Sunnuntai 20.1.2019

Nokia julkisti historiansa halvimman puhelimen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.11.2008 10:46
Päivitetty: 
4.11.2008 10:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
  • Kuva: Nokia
    Kuva
    Nokia 1202, arvioitu hinta 25 euroa.

Nokia julkisti tänään uusia, kehittyville markkinoille tarkoitettuja puhelimia, joista edullisin on Nokian mukaan yhtiön kaikkien aikojen halvin puhelin.

Nokia 1202 maksaa ainoastaan 25 euroa ja se on kehitetty erityisesti maaseudulla asuville ihmisille. Puhelimessa on taskulamppu ja akun kestoaikaa on pidennetty. Soittoäänet ovat voimakkaita. Puhelimen toimitukset alkavat kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Toinen Nokian tänään julkistamista halpapuhelimista on Nokia 1661, jonka hinta on 30 euroa. Puhelimessa on Nokia 1202 -puhelimen ohella FM-radio ja suuri värinäyttö. Puhelimen toimitukset alkavat alkuvuonna 2009.

Muita Nokian tänään julkistamia, kehittyville markkinoille tarkoitettuja puhelimia ovat Nokia 7100 Supernova (hinta 75 euroa), Nokia 5130 XpressMusic (hinta 90 euroa), Nokia 2323 Classic (hinta 40 euroa) ja Nokia 2330 Classic (hinta 50 euroa).

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jussilaari

"Nokia julkisti tänään uusia, kehittyville markkinoille tarkoitettuja puhelimia, joista edullisin on Nokian mukaan yhtiön kaikkien aikojen halvin puhelin."

"Kehittyvät markkinat" tarkoittaa kehitysmaita. Suomeen ei noita halpapuhelimia tulla myymään.

Operaattoritkaan ei tykkäisi puhelimista, joita voi käyttää vain puhelimena.

qwerty

Kehittyvät markkinat tarkoittavat myös Suomen köyhtyvää ja marginalisoituvaa maaseutua.
Vastaavia alueita löytyy maapallolta tuhansia. Niiden köyhtyvä populaatio on Nokian uuden puhelimen kohderyhmä USAN:n, Espanjan, Irlannin, Englannin yms maiden asuntovelallisten lisäksi.
Kerrankin Nokia osaa takoa oikeaa markkinarakoa.

jussilaari

Kehittyvä markkina tarkoittaa sellaisia alueita, joissa jokaisella ei vielä ole kännykkää, niinkuin mainitsemissasi maissa.

Nämä, kuten Suomikin edustaa kännykkäkaupassa "taantuvaa" markkinaa. Markkinat ovat saavuttaneet saturaatiopisteen. Kasvua ei juuri enää tapahdu, koska kaikilla on jo kännykkä sylivauvoja lukuunotamatta. Eikä näillä markkinoilla enemmistö vaihda puhelinta edes kerran vuodessa. Vaikka valmistajat ovatkin laskeneet puhelinten odotettavissa olevaa kestoikää. Ei sitäkään voi määrättömiin laskea. Ei ihmiset halua vaihtaa puhelinta parin kuukauden välein.

Maaseutu on kingi

uutisten mukaan Teostot vaativat (ja saanevatkin kun sanelevat nämä asiat tässä maassa) mediakännyköille (mp3 jne ominaisuudet) ja tietokoneille hyvitysmaksua, kuten on "tyhjissä" DVD-levyissä, tallentavissa DVD-soittimissa jne.....

Maksu nostanee puhelimien hintaa vähintään 20-30€, mutta todennäköisesti enemmän.

Sivustaseuraaja

Tuo Nokian kehitysmaiden kännykän halpismalli on juuri sellainen, jota olen etsinyt 94 v. äidilleni. Hän luopui kiinteästä puhelinliittymästään viitisen vuotta sitten ja hankki Nokian 5110:n. Nyt se vetelee viimeisiään. Pitäisi saada tilalle uusi, helppokäyttöinen, isonäyttöinen ja -numeroinen vekotin.

Miksi tuota halpismallia ei saa Suomesta? Maksaisin siitä 2-3 kertaisen hinnan.