempänä itärajaa ja Pietaria kuten Taipalsaarella tai Ruokolahdella on käynyt.

Sulkon mukaan venäläisten tulo Saimaan rannoille on Etelä-Savon kunnille strateginen mahdollisuus eikä suinkaan uhka.

Sulkon mielestä ei ole syytä hätäillä sitä, että nyt venäläiset ostavat Suomen vaikka tontti kerrallaan. Kyseessä on piristysruiske alueen talous- ja elinkeinoelämälle.

-Meillä ei ole ollut Sulkavan venäläisen asujaimiston kanssa minkäänlaisia lieveilmiöitä. He hakevat kesämökeiltään omaa rauhaa, puhdasta luontoa ja turvallisuutta, mutta tarjoavat samalla alueen kunnille työtä ja talouden kasvua, Sulkavan kunnanjohtaja kiteyttää.

Sulkon mukaan venäläiset ovat laatutietoisia matkailijoita, jotka osaavat vaatia myös tasokkaita palveluja. Kielivaikeudet ovat suurin pullonkaula, kun venäläiset eivät juurikaan osaa muita kieliä eivätkä suomalaiset puhu kovin hyvin venäjää.

Saimaa edellä Päijännettä

Sulkavalta pari vuotta sitten Asikkalaan muuttanut kunnanjohtaja Juri Nieminen tuntee mökkikauppojen tilanteen molemmilta suurilta järviltä.

-Etelä-Savo on Päijät-Hämettä edellä venäläisten kanssa tehdyissä tonttikaupoissa. Saimaalla on ollut enemmän myytävinä isoja yhtenäisiä alueita, jotka Päijänteeltä puuttuvat, Nieminen vertailee.

-Ja jos Asikkalassa olisikin myytävää, ei Päijänteen rannoilta irtoa nykyään kovin kummoista tonttia alle 150 000 euron. Hinnat ovat karanneet tavallisen suomalaisen palkansaajaperheen tavoittamattomiin.

Niemisen mielestä venäläiset haluavat nimenomaan isoja tontteja, pitkän rannan, paljon rakennusoikeutta ja omaa rauhaa. Mökkinaapuri ei saa olla kovin lähellä, mutta eipä silloin juuri hintakaan paljon merkitse.

Päijänteellä Asikkalan ja Sysmän rajoilla on eräskin saari, jonne venäläiset ökyrikkaat ovat rakentaneet huikeita loma-asumuksia ympärivuotiseen käyttöön. Saarella lomailee perheineen muun muassa eräs Venäjän ulkoministeriön korkea virkamies.

Itänaapuri nauttii lain suojaa

Juri Nieminen vastaa myös usein askarruttaneeseen kysymykseen, miten Suomessa sallitaan maan myynti ulkomaalaisille, vaikka esimerkiksi Venäjällä tonttien ulkomaiselle omistukselle on kasattu esteitä.

Suomalaiset ovat tiettävästi saaneet kokea viisumivaikeuksia, vaikka ovat vuokranneet lomailukäyttöön omia vanhoja maitaan esimerkiksi Karjalan kannakselta.

-Suomen laki ei rajoita tonttikauppoja vaan sallii maan myynnin minkä tahansa valtion kansalaiselle, kunhan rahat voidaan osoittaa laillisesti hankituiksi.

Nieminen aprikoi, että itäisen Suomen maakaupoista saavat parhaan arvon sellaiset myyjät, jotka kykenevät muuttamaan metsäpalstansa rantatonteiksi. Hän viittaa varsinkin suurten metsäyhtiöiden ja metsähallituksen tonttien myyntiin.

-Tilanne on ollut ainakin myyjille tähän saakka erittäin hyvä, hän sanoo.

Metsäjäteillä riittää rantoja

Stora Enson omistama Tornator Oy on noin 600 000 hehtaarin metsäomaisuudellaan Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja. Yhtiön ydintoimintaa on puun tuottaminen ja hakkuuoikeuksien myynti, mutta Tornator ostaa metsää tilojensa läheisyydestä ja myy rantatontteja.

Toimitusjohtaja Arto Huurinainen sanoo, että on erittäin vaikea arvioida sitä, miten suuri osuus Tornatorin vuosittain myymistä noin 250 rantatontista päätyy venäläisten omistukseen.

Hän pitää Sulkavan kunnanjohtajan Sami Sulkon arviota kolmanneksesta melko korkeana.

-Valistunut arvaus voisi olla tuollaiset 15-20 prosenttia. Usein venäläisillä ostajilla on yhtiöt, jotka ovat aivan suomalaisten näköisiä aina nimiä myöten, joten voimme vain arvailla itänaapurin osuutta, Huurinainen sanoo.

Yhtiöllä on venäläisistä asiakkaista pelkästään myönteiset kokemukset. Ostajilla on usein suomalaiset neuvonantajat tai kiinteistönvälittäjät apunaan kaupanteossa.

Tornatorin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee lähes 200 henkilöä.

Imatralla sijaitseva Tornator on vanha Enso-Gutzeitin firma, jonka Stora Enso kaivoi pöytälaatikosta yhdistellessään Ahlströmiltä ja vakuutusyhtiöiltä hankittujen metsien omistuksia itäisessä Suomessa parisen vuosikymmentä sitten.

Toinen metsäjätti UPM-Kymmene Oyj tytäryhtiöineen omistaa Valkeakoskelta käsin toimivan Bonvesta Rantatontit.

Bonvestalla on tontteja lähes kaikkialla Järvi-Suomessa. Kohteet sijaitsevat Kuusamosta aina Ilomantsiin ja Pomarkkuun saakka. Tontin voi löytää Saimaalta, Pieliseltä tai Keiteleeltä, mutta yhtä hyvin pieneltä metsäjärveltä.

Bonvestan kalleimmat tontit maksavat 60 000-70 000 euroa ja halvimmat 7 000-8 500 euroa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Liike

Millähän tavalla esimerkiksi Sulkavan kunta selvitti, että venäläiset "liikemiehet" olivat hankkineet 1,1 miljoonaa euroa laillisesti?

Yleinen käsityshän on, että Venäjän uusrikkaiksi nimitetyt saivat hankittua suuret omaisuutensa Neuvostoliiton romahduksen jälkeen selvillä huijauksilla. Vastaavasti nyky-Venäjällä esimerkiksi kaapataan ulkomaalaisten omistusosuuksia sikäläisistä yrityksistä viranomaisten avustuksella.

