Sunnuntai 22.10.2017

Facebookin karmea syöksy kiihtyy: -32 %

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.6.2012 08:49
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

It-yhtiö Facebookin osakkeen arvo jatkaa jyrkkää laskuaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Tiistaina osakkeen arvo oli kaupankäynnin loputtua pudonnut New Yorkin pörssissä 3,8 prosenttia 25,87 dollariin. Facebookin listautumisarvo oli 38 dollaria, joten yhtiön arvosta on hävinnyt huikeat 32 prosenttia sen listautumisen jälkeen.

Tuoreimpaan syöksyyn vaikutti gallupkysely, jonka mukaan käyttäjien kiinnostus yhteisöpalveluun on hiipumassa. Samainen kysely osoitti, että vain pieni osa Facebookin käyttäjistä altistuu sivuston mainoksille.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarlo Hedström

No, ei kai kukaan tosissaan ole uskonut, että tuommoinen yksinkertainen Internet sovellus kuten FB olisi miljardien arvoinen. Itse jo viime syksynä, kun listautumista viriteltiin kerroin näillä palstoilla osakkeen reaaliarvon liikkuvan jotain 3 dollarin tietämissä noilla osakemäärillä. Ja uskokaa, että FB laskee vielä tänä vuonna alle 5 taalan. No, se on varmaa, että syksyllä FB:n noteeraaminen lopetetaan, kaupankäynti keskeytetään, sillä osakkeen arvo laskee alle 15 dollarin.

Victor Bruun

Koska tulos on miljardi, realistinen arvo on siinä 11 miljardin kohdalla.
Firma ei kuitenkaan ole maksanut, eikä kuulema tule maksamaan, osinkoa.
Arvo on siten huomattavasti teoreettisempi. Onkohan sitä ollenkaan?

Vai onko se peräti kuin jalkapallokerho jonka omistamisesta ei kerry kuin laskuja.
Osakekurssiin suhteutettuna arvo on siten parhaimmillaan 3 dollarin luokkaa osakkeelta, mutta realistisemmin lähempänä nollaa ilman osinkoja.

Ja kyseessä on sentään kypsä firrma joka on vallannut melkein koko markkinan, tulevaisuuden kasvupotentiaalia ei oikein ole.