Torstai 19.10.2017

Uusi käänne eurossa? Saksa sittenkin suostuvainen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.6.2012 15:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble.
|

Saksa voi sittenkin olla myötämielinen eurooppalaisen tason pankkiunionille, kertoo saksalainen Handelsblatt.

Valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble kertoo lehden haastattelussa, että talouspolitiikan tiivistäminen voisi koskea myös pankkisektoria.

Eilen Saksan liittokansleri Angela Merkelkin myöntyi hieman yhteiseurooppalaiselle pankkisektorille. Merkelin mukaan yhteinen pankkipolitiikka voisi estää kansallisten etujen nousemisen euroalueen edun edelle.

Saksa on ajanut tiukempaa talouskuria valtioiden tasolla aiemminkin. Merkelin linja on Euroopan velkakriisin ratkaisemiseksi ollut valtiotason menoleikkaukset ja velkamäärän vähentäminen.

Kuitenkin osa velkakriisistä johtuu siitä, että euroalueen maiden pankkisektorit ovat erillisiä toisistaan, eli niitä valvotaan maiden keskuspankkien tasolla. Pankkisektorit ovat siis kunkin valtion oma asia ja kaatuessaan lasku on tullut valtioille itselleen.

Jos pankkiunioni syntyisi, voisi euroyhteisö osallistua esimerkiksi Espanjan pankkisektorin pelastamiseen suoraan. Näin Espanja välttämättä valtiona kaatuisi, vaikka sen pankit kohtaisivat seinän rahoitusmarkkinoilla.

Tosin Saksan politiikka kriisissä on ollut se, että rahallista pelastusta vastaan sille on aina siirtynyt enemmän valtaa päättää pelastettavan asioista.

Pitäisikö euroalueelle luoda yhtenäinen pankkipolitiikka?

409 ääntä annettu
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Tulihan se sieltä Angelan suusta, kansallisvaltiot lopetetaan Eu: tieltä, ovat näköjään haitaksi pankkibisniksille. Voi elämän kevät, ei voi muuta sanoa. Tässä tilanteessa Lipposen ja Niinistön petos viedä Suomi ILMAN kansanäänestystä Emuun osoittautuu todella megalomaamiseksi virheeksi. Ruotsi sai äänestää ja he eivät olleet tolloja, valitsivat itsenäisyyden ja oman valuutan.

Nyt pitäisi heti asettaa komitea tutkimaan, oliko silloinen päätös edes perustuslain mukainen. On tämä kummallista, jos me suomalaiset taistelutta luovutaan isänmaastamme. Sota NL vastaan oli täysin turha, jos nämä nykyiset märkäkorvapoliitikot eivät edes vastusta nykykehitystä. On sanonta, että joskus olisi kirveelle töitä, nyt rupeaa olemaan jo vesurillekin. Viimeistään NYT on jo sanottava EI näille eurogangstereille ja muita kansakuntia kuppaamaan pyrkiville bankstereille.

Veikko Vitikainen

Kansalla ei ole enää mitään sanomista Eurokatastrofin välttämiseksi. Kansa on jo äänensä Demareille ja Kokoomukselle antaneet. Tämän vaalikauden aikana Nämä kaksi puoluetta ajavat Suomen konkurssiin. Seuraava vaihe on se: että alkaa ankara uhkailu ja pelottelu kampanja, jossa tarkoitukseana on huijata kansa uskomaan että suomi menee konkurssiin ellei Katainen saa lupaa allekirjoittaa 3000 miljardin euron Europondisopimusta. Siitä seuraava vaihe on se että Suomen kaikkien pankkien pääomittaminen on välttämätöntä. Mutta, Tässä vaiheessa Suomen 100% tappiolliset
takausvastuut ovat jo realisoituneet. Enää ei ole pienintäkään mahdollisuutta pankkien pääomittamiseen (suomessa). koska olemme sitä ennen pääomittaneet etelän roskavaltioiden pankit.
Näin sanoo ennustaja eukko.