Tiistai 26.9.2017

”Nokia-räjähdys” johti Surfaceen?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.6.2012 20:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Microsoftin Surfacessa on kannessa näppäimistö, mikä tekee siitä jo erilaisen verrattuna Applen iPadiin.
|

Microsoftin valinta lähteä tekemään täysin omaa kilpailijaa Applen iPadille saattaa olla osin seurausta Nokian kanssa tähän mennessä epäonnistuneesta matkapuhelinliitosta. Finance Yahoon Daily Ticker -blogissa arvioidaan, että ohjelmistofirman liitto puhelinvalmistaja Nokian kanssa on mennyt pieleen ja Nokia on ”romahtanut räjähdysmäisesti” ikään kuin sisään päin.

Toisaalta myös Google Android -pohjaiset muiden valmistajien tabletit ovat yleisesti flopanneet ainakin suhteessa iPadiin, mikä on saattanut olla toisena syynä Microsoftin valintaan tehdä sekä ohjelmistot että laitteet itse ja yrittää myydä niitä Applen tapaan.

Daily Tickerin kirjoittaja Henry Blodget muistuttaa, että Microsoft ei ole paljastanut, koska uutuustabletti Surface tulee markkinoille ja paljonko se maksaa. Hänen mukaansa se ei saa maksaa Yhdysvalloissa enempää kuin Applen iPad, jota saa jo 399 dollarilla. Toisaalta tuotteen pitää tulla markkinoille hyvin nopeasti.

Microsoft-tarkkailijat muistuttavat, että pelikonsoli Xboxin kanssa se onnistui ”hardware”-bisneksessä, mutta musiikkilaite Zonen kanssa yhtiöllä meni kaikki pieleen.

Microsoftin osake on noussut tänään Yhdysvalloissa yli kolme prosenttia, kun Apple on ollut aika lailla paikallaan.

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

D Ravén

No hohhoijaa. Onhan se nyt päivän selvää, että Surface on ollut tekeillä jo kaauan. Noksun Lumiat puolestaan saapuivat esim. tärkeille USA:n markkinoille vasta varsin hiljattain, joten Windows Phonen ja Nokian peliä ei ole katsottu vielä läheskään loppuun. Toki MS saattaa tehdä jotain johtopäätöksiä sen perusteella jos Nokialta ei ala kuulua lainkaan positiivisia signaaleja tämän vuoden aikana, mutta vasta Windows 8 + Windows Phone 8 alkavat konsolidoida MS:n tarjontaa ja ekosysteemiä sille tasolle, että aletaan nähdä onko MS:lla ja sen liittolaisilla ihan oikeasti potentiaalia saada merkittävää siivua markkinoista (esim. luokkaa 20%).

Kay-Ove Isaksson

On jännää seurata miten sokeita Nokia-fundamentalistit ovat.
Ilmiö muistuttaa uskonnollista hurmiota.
Onhan mukavaa että ojan pohjaltakin näkyy sininen taivas, ellei sada.
Ei näitä eriskummallisia suomalaisia voi ainakaan pessimismistä syyttää.
Realismin puutteesta kylläkin.

D Ravén

Ja ketähän mahdat fundikseksi kutsua? Itse ladoin tiskiin faktat. Löytyykö vastakkaisia asia-argumentteja? Fakta on myös se, että Nokialla menee ennennäkemättömän huonosti, mutta myös kaikki mainitsemani. Kommenttini pointtihan oli siinä, että Finance Yahoo on hakoteillä yrittäessään yhdistää Surface-julkaisun Nokian ahdinkoon. Tätä tukee myös se, että Lumiat ovat jo halutuimpia Windows Phone -laitteita - lue miltei mitä tahansa arvostelua, blogia tai keskustelufoorumia. WP:n nykyisellä markkinaosuudella se ei anna aihetta hurraamiseen, mutta kertoo myös sen, että WP:n hidasta alkua ei MS voi Nokian syyksi laittaa. Päinvastoin, Nokia on jo tehnyt WP:n eteen pitkälti oman osansa ja enemmänkin.

Jouni Laurila

Windows markkinaosuus on 2,6%. En tiedä onko Nokia edes suurin tässä joukossa.
Nokialla oli ennen 40% ja sen vuoksi Nokia oli silloin kiinnostava kumppani.
Kuka uskoo että nykystrategialla päästään lähellekään entistä?