Keskiviikko 17.7.2019

Espanja-päätös nosti euroa

Luotu: 
11.6.2012 07:16
|

Espanjan lainapäätös näyttää ainakin hetkellisesti hyödyttävän euroa. Kansainvälisen median mukaan euro on nousussa valuuttamarkkinoilla.

BBC:n mukaan euron arvo on noussut 1,2514 Yhdysvaltain dollarista 1,2671 dollariin. Nousua on myös Japanin jeniin nähden.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy totesi eilen, että Espanjan talouden lisäksi euron vakaus voitti, kun euroryhmä päätti myöntää Espanjalle kymmenien miljardien tuen pankkien pääomittamista varten.

BBC:n mukaan markkinat yllättyivät positiivisesti, koska tukilaina oli isompi kuin odotettiin. Toisaalta markkinoiden reaktio kertoo myös siitä, miten heiluva Euroopan taloustilanne tällä hetkellä on.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa Wasenius

Mahtavaa - 100 mrd on pieni hinta tästä hyvästä. Vieläkö Espanjan pankkiirit kylpevät miljoonabonuksissa tämänkin tuen jälkeen ? Onko tähänkään edes kukaan syyllinen, onko ketään potkittu pois, onko kukaan joutunut kärsimään mitään jne...vai meneekö se ihan bonusten merkeissä ja juhliessa tämäkin rahastus ? Hieno homma !

Mauno Pyykönen

Espanjan rahoitusta ei saa aloittaa , loputon suo . Katainen on kuin Masi sarjakuvasta vänrikki nappula , pikku tärkeä peloittelee ja uhoilee että Suomi joutisi muka pulaan . Pulaan joudutaa jos rahaa aletaan jakamaan . Terveisin Mop .

Juri Virtanen

Nyt vähän melua Espanjasta. Kreikalla on nyt tärkein sunnuntai edessä. Muutenkin tärkeää olisi tietää, että samat ihmiset ei ole Kreikan parlamenttiin ehdolla. Eikä ostettuja ääniä. Kreikan tärkeimmät edustajat on juuri kreikkalaiset EU-komissaarit ja EU-parlamentikot. Näillä henkilöillä on myös lähin yhteys Kreikanpankkiin ja Kreikanpörssiin. Seuraavat EU-vaalit on myös järjestettävä ennen 2012 loppua, jos Kreikka ei onnistu.