Uutisten perusteella voi arvioida, että Venäjällä ei kenelläkään ole 1,1 miljoonaa euroa laillisesti hankittua rahaa sijoitettavaksi loma-asuntoon. Ei edes kahdella "liikemiehellä" yhteensä.

kaartilainen

yksi varsin suosittu ja yleinen rahanteko keino oli kun asunnot yksityistettiin aikoinaan. niin ostettiin alkoholisteilta ja eläkeläisiltä pilkkahinnalla lunastus kuponki pois.sitten vain odoteltiin että asunnon arvo monikymmen kertaistuu ja vot miljoona on valmis.

Dr. Schmidt

--Venäjällä ei kenelläkään ole 1,1 miljoonaa euroa laillisesti hankittua rahaa sijoitettavaksi loma-asuntoon.

Moskovassa on enemmän miljonäärejä nykyään, kuin New Yorkissa.

Raha ei haise. Eikö ole hyvä, että sitä kannetaan Suomeen? Sylkevätkö sveitsiläiset ulkomailta tuleville seteleille?

Kajaanille pitäisi nyt antaa alkuasukasoikeudet ja perustaa rikkaita venäläisiä varten peli- ja ilotaloja. Kyllä sillä yksi paperitehdas korvataan äkkiä.

Liike

Ebay-huutokaupassa joku oli ottanut itselleen otsikon mukaisen tunnuksen, mutta harjoitti silti ymmärtääkseni aivan rehellistä kauppaa.

On kurjaa olla ilonpilaaja, mutta kun meille Suomeenkin säädettiin loppujen lopuksi rangaistuspykälät rahanpesuun syyllistyville, ei oikein voida enää toteuttaa sveitsiläistä hurlumhei-meininkiä.

Sikäli ajatuksesi Kajaanin uusyritystoiminnasta sopisi varmaan monille entisille paperitehtaan työntekijöille, että fyysisesti kevyeen työhön tottuneina he eivät rasittuisi liikaa esimerkiksi kuulan pyöräyttelystä rulettipöydän krupieerinä.

Heidän soveltuvuuttaan ilotalotoimintaan en osaa enkä rohkene arvioida.

buuno

Suomen media käsittelee kaupankäyntiä vanhentuneesta kansallisvaltio -näkökulmasta. Elämme globalisoituvassa maailmassa ilman rajoja. Jokaisella yksilöllä universaalit on ihmisoikeudet, joihin kuuluu liberty ja freedom ostaa ja myydä. Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti. Meillä kolmansilla taloudellisesti osattomilla on sananvapaus valittaa mm uuden Uuden Suomen palstoilla:)

Vieras

"Elämme globalisoituvassa maailmassa ilman rajoja. Jokaisella yksilöllä universaalit on ihmisoikeudet, joihin kuuluu liberty ja freedom ostaa ja myydä"

Ei ole, kun menee tuosta rajan yli Venäjälle. Eipä suomalainen sieltä juuri voi mitään ostaa. Rantojen ja maatalousmaan myyminen ulkomaaliselle on kielletty. Samoin maakaupat "raja-alueella" , joksi lasketaan aikalailla kokonaan vanha Suomen Karjala ovat myös kielletty ulkomaalisilta.

Eli rajoja on yhä ja oikeutta ostaa ja myydä vapaasti ei ole.

hexe

Näin voi olla tavallisten loma-asuntojen ja omakotitalojen kohdalla. Suomesta voidaan ostaa vaikka kokonainen saari,josta on ensin tehty osakeyhtiö.
Kauppahinnan maksamisen jälkeen sekä osakkeet että saari ovat vaihtaneet omistajaa. Tapahtuma ilmenee vasta seuraavana vuonna varainsiirtoveron maksusta,mikäli se tulee hoidettua.

Taneli Salovaara

Myös suomalaiset harjoittavat ulkomailla erityyppistä lomaosake-kauppaa, sekä kierrättävät omaisuuttaan firmojen kautta usein tarkoituksena välttää verojen maksua/ suojata omaisuuttaan. Se että venäläiset tekevät samoin ei juuri hämmästytä. Päin vastoin.

Kuinka laillisesti rahat on sitten hankittu, on luultavimmin kysymys, jonka vastaus arvottuu itse kunkin suhteesta liiketoiminnan moraaliin.

Sitten, kun ensimmäinen maansa myynyt tulee selittämään, että hänet pakotettiin kauppaan ase ohimolla uhaten, myymisiä voidaan syynätä tarkemmin. Muutoin kauppa käy, karavaani kulkee ja koirat louskuttaa.

Ellivuori

Olen ollut kohta yhdeksän vuotta yrittäjänä. Minulla ei koskaan tule olemaan varaa kesämökkiin. Puhumattakaan mitä muita ongelmia liian suuri ulkomaalaisomistus aiheuttamaan.

No, enpä myöskään aio palvella venäläisiä. Ajakoon Lexuksineen suohon. Siihen samaan silmäkkeeseen, johon suomalaiset maaansa myyjät.

tapio_o_neva

Monet eurososialidemokraatit ja liberaalikokoomuslaiset ovat vapaan yhteiskunnan ja markkinatalouden vihollisia.

Niin liberaalia ei olekaan kuin maalaisliittolainen maanviljelijä, joka Euroopan unionin sosialidemokraattien kuristamaksi jouduttuaan myy ylimääräiset rantansa hyötykäyttöön ja vajaakäyttöön venäläiselle markkinatalouden edustajalle.

Venäjä edustaa dynaamista markkinataloutta, alhaista veroastetta, joka Kansallinen Kokoomus ei koskaan edes aio toteuttaa ja maailmanmarkkina-ajattelua kansalisin reunaehdoin.

Suomessa ei ole markkina-ajattelua eikä kansallista etua tunnisteta. Kaikenlainen apartheid-ajattelu ja muslimien kanssa riitely valtaa alaa.

Omassakin naapurustossa alkaa karjalaisten lisäksi pesiä thaita, inkeriläisiä ja venäläisiä. Kauempana kortteleissa on romaneja. Vielä ollaan hengissä ja autoradiot ja pikkutavarat tallessa, vaikka kaapissa ei ole kuin pienikaliiperisia ampuma-aseita.

Turvallisuuden tunne on parempi kuin Turun torilla tai Helsingin riskiskeskittymissä.

tapio_o_neva

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sami_Sulkko

Suomalaisten pitäisi alkaa rikastua sen sijaan, että koko aika menee (suomen)ruotsalaisten ja venäläisten sekä somalien ja romanien kahdehtimiseen.

Artikkelin otsikko antaa hieman harhaanjohtavan kuvan tonttikaupoista, koska otsikon pitäisi kuulua:"Venäläiset ostavat Suomea myös julkisesti".

1990-luvulla, jolloin kiinteistökauppoja tehnyt venäläinen olisi voitu Venäjällä panna syytteeseen valuuttarikoksesta, heidän oli pakko ostaa kiinteistöjä asianajotoimistojen kautta siten, että asianajotoiimsto osti kiinteistön venäläisen rahoilla ja venäläinen hallitsi näin hankkimaansa kiinteistöä.

Salaisessa omistamisessa ei ole mitään ihmeellistä eikä väärää. Suomessa 1990-luvulla valtiovarainministeriö suositteli hallintareksiteriä, jossa ulkomaalaisen omistus on salainen osakkeille. Nyt järjestelmää ollaan laajentamassa osakerahastoihinkin.

Suomessa on mahdolista, että esimerkiksi OAJ:lla olisi ulkomainen yhtiö, joka ostaisi Suomesta UPM-Kymmenen osakkeita. Näin tutkivat journalistit eivät pääsisi selvittämään palkkakuopassa olevan ay-liikkeen suuria pääomia.

Tätäkin uutista pitäisi taustoittaa aina 1990-luvulle, jotta se ei olisi hysteeriseltä vaikuttava parahdus, joka saa Venäjä-pelkoiset suomalaiset ja sairaan kateelliset sosialidemokraatit sekä kokoomuslaiset kahdehtimaan keskustalasiten ja venäläisten kiinteistönkehittämistä.

Suomen ongelma on se, että saksalaiset kieltäytyivät Suomen tultua EUroopan unionin jäseniksi ostamasta Suomen rantoja niin kuin peloteltiin. Onneksi edes venäläisille kelpaa.

Suomi pitää myydään 100% kalliimmalla venäläisille, elleivät tyydy maksamaan käypää hintaa. Suomessa kannattaisi huolehtia pikemminkin asuntojen ja elintarvikkeiden hinnoista kuin loma-asuntokuplasta tilanteessa, missä rakennusbuumi hiipuu ja missä pitäisi löytää hirsitalotehtaille töitä.

Kallistuva energianhinta pitää Venäjän federaation talouden liikkeessä, mistä pursuaa rahoja myös Suomeen. Kysymys on vain siitä, pidämmekö kansalliskurjuutta yllä esimerkiksi virolaiseen tapaan kehityealueilla vai otammeko vastaan ne rahat, jotka maailmantakkinataloude meille tyrkyttää.

Suomessa on paljon eurososialdiemokraatteja ja liberaalikokoomusalisia, jotka vierastavat niin keskustalaisia maanomsitajia, venäläisiä kuin makkinatalouttakin.

Maa pitää myydä tuottavaan käyttöön joutilaille venäläisille,joilla on ollut suuri stressi hankkia rahat. Jokainen, joka luulee, että liiketoiminta Venäjällä on kartellimaisessa jakelujärjestelmässä huilimista, voi tietenkin kokeilla itse.

tuulakiilamo

On kuitenkin vaikea tajuta henkilöä, joka ei näe pienintäkään arvoa käsitteelle suomalaisuus ja suomalainen yhteiskunta.

Entä tämä.
"Suomalaisten tulisi rikastua sen sijaan , että aika menee suomenruotsalaisten, venäläisten sekä somalien ja romanien kadehtimiseen."

Vaikka kuinka yrittäisi olla objektiivinen, teidän juttunne suututtavat, jopa inhottavat.

Uskon, että yksi sun toinen ei enää halua jatkaa osallistumista keskusteluun, jota mielestänne johdattelette.

Onko Niklas Herlin suonut teille jonkin privilegion?

Dr. Schmidt

--On kuitenkin vaikea tajuta henkilöä, joka ei näe pienintäkään arvoa käsitteelle suomalaisuus ja suomalainen yhteiskunta.

Uskotko ihan tosissasi, että niillä on Maa-planeetalla jotakin todellista merkitystä? Että suomalaisuus, mitä lienee, on jokin ainutkertainen arvo sisältäen jotakin sellaista, mitä muilla kansoilla ei ole?

Kansallisromantiikan asemesta minäkin suosittelen keskittymistä businekseen. Eihän tämä tonttikohukaan ole mitään muuta, kuin sen kadehtimista, että Venäjällä alkaa mennä hyvin. Eikä venäläisviha ole mitään muuta kuin sitä, että suomalainen katsoo peiliin ja näkee omat vähemmän mairittelevat puolensa.

Liike

Et tosin kysynyt minulta mitään, mutta joutessani vastaan.

Eikö Sinulle ole mitään merkitystä yhteydelläsi mihinkään alueeseen tai ihmisryhmään? Tai toisin sanat asetellen: koetko olevasi yhtä paljon suomalainen kuin botswanalainen tai kanadalainen?

Minun mielestäni jokaisen ihmisen, Sinunkin, pitäisi saada kokea kuuluvansa johonkin kansaan ja toivottavasti samalla jonkin itsenäisen maan väestöön.

En tiedä tonttikohusta, mutta ainakin minä viittasin ensimmäisessä tähän uutiseen kirjoittamassani kommentissa rahanpesuun, joka on Suomessa yhtä rangaistavaa, pestiin sitten suomalaisten tai venäläisten rahoja.

Sinähän voisit muuten muinaiskreikkaa ja lääketiedettä varmaankin paremmin tuntevana kertoa, onko russofilia verrattavissa pedofiliaan.

Dr. Schmidt

--Eikö Sinulle ole mitään merkitystä yhteydelläsi mihinkään alueeseen tai ihmisryhmään? Tai toisin sanat asetellen: koetko olevasi yhtä paljon suomalainen kuin botswanalainen tai kanadalainen?

Kanada on hyvin kunnioitettava valtio, suuri monikulttuurimaa, joka ei tietääkseni ole koskaan hyökännyt pienempien maiden kimppuun.

Eli jos minulla olisi Kanadan kansalaisuus, tuntisin itseni kanadalaiseksi. Suomalaiset ovat germaaniheimo, joka on omaksunut paljon venäläisiä vaikutteita. Ei minun mielestäni suomalaisuudessa sinänsä ole mitään omaperäistä tai íhmeellistä.

Tuula Hölttä

"Uskotko ihan tosissasi, että niillä on Maa-planeetalla jotakin todellista merkitystä?"

Jos tuolle ajattelulinjalle lähdetään, niin sitten esim. venäläisyydellä ja Venäjän federaatiolla yhteiskuntana ei myöskään ole Maa-plateenalle mitään todellista merkitystä. Jos suomalaisuus onkin sinun Maa-planeetallesi täysin yhdentekevää, niin mielestäni se on kuitenkin jotakin ainutlaatuista ja –kertaista suurimmalle osalle meistä suomalaisista, jotka olemme tasa-arvoisina (ja nöyristelemättä) oikeutettuja omaan olemiseemme ihmiskunnan muiden kansojen, ja siis myös venäläisten rinnalla.

Jos venäläiset voivat olla Suomessa tasa-arvoisia kiinteistöjen omistajia suomalaisomistajien kanssa, suomalaisten on voitava olla tasa-arvoisia kiinteistöjen omistajia venäläisomistajien kanssa federaation alueella ihan niin kuin maiden kahdenvälinen kumppanuussopimus edellyttää. Federaation maalainsäädännössä olevat ulkomaalaisia koskevat rajoitukset rikkovat myös suomalaisia koskevina Suomen ja Venäjän 1992 tekemää valtiosopimusta.

Dr. Schmidt

Jos nyt ajattelet maailmanmitassa ja historiallisesti, niin se voisi tarkoittaa vaikkapa sitä kylmää tosiasiaa, että Suomi itsenäisenä valtiona voi hävitä olemasta, eikä sillä olisi maailman asioihin mitään oleellista merkitystä. Geneettisestihän nykysuomalaiset ovat lähinnä germaaniheimo, joka on omaksunut asuinpaikkansa alkuasukkaiden atavistisen kielen. Vanhat ugrilaiset kansathan ovat pikku hiljaa hävinneet sulautumalla germaaneihin (Suomessa) ja slaaveihin (Venäjällä). Jos et tiennyt, niin suomalaisten geenistö on Euroopassa lähimpänä belgialaisten geenipohjaa. Historialliset suhdanteet määräävät, onko Suomi Ruotsin, Venäjän vaiko EU:n liittovaltion maakunta. Suomalaisilla ei ole siihen juurikaan sanomista, toisin, kuin kansallisromanttinen fantisointi antaa ymmärtää.

parhain kansa

suomen kansa on ihan oma kansa ja kulttuurinsa
sekä kielensäkin on ihan ihana ja ainutlaatuinen .
suomen kanssa on vienyt venäläisille ruokaa ja rakentanut niille auntoja ja edelleen syöttää katulapset ja
lapsivangit ja vaatettaa . mikään muu kansa amerikan lisäksi ei tee hyvää toisille niinkuin suomalainen kansa.
suomen kansa maksaa intialaisen lapsen kuolun ja
rakentaa sairaaloita afrikkaan . kyllä suomen kansa on
jotain vallan erityistä ja hienoa mikä johtuu uskosta
jeesukseen kristukseen .suomalaiset kouluttaa uskomaalaisia
ja ulkomailla köyhiä valtavat määrät ja ruokkii
nälkäisiä maassa kuin maassa ja suomessakin pakolaiset .
kyllä suomalaiset asuttaa pakolaisia
ja kouluttaa heitä sekä antaa ruuan ja vaattet .
suomalaiset vie traktoreita venäjän köyhille ja intiaan
sekä poraa kaivoja afrikkaan ja lahjoittaa sairaaloille
sänkyjä ja maksaa kaikki .suomen kansa on maapallon
parhain kansa . suomalaiset ovat upeita !!!
suomalaiset rakentavat maapallon parhaat asunnot ja
suojelevat luontoa sekä rakentavat siltoja ja teitä
aina afrikkaa myöten sekä vie avustusta viidakkoihin
ja vuoristoihin . suomalaiset on superhyvä kansa !!!
ottakaa oppia hyväntekemisestä muutkin kansat.

VierasHPP

On se merkillistä, mitenkä suomalaisten pitää lyödä päätänsä "karjalan mäntyyn"
ennenkuin järki menee päähän. Ei raha tee onnelliseksi, vaikka se välillä rauhoittaa-
kin. Onhan meillä rantoja ,sanotaan. Onhan niit ä ja pitääkin olla, mutta mitenkä täss
ostetaan rantatontteja kun venälnäisille myydään parhaat suurella hinnalla.
Miksi suomalaiset eivät saa ostaa venäjältä vasta avia, eikä edes vuokrata. Kyllä -
meidän päättäjät ovat tosi hlmöjä suoraan sanoen.
Maamme myynti on lopetettva välittömästi venäläisille mafialle ja rahanpesijöille.

Kyllä maamme veteraanit kääntyvät haudoissaan tätä menoa katsoessaan. Sodalla
ei maatamme saatu omaksi muuta kuin pakkoryöstämällä ja nyt sitten annetaan men
nä suurella rahalla. Laki on muutettava ensi töiksi ja pannaan maan asiat muutenkin kuntoon. Lopetetaan teitten ja siltojen korjaukset venäläisille ja rahat käytetään maamme huono osaisille. Jäitä hattuun ja järki käteen ,niin vielä ei ole maamme ihan hukan suuhun joutumassa.

OL

Mitäs maajussi tai kapitalisti ei rahasta myisi? Vaikka oma isoäiti olisi kaupan, jos kysyntää olisi! Tavallisia kansalaisia ei ntuillainen maaomaisuuden ylihinnalla keinottelu ei koske, siis tuloina. Se vaan saa pieniltä suomalaislta haavdeet mökistä tuntumaan yhä kaikaisemmilta.

tapio_o_neva

Artjärvi ja Sulkava lienevät Suomen ainoat kunnat, jotka virallisesti ovat antaneet ymmärtää, että eivät halveksi eivätkä hyljeksi venäläisiä maksavina asikkaina.

Artjärvi on runsaan tunnin matkanpäässä pääkaupunkiseudusta ja siellä on kolme tontittamatonta järveä.

Nyt on muutamia tontteja myyty venäläisille ja kunnanvaltuutetutkin puolustavat kunnan tekemiä päätöksiä mitenkään kaunailematta.

Koska saksalaiset kieltäytyivät sankoin joukoin ostamasta Suomea 1.1.1995 jälkeen, on tietenkin taloteollisuuden ja tonttikaupan käynnissä pitämiseksi tyydyttävä venäläisiin omistajiin.

On hyvä, että venäläiset pitävät suomalaistakin taloteollisuutta yllä senkin jälkeen, kun suomalainen kiinteistökupla on puhkeamaisillaan ja volyymit romahtavat.

Suomessa on jonkin verran vierasmaalaista omistusta, esimerkiksi kaikki se, minkä suomenruotsalaiset omistavat.

Vasta sitten, kun venäläiset vaativat suomenruotsalaisten etuoikeuksia suomalaisten yli, on aihetta primitiivireaktioihin. Sulkava on hyvä kunta pietarilaiselle levätä. Puumalain olisi, jos olisivat aktiivisia.

Kaikkein järkevintä on pääkaupunkiseutulaisen säästää hiilidioksia ja ostaa läheltää Artjärveltä.

Dr. Schmidt

Venäläisistä voi tulla monen elinkeinon pelastus. Kylpylät kuolevat, kun sotaveteraanit loppuvat. Toisaalta Serena on välillä täynnä venäläisiä. Terveydenhuollon rahoituspulaa voisi hyvin helpottaa ottamalla jonon ohi venäläisiä varakkaita suomalaisiin sairaaloihin hyvää korvausta vastaan. Ja missä viipyvät alkuasukaskuntien kasinot? Mikkelistähän voisi tehdä vapaakaupungin, jossa EU:n ulkopuolelta tulevat (huom. kohta on kiinalaisten vuoro) voisivat avata lompakkonsa Mannerheim-kasinoilla.

Ajatuskoe: jos venäläisten tilalla olisivat saksalaiset tai jenkit, olisiko tonttikauppa niin kamalaa?

Liike

Venäläiset ovat olleet meille suomalaisille (joihin et kai nyt tänään koe kuuluvasi) ikiaikainen uhka ja riesa.

Venäläisten oleskelu monilla alueilla Suomessa vaarantaa maan turvallisuuden rauhan ja kriisien aikana.

Jos esimerkiksi jokaisen Hornet-lentäjän kodin lähellä asuu jatkuvasti tai satunnaisesti sinne sijoitettu venäläinen, meillä on Venäjän hyökätessä vain lentokentillä suuri kasa metallia, mutta lentotaitoiset miehet hengettöminä.

Dr. Schmidt

Tarkoitatko muuten venäläisillä Venäjän federaation kansalaisia, vaiko etnisiä nk. isovenäläisiä poislukien valkovenäläiset ja ukrainalaiset, venäjää äidinkielenään puhuvia henkilöitä, vai ketä.

Isäni puolelta sukulaiseni olivat Pietarin saksalaisia, jotka muuttivat jossakin vaiheessa tänne. Olisivatko he olleet Sinulle naapureina jatkuva uhka?

Liike

Osallistuivatko isäsi puoleiset sukulaisesi moneen venäläisten hyökkäykseen suomalaisia vastaan? Jos osallistuivat, he olivat uhka jokaiselle suomalaiselle. Sen kummemmin Pietarin saksalaiset kuin Pietarin suomalaisetkaan siviilit eivät yleensä olleet uhka meille.

Suomen nykyisen itärajan takana on leikitty niin paljon valtioiden nimillä, että siellä asuvien nimeäminen yhdellä sanalla on mahdotonta. Etnisten kansojen nimityksethän perustuvat suurelta osin nykyisten tai menneiden valtioiden nimiin.

Minun venäläisiksi voisi sanoa vaikkapa aikoinaan Novgorodiin hyökänneitä heimoja ja heidän kumppaneitaan, mutta helpompaa ja yksinkertaisempaa on nimittää venäläisiksi Suomen itärajan takana asuvia, meitä kohtaan vihamielisiä ihmisiä.

Ilkka Luoma

Myymmekö Tynkä-Karjalaamme neliö kerrallaan velivenäläisille?
[orig. 16.04.2008 - 22:15]
...
Cc: [email protected] ; [email protected] ; Hiltunen Rakel ; [email protected]
Sent: Wednesday, April 16, 2008 7:04 PM
Subject: MIELIPIDE --- Myymmekö tynkä-Karjalamme neliö kerrallaan velivenäläisille?

-------------------
(Uutisointi kertoo lisääntyvästä tontti- ja kiinteistökaupasta venäläisille Itä-Suomesta - Punkaharjulla tehtiin juuri suuri lomakyläkauppa pietarilaiselle liikemiehelle)

[ ... Suomi on tunnetusti kaunis ja tyhjä maa (n. 17 as./km2) - Karjala on ikiaikaista aluetta aina Laatokan rannoille saakka. Saimaa, Suomen sisävesihelmi Puruvesineen on Euroopassa ainutlaatuinen vesialue rantoineen, joita ostetaan mm. venäläisellä öljy- ja kaasurahalla ... ]

Maapallo muodostuu maasta ja vesistä. Maata voidaan omistaa tai sitä voidaan reviirinä hallita. Eräissä maissa maata ei voi valtiolta ostaa, koska milloinkaan ei voida maanomistusta osoittaa alkuperäiselle omistajalle - maa on ollut "ikuisesti" ja se on kullekkin sukupolvelle aina vain lainassa.

Suomi on yksi Euroopan harvaanasutuimmista maista. Suomi on myös yksi puhtaimmista, rauhallisimmista ja turvallisimmista alueista asua, tehdä työtä ja yrittää - kuin myös viettää lomaa - joskin keskinäistä väkivaltaa hiukan enemmän ja epäluuloisuutta vieraita kohtaan.

Itäinen naapurimme Venäjä on taas maapallon laajin valtio pinta-alaltaan - neliökilometreittäin tyhjää asumatonta maata silmän kantamattomiin. 140 miljoonainen kansa ahtautuu Moskovaan, Pietariin ja muutamiin muihin suurkaupunkeihin. Maaseutu kurjistuu ja tyhjentyy - elintaso nousee sijoituspeleistä nimenomaan Moskovassa ja Pietarissa.

Suomi on pakkautunut pääkaupunkiseudulle. Turkulaiset Lounais-Suomeen ja tamperelaiset Pirkanmaalle - sekaan menevät vielä jyväskyläläiset, lahtelaiset, kuopiolaiset ja oululaiset, unohtamatta kotkalaisia ja aina vapisemattoman veren vaasalaisia - muitakin löytyy hajanaisesti enemmän tai vähemmän onnellisina luonnon keskeltä.

Suomen vapaus tunnetusti koitti Vaasasta ja Etelä-Pohjanmaalta, ... näin kehuvat. Nyt jo Vaasankin veri vapisee, kun Itä-Suomea myydään kilpaa venäläisille. Saimaan rannat ovat haluttuja, meillä on loistava infrastruktuuri - tiet, sähköt, viemärit, logistiikka ja muut palvelut vailla vertaa - etenkin muualla kuin pääkaupunkiseudulla :-)

Ei ole ihme, että takavuosikymmenien suosituin kesälomanviettopaikka, erityisesti nuorison mieleen - myytiin kiinteistökaupassa miljoonilla euroilla. Alue sijaitsee luonnonkauniissa Punkaharjun kunnassa. Lomakohde on niin tien kuin rautatien varressa - uudet asiakkaat pääsevät hetkessä luonnon helmaan nauttimaan kiireettömyydestä.

Juuri tänään Parikkalaan Etelä-Karjalassa puuhataan kansainvälistä rajanylityspaikkaa, jotta venäläiset lomailijat ja tonttien, mökkien ja huviloiden omistajat pääsevät suoraan ja nopeasti Pietarista puhtaille, rauhallisille ja toimiville lomaviettopaikoille. Venäläisten matkailijoiden lisääntyessä - mm. Punkaharjulle, muuttaa se oleellisesti elinkeinorakennetta ja alkuasukkaiden työ- ja toimeentulomahdollisuuksia.

Velivenäläinen arvostaa Suomea maana ja haluaa siitä osan itselleen ostamalla. Suomi on turvallinen sijoitusmaa - mm. suurille öljy- ja maakaasurahoille, joille pitää löytyy vakaa ja tuottava sijoituskohde. Edes viisinkertainen hinta neljän vuoden periodilla ei hätkähdytä venäläisiä. He tietävät, että heillä on asiakkaita lomakohteisiin, joissa pääkielenä tullaan kuulemaan venäjää ja sivulauseissa suomea.

Punkaharjun kunta ei pane pahakseen jos 20.000 kerrosneliön rakennusoikeus käytetään täysimääräisenä - sillä se tietää työtä ja toimeentuloa - lomalaiset Pietarista käyttävät mukavasti rahaa, joilla saamme esimerkiksi parannettua automme merkkiä ja kokoa.

Kenellä on viime kädessä oikeus myydä maata ja kuka sen lopputulemana omistaa? Olemmeko myymässä maatamme puolustusministerin luokittelemalle kolminkertaiselle haasteelle vai nelinkertaiselle mahdollisuudelle?

Mikä onkaan meidän arvokkain kansallinen omaisuus - olisiko se isien maa, jota on sankarillisesti ja kansamme verellä puolustettu itsenäisyys säilyttäen? Vai onko viisasta idän ja lännen vedenjakajalla oikeasti tutustua itäiseen naapuriimme hälventääksemme turhat epäluulot?

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://ilkkaluoma.blogspot.com

.......................

Kuvakertomus Itä-Suomesta, jossa vesistöt ovat vailla vertaa-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005, 2006 ja 2007]

Kuvat 1-13
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57/ItSuomiSaimaaPuruvesi --- [sarja 1-13]

Teksti
Kuvasarja Saimaalta - kuvat kertovat ilman turhia sanoja kauneudesta, josta suomalainen innokkaana kesämökkiläisenä on ammentanut rauhaa ja tyyneyttä vastapainoksi työn kireydelle, kiireelle ja paineille kuin stressille. Kuvat kertovat sanattomasti mistä on kysymys - olemmeko myymässä kansallismaisemat, joista esi-isämme ovat pohjan maallemme ja hyvinvoinnillemme rakentaneet?

Kuva 14
--- http://www.panoramio.com/photo/9149026 --- [Panoramio]

Teksti
Kartta Suomesta ja Suomenkarjalasta 900-luvulta, siis 1000 vuoden takaa! Tätä karttaa on käytetty v. 1913 Suomen Suurruhtinaskunnassa mm. suomalaisissa kouluissa.

kaartilainen

sitä kutsutaan markkinataloudeksi.kun myydään jotakin pyritään maksimaaliseen voittoon kun halutaan jotakin niin halvin tarjous voittaa.simppeliä.sitten kun kaikki on myyty vaihdetaan aatetta ja sosialisoidaan kaikki.

Ellivuori

"Muutoin kauppa käy, karavaani kulkee ja koirat louskuttaa."

Minä kun en, saatana sentään, käsitä, mistä nämä arvot tulevat. Samat arvot ovat voimassa sekä oikeistossa että vasemmistossa(vain kiertoilmaisuilla naamioituna). Onko kaikki tosiaan myytävänä? Ihan kaikki? Minusta ei, ja olen itse sentään kauppias.

Laman jälkeen tapahtui jotain, joku henkinen ja moraalinen romahdus, jota en ole sanoiksi osannut pukea.

Ja Nevan Tapsa Tehtaankadulta: Ole joskus hiljaa, please.

tapio_o_neva

Mikäli sinulla ei ole kaikki yleisesti kaupan oleva myytävänä niin mitä kaupan olevasta et myisi:

a) savolaiselle
b) karjalaiselle
c) venäläiselle
d) muulle idän ihmeelle, joka on Kallaveden rannalta tai Kymijoen itäpuolelta?

Olen aivan varma, että sinäkin olet joskus vahingossa myynyt jotain inkerilääiselle, venäläiselle, itäsuomaliselle, romanille tai suomenruotsalaiselle.

Antti Pelkonen

ostavat ne, jotka arvostavat alueen ainutlaatuisuutta.
Venäläisten ostohalukkuus liittyy myös läheisesti meikäläisten tasapuoliseen lainkäyttöön. Venäjällä käsitääkseni ei ole vieläkään selvää lakia maanomistuksesta.
Mielestäni venäläiset ostakoon rantapalstansa sieltä mistä edullisimmin saavat. Niin tekee jokainen ratioonaliseti ajatteleva ihminen. On ihan turhaa Saimaan rantoja omistamattomien narista
kenelle myydään, kenelle ei. Kaupat tehdään meilläkin päin parhaiten maksavan kanssa.
On sitten minkämaalainen mökkiläinen tahansa, se sopeutuu nopeasti paikallisiin normeihin, joten ei tarvii hirveästi pelätä.
Sitä paitsi turismi tuo aina lisätienistiä.

Me kaikki kuljetaan kahdella jalalla ja ollaan ihmisiä
Terveiset vaan sinne Saimaan rannoille,

Sipoolainen rantakalastaja

kaartilainen

pieni maan omistaja vain ottaa oppia isoista herroista.ensin myimme pankit ja tehtaat ulkomaalaisille sijoittajille.nyt menee tontit perässä.eu jäsenyyden alussa piti sakemannien ostaa kaikki rannat pois ei ehkä kelvannut kiva jos venäläisille kelpaa vieläpä tupla hinnalla

tapio_o_neva

Markkinataloudessa pitää oppia markkina-arvot ja sietää kaupan vapaus. Jokainen markkinamekanismia häiritsevä kiintiöinti vähentää hyvinvointia.

En ymmärrä, miten joku, joka on kannattanut EU-jäsenyyttä, perustuslakisopimusta, Lissabonin sopimusta tai EMU:a voi vastustaa niiden seurausta, vapaata tonttikauppaa, Suomessa.

Suomessa 1939 säädettiin laki, jonka mukaan ulkomaalaisomistus rajattiin 1/5:aan. Tämän tarkoituksena oli estää Neuvostoliittoa ostamasta Suomen talouselämää sekä myöhemmin myös Saksan varalta.

Kun Suomen rahamarkkinat vapautettiin, piti näistä nationalistisisa säännöksistää luopua.

Ihminen, joka on 16.10.1994 äänestänyt vapauden ja EU-jäsenyyden puolesta ei voi olla 2008 venäläisomistustakaan vastaan.

Fortumkin on ostanut Venäjää Siperiasta 3 000 000 000 eurolla ja haastanut tulevaisuutensa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/TGK-10

jokainen suomalainen omistaa Fortumin kautta palan Siperiaa - myös vanhat karjalaissuvut ja Pro Karelian jäsenet.

Liike

Suurten metsäyhtiöiden johto ajaa tehtaita alas vähentääkseen paperin tuotantoa ja yrittäen sillä tavalla nostaa paperin hintaa. Sillä menetelmällä he toivovat säilyttävänsä itsellään hyvät tulot vielä ainakin muutaman vuoden ajan.

Siihen suunnitelmaan ei oikein sovi toimivien tehtaiden myyminen.

Venäläistenkään ei tosin kannattaisi ostaa paperitehtaita Suomesta, vaikka ne olisivatkin kaupan. Sellunkeitosta tulee täällä niin kallista vuodenvaihteen jälkeen, ettei paperia kannata tehdä vientiin, ellei laivadieselin hinta laske niin paljon, että Etelä-Amerikan eukalyptuksesta kannattaa tehdä täällä vaikka sanomalehtipaperia.

James Hirvisaari

Lääkäri Antti Heikkilä kirjoittaa terävästi:

http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=2&art=41

"Ajatellaan Georgian tilannetta Suomen kannalta. Vähitellen Suomen itärajan maat ja mannut siirtyvät varakkaiden venäläisten käsiin. Tämäkin on tsuhnan typeryyttä. Moinen ei onnistuisi muualla eritoten kun kyseessä on ison naapurin raja. Kun venäläiset sitten jossain vaiheessa haluavat lisää, niin ei tarvitse kuin lähettää pari bussilastillista Pietarin hanuja rähinöimään Suomeen. Ammutaan pari rikasta venäläistä ja joku suomalainen poliisi niin tunnelmat kiristyvät melkoisesti. Pian Venäjän hallitus huolestuu kansalaistensa turvallisuudesta ja sitten seuraa se, että rekkajonot muuttuvat panssariletkaksi. Kun kaikki on tuhottu, niin historiallisista syistä Venäjä vaatii rajan siirtämistä Kymijoelle, missä se on joskus ollut. Täsmälleen samaa on tapahtumassa nykypäivän Georgiassa. Tämä voi myös tapahtua koska tahansa Suomessa."

Vieras

Juuri noin moni meistä ajattelee, olihan tuossa Georgiassa esimerkkiä ihan tarpeeksi.
Mutta kun se on se rahankiilto silmissä, se sumentaa ajatuksetkin. Siinä on seurakunnat ja kunnat myymässä maataan.
Toisaalta senkin ymmärtää, että kunnilla on rahapula. Luullaan sitten kai, että venäläisiä voidaan lypsää jatkuvasti...tulevat tosiaan sitten isommalla porukalla ja siinähän jäävät kunnat toiseksi.

Ei kai Natoonkaan uskalleta liittyä senkään vuoksi, että sitten venäläiset alkaisivat hylkiä meitä. Ja tulisivatkin luultavasti nopeammin "vapauttamaan" omiaan suomalaisten hirmuvallasta.

Liike

Nimittäin valmistelemassa myös lakimuutosta maaomaisuuden suojaamiseksi EU:n ulkopuolelta tulevia ostajia vastaan.

Saksassa on jo aloitettu oikeudellisten perusteiden selvitys sille, että siellä tehtäisiin luvanvaraiseksi tonttien ja muiden kiinteistöjen hankkiminen, jos ostaja on EU:n ulkopuolisesta maasta.

Suomessahan turvallisuusajattelu oli kohtalaisen hyvin hoidettu EU-jäsenyyden alkamiseen asti, jolloin esimerkiksi osakeyhtiöiden ns. ulkomaalaislausekkeet mitätöitiin takautuvalla lainsäädännöllä. Valitettavasti niitä ei mitätöity vain toisten EU-maiden kansalaisten osalta, vaan myös kaikkien muiden.

Nyt olisi korkea aika korjata silloin tehdyt virheet.

tapio_o_neva

Isänmaallista lainsäädäntöä ei ole mahdollista ylläpitää niin kauan kuin on pakko alistua EY-oikeuteen EU:n jäsenenä.

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät käsittäneet, että itsenäisyys meni 1.1.1995.

Ei EU:ssa voi elää niin kuin itse tahtoo, vaan on noudatettava sekä markkinataloutta että EU-sääntöjä.

Mitä tulee Venäjään niin Venäjä voi myös kieltää ulkomaalaisomistusta ja pakkolunastaa Fortumin kiinteistöt Venäjällä, mm. TGK-10:n tai tehdä sen verolainsäädännölle ja ympäristölainsäädännöllä kannattamattomaksi.

Suomi ei ole enää itsenäinen valtio, vaan 5 000 000 asukkaan pikku porukka, prosenttiliike, 500 000 000 asukkaan EU:ssa.

Itsenäisyys oli ja meni.

Gagarin

Vielä 90-luvun alussa Suomesta ei ulkomaalainen voinut ostaa kiinteistöjä. Yksi EU:hun liittymisen kuumimpia debattiaiheita oli juuri tuo maan osto-oikeuden suominen keskieurooppalaisille. Pelättiin, että saksalaisia tulee joka niemeen, notkoon ja saarelmaan.

Liike

Silloin annettiin globalisaatioinnostuksen vallassa täydet oikeudet maanostoon ja yritystoiminnan harjoittamiseen kaikkien maiden kansalaisille ja yrityksille, eikä vain EU-maiden, joka olisi ollut EU:n periaatteiden mukainen minimilaajennus oikeuksiin.

Oikeusministeriössä ja muiden ministeriöiden lakiosastoilla on ollut työnsä huonosti osaavia ihmisiä 90-luvulla ja tällä vuosikymmenellä. Se on nähty huonosti kirjoitettuina lakeina.

Ilmeisesti vuosien 1993 ja 1994 aikana jouduttiin kirjoittamaan niin paljon uusia lakeja ja lakimuutoksia, etteivät ministeriöiden virkamiesten ja eduskunnan poliitikkojen henkiset resurssit riittäneet likimainkaan heidän tehtäviensä hoitamiseen järkevästi.

Kuten ylempänä kirjoitin, Saksassa on alettu tänä vuonna selvittää, voidaanko siellä tehty vastaava virhe vapaan omistusoikeuden antamisessa myös EU:n ulkopuolisille korjata. Samoin pitäisi tehdä meillä.

A_L

Sen vain sanon, että otsikko herätti minussa aluksi vastenmielisyyden, koska kävijämääriä selvästi lähdettiin jälleen kalastelemaan sormella osoittelemis metodilla.

MUTTA HYVÄÄ onkin antoisa kommentointi uutisen jälkeen. Kiitos kaikille osallistujille siitä.

Itse olen tapio_o_nevan kanssa (jälleen) samaa mieltä, sillä kummeksun Suomalaisten kyvyttömyyttä asettua reaaliseen positioon itse demokraattisesti luodussa poliittisessa tilanteessa.

Itsenäisyydestä tosiasiallisesti luovuttiin EU jäsenyyden myötä ja talouspolitiikasta lopullisesti euroon siirtymisen myötä. Itse olin näitä toimia vastaan tuolloin ja olisin nytkin, jos siitä uudelleen äänestettäisiin. MUTTA en minä itke ja valita sitä, enkä syytä nykytilanteesta "rikkaita venäläisiä" tai muitakaan. Demokratiana meidän pitää kantaa vastuu niistä päätöksistä jotka maassamme on tehty. Käytän äänioikeuttani aina kun siihen tilaisuus tarjotaan. Ja hyväksyn ettei oma näkemykseni ole enemmistön kanta.

EU:hun liittyminen oli poliittisesti astumista tietyllä tavalla kommunistiseen yhteiskuntaan, koska silloin sopimuksellisesti luovuttiin kansallisuuksista tai ainakin ns. kansallisista oikeuksista.
Euroopasta tuli "kaikkien yhteistä aluetta", jopa (vahingossa?) myös "ulkoeurooppalaisten" - omistamisoikeuksien muodossa.
Samalla taloudessa siirryttiin "vapaaseen markkinatalouteen", jonka taloutta tuntevat ymmärtävät tarkoittavan myös talouden vastuuvapautta.

Vapautta rikastua - ahneuden vapautta.
Ahne on ikävä sana, joten se korvattiin sanalla kasvu. On kasvukeskuksia, kasvuyrityksiä, talouskasvua jne. Jotenkin niinkuin luonnollista kuin kasvavat kukkaset...

Muutoinkin kannatta kiinnittää huomiota diskurssianalyysiin ja sen kautta keinoihin, joilla ajatteluumme vaikutetaan.

Jos jonkun titteli on esim. Communication Service Manager, niin siitä huolimatta hänen työnsä voi olla myös suomalaisittain vain puhelinvaihteen hoitaja. Aivan kuten toimihenkilö on edelleen vain työntekijä ála duunari.
Poliittisesta kielenkäytöstä puhumattakaan, jossa kuvaillaan poliittisen yhteisön tekemisiä kuin suuren taiteilijan ainutlaatuista mestariteosta haltioituneen taide"kriitikon" ja suosittelijan silmin.

"Puhuu kuin Ruuneperi" sanottiin aikoinaan ja niin nytkin. Köyhää kansa viedään kuin sikaa narussa ja sillä ostatetaan sika säkissä.
"Aatteet on mun vaatteet" sanoi jo Maukka Perusjätkä aikanaan.
Siinä arjessa markkinataloudessa nytkin eletään.

60-70 luvuilla olimme kansalaisia, 80 luvulla olimme veronmaksajia, 90-2000 luvuilla olemme kuluttajia. Näin meihin suhtaudutaan ja me suhtaudumme niin myös muihin. Ja Venäläiset tontinostajat ovat ihan jees, koska he ovat aktiivisia kuluttajia ja kuten perusteltiin, niin myös kelpo veronmaksajiakin.

Suomalaisuus tai isänmaallisuus, joksi sitä usein nimitetään on pohjimmiltaan rasismia muunmaalaisuutta kohtaan, ainakin termin käyttäjien taustamotiivien perusteella. ( "Tää maa on Suomalaisten Ryynästen ja Horttanaisten... " http://www.youtube.com/watch?v=ADilN0erl_k )

Ne jotka puhuvat Suomalaisuudesta ovat jääneet 60-70 lukujen kansallisvaltioiden aikaan. Sellaisella ajattelulla ei nykyisessä globaalissa markkinataloudessa kertakaikkiaan enää pärjää.

Tilanne saattaa toki muuttua tulevaisuudessa, kun kansallisuuden tarpeet kasvavat kiristyvän kilpailun myötä. Täällä pohjolassa ei ole mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa korkeiden (mm.lämmitys) kustannusten ja pitkien etäisyyksien takia, jolloin olisi edullisempaa itse säädellä taloutta esim. oman valuutan avulla, kuten Ruotsissa voidaan tehdä. Oma valuutta mahdollistaa monenlaisen sääntelyn, josta nyt on luovuttu.

Mutta lopuksi. Samanlaisia toiveineen ja tunteineen ne ovat ihmiset maailman joka kolkassa ja annettakoon heille samat mahdollisuudet omistaa talonsa tai mökkinsä kuin meilläkin on.

Vieras

Jos äitini kotiseutu olisi edelleen siellä missä sen pitäisikin olla, eli Suomessa, olisi tämä rannaton mamma rannallinen. Täytyy myöntää, että kyllä sieppaa nämä kauniit ja näin suppilovahveroaikaan vielä ihat rannat, maat ja metsät menevät uusrikkaille rahalla kuin rahalla. Vastaavasti - kuin venäläiset saavat osataa meiltä parhaat päältä - pitäisi valtiovallan tehdä sopimus, että me, joiden vanhemmat ovat joutuneet pois kauniilta kotiseudultaan sodan takia, saisimme puolestamme ostaa nimellishintaan nämä maat takaisin. Nyt minullakin voisi olla oma ranta Pyhäjärvi vpl:n rannoilla. Kaunis, kaunis pieni järvi kauniin mäntymaaston keskellä. Mutta mitä, sinnekin ovat nämä uusrikkaat alkaneet rakentaa villojaan. Siis edelleen suututtaa...eikä niin vähääkään. Ulkoministeri voisi vallan hyvin presidentin kanssa käydä pienen tsaikkakeskustelun tässä Georgian kriisin välissä, ja esittää kuinka nämä sotahaavat voitaisiin parantaa vähän siellä sun täällä.

PCM

Isäni ja appiukkoni, molemmat jo edesmenneitä, olivat sodan käyneitä miehiä. Halusivat puolustaa omaa maataan ja monen miehen elämä päättyi rintamalla. Silloin annettiin arvoa kodille, perheelle, Jumalalle ja Isänmaalle. Miten on nyt vuonna 2008?

Kun eivät päässeet aseilla niin nyt ostavat rahalla, tulevaisuus ei hyvälle näytä